Sila bemutatkozhat az UTE-ben

   

A rájátszásba jutás szempontjából létfontosságú mérkőzésre kerül sor Újpesten. Az újonc és jelenleg a lilákkal szemben 11 pontos előnnyel az ötödik helyen álló Debrecen érkezik a Megyeri útra.

Eddig háromszor találkozott egymással a két csapat és meglepő módon eddig teljes az újonc Debrecen fölénye. Ugyanis mindhárom alkalommal a DHK nyerte a meccset. Az első két találkozón nagyon nagy volt az újonc fölénye, harmadik nekifutásra viszont végletekig kiélezett csatát vívott a két csapat, amelyben újfent a hajdúságiak nyertek.

Van tehát miért visszavágniuk az újpestieknek, akiket ebben a törekvésükben minden bizonnyal segíthet már Ales Sila, a frissen igazolt szlovén válogatott kapus. A szezonban Ljubljanában kevés lehetőséget kapó hálóőrnek nem lesz sok ideje felvenni a tempót. Mivel érkezésével a mezőnyjátékosok közül kell valakinek civilben maradnia, ezért a minimális elvárás az vele szemben, hogy érezhetően jobb teljesítményt nyújtson és biztosabb támogatást adjon a csapatnak, mint a lilák két fiatal magyar kapusa. Az UTE számára ebben az évben a Dab.Docler, a Miskolc és a Debrecen jelentett eddig megoldhatatlan feladatot. A legutóbbi összecsapásokon már mindhárom csapat ellen sikerült szorossá tenni a meccset, a következő lépcsőfok nem lehet más, mint a győzelem. Mikor máskor sikerülhetne ez, ha nem a trió legkönnyebben legyőzhetőnek tartott tagja ellen, hazai pályán?

UTEDHK

Fotó: Rózsa Zoltán

A Debrecen kisebb hullámvölgybe került újév előtt, ennek két súlyos idegenbeli vereség lett a vége. Dunaújvárosban 6-0, Érsekújváron 8-0 lett az eredmény, ezt követően viszont szoros meccsen sikerült legyőzni a Ferencvárost. Az újra megtalált tartást jelezte, hogy bár a góllövés továbbra sem megy túl jól, de a Brassó és a Dunaújváros mégis csak 2-1-re nyert a DHK legutóbbi két mérkőzésén. Hogy miként lehet ilyenkor készülni, és mik a céljai a csapatnak, arról a csapatkapitány, Ladányi Balázs és Jevgenyij Muhin vezetőedző beszélt a csapathonlapnak.

Az utóbbi szakasz vereségei mellett a riválisok gyengélkedése együttesen mindenesetre azt eredményezte, hogy a Debrecennek minden esélye megvan arra, hogy a rájátszásba jusson, az 5. vagy a 6. helyen. A legjobb négy közé nehéz lesz odakerülniük, hiszen a 4. helyezett Brassó előnye jelenleg már 20 pont, azaz 7 nyert meccs, miközben összesen 10 fellépés van hátra az alapszakaszból. A másik irányban a 7. helyezett Ferencváros 15 pontos lemaradása a Debrecennek kedvező egymás elleni eredményekkel szinte behozhatatlan előnyt jelent. Persze ez azért nem ennyire egyszerű, nem dőlhetnek hátra Ladányiék sem, ha valóban a rájátszásba akarnak kerülni, akkor közvetlen vetélytársaik ellen minél több pontot kell szerezniük. Hiszen a jégkorongban éppen azt szeretjük, hogy rövid időn belül óriási fordulatok történhetnek.

“A playoff szempontjából fontos mérkőzés következik – mondta Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője. – Kedden a csapat hozzáállása és a sok hiba bosszantott,  remélhetőleg most ilyen problémáink nem lesznek és akkor tudunk játszani egy jó meccset, nyerhetünk. A legutóbbi debreceni mérkőzésen az utolsó előtti percben vesztettünk pontokat saját hibánkból, pedig uraltuk a találkozót.  Nagyon fontos, hogy nyerjünk, ehhez a jó játék mellett 60 percnyi teljes koncentráció szükséges.”

“Három pontért utazunk a fővárosba, az UTE elleni, pénteki mérkőzésre, mindenképpen nyerni szeretnénk – nyilatkozta Jevgenyij Muhin, a Debrecen orosz mestere. – A keddi meccsen üres kapura is hagytunk ki helyzeteket, nem csoda, hogy mindez a végén visszaütött és nyerni tudott a Dab. Docler. Remélem, hogy péntek este nem fogjuk megismételni a történteket, mert nagy szükségünk van a 3 pontra.”

UTE–Debrecen 5-2

   

Az újpestiek kapujában 37 védéssel, gólpasszal és győzelemmel debütált Ales Sila. A debrecenieknél Borogyin rossz napot fogott ki.

Az UTE kapujában Ales Sila kezdett, a szlovén kapust megdolgoztatták az első percekben a debreceniek. Az újpestiek fokozatosan lendültek bele a játékba, a harmad közepén mindkét csapat remekül játszott. A 9. percben Durák büntetése nyomán emberelőnybe került a Debrecen, majd Hegyi Ádám Zoltán kiállításával 41 másodperc kettős előny várt a vendégekre. Mire visszatért Durák, Csányi kiütötte a korongot a jégről a plexi fölött, így megint 5 a 3 ellen játszhatott a DHK. A hosszú debreceni emberelőny eredményre vezetett, Kaszkov betört az újpesti harmadba, kicselezett egy védőt, majd Silát is (0-1). A lila-fehérek hajtottak az egyenlítésért, a harmad utolsó előtti percében Hegyi akasztotta Kaszkovot, így újra emberelőnyben játszhatott a Debrecen.

A második harmad elejére áthúzódott 41 másodpercnyi DHK-emberelőny, de nem hozott gólt. Az UTE nyomott, a 24. percben Csányi révén egyenlített, váratlan lövését Kaszkov bevédte, a gólnál Sila gólpasszt jegyzett (1-1). 38 másodperc múlva pedig már vezetett, a Voronov szabálytalansága nyomán kapott emberelőnyt Durák használta ki egy kipattanó utáni kemény lövéssel (2-1). Nem sokkal később Tóth Gergő ült ki a büntetőpadra, majd amikor visszatért, Vaszjunin ment ki vendégrészről. A második emberelőnyét is kihasználták a lila-fehérek, Elomo bombázott Borogyin kapujába (3-1). A harmad hajrájában Sommer és Sijka páros büntetést kapott, így 2 percig 4 a 4 ellen játszottak a felek. 40 másodperccel a játékrész vége előtt Hári Nobertet küldték ki bottal akasztásért.

A záró húsz percre 80 másodpercnyi UTE-előny húzódott át, ám a harmadik lila-fehér lehetőség kimaradt. Hári visszatérése után nyomott a Debrecen, a 44. percben Kuriljuk cselezett az újpesti kapu előtt, majd Kaszkov belőtte a korongot (3-2). Másfél perccel később Csányi visszaállította a kétgólos különbséget, az alapvonalnál korcsolyázva éles szögből belőtte a korongot Borogyin válla fölött a kapuba (4-2). A harmad közepén Garbaczot állították ki, 41 másodperccel később viszont Szagyikov is kiült, majd Mihalík büntetésével került emberelőnybe a Debrecen, de nem használta ki. A véghajrában Borogyin lekorcsolyázott, Lindgrent kiállították, Muhin időt kért. A 6 a 4 elleni játék során a vendégek ügyetlenkedtek, Tapio korongot szerzett, Elomo pedig betalált az üres kapuba (5-2).

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): ”Az első harmadban nem játszottunk jól, a Debrecen ellen taktikailag egy kicsit más módon kell játszani, mint mi szoktunk, és a csapat nem tartotta be megbeszélteket. A második játékrész elejétől már a terveink szerint haladt meccs, szép gólokat lőttünk, a vezetés tudatában is kevés hibával játszottunk.  A 35. perctől kezdve fizikálisan is a Debrecen fölé nőttünk.  Az új kapusunk, Sila végig nagy támaszt adott főleg az elején tartotta a csapatot, szükségünk van a jó kapus teljesítményre.”

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debreceni HK): ”Nagyon sok hibával játszottunk, így nem lehet nyerni,  mást nem tudok hozzáfűzni.”

Erste Liga, Megyeri út, 302 néző. Játékvezetők: Rencz, Németh, Pálkövi, Váczi.
Sila: 94,9% (Pleszkán)
K
Borogyin: 87,1% (Tőke)
Hegyi, Durák, Mihálik, Tapio, Elomo
1
Csíki, Voronov, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin
Zalavári, Kiss, Tóth, Turbucz, Csányi
2
Jemeljanov, Szagyikov, Ladányi, Kuriljuk, Kaszkov
Garbacz, Sommer, Dömötör, Virág Cs., Gágyor
3
Prakab, Tőkési, Hári, Könczei, Barabás
Lindgren, Reiter, Pichler
4
Okos, Wéber, Sijka
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:29 DHK PP Kaszkov Sijka Berta
1-1 23:28 UTE Csányi Lindgren Sila
2-1 24:16 UTE PP Durák Elomo Kiss
3-1 28:11 UTE PP Elomo Durák Tapio
3-2 43:54 DHK Kaszkov Hári Kuriljuk
4-2 45:02 UTE Csányi Kiss
5-2 58:32 UTE EN Elomo Tapio
32 Kapura lövések száma 39
18 Kiállításpercek 12

Az UTE–Debrecen képes összefoglalója

   

Az UTE–Debrecen góljai

 

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum