Kellemetlen újonc a címvédőnél

   

A ligaújonc ezúttal a címvédőnek okozhat újabb kellemetlen perceket.

Meglepő vagy sem, az eddig lejátszott négy Érsekújvár–Debrecen összesített gólkülönbsége a debrecenieknek kedvez. Míg ugyanis Ladányiék a párharcban eddig megszerzett egyetlen győzelme négygólos volt, addig Stefánkáék mindhárom győzelmük alkalmával megszenvedtek, kétszer rendes játékidőben, egyszer viszont csak hosszabbításban nyertek egyetlen góllal. Ismerve Jevgenyij Muhint és a gondjaira bízott csapatot, könnyű meccsre most sem számíthatnak az érsekújváriak. Ez ugyanakkor garancia arra is, hogy ismét szórakoztató, izgalmas meccset láthatnak majd a jégcsarnokba kilátogató szurkolók.

nzadhkDSC_0194

Fotó: Marian Marik

Az Érsekújvár legutóbbi két meccsét két legnagyobb ellenfele, a Dab.Docler és a Miskolc ellen játszotta, felemás sikerrel. Míg a magyar bajnokot legyőzte idegenben, a Miskolctól kikapott szintén idegenben. Így a rendkívül szoros élmezőnyben jelenleg a harmadik helyen áll Slavomir Chlebec csapata. A Debrecen egy UTE elleni hazai győzelemmel és egy Dunaújvárosban elszenvedett egyértelmű vereséggel érkezik Újvárra. Mindkét csapatban voltak hiányzók a legutóbbi meccseken. Miskolcon nem játszott például Marek Uram, a Debrecenben pedig az influenzavírus szólt bele az összeállításba, távol tartva például Dancsfalvi Norbertet a játéktól.

Az Érsekújvár hazai közönség előtt mindenképpen győzelemmel búcsúztatná az óévet, de a Debrecen is szeretné továbbra is biztos távolságban maga mögött tartani a rivális fővárosi csapatokat a rájátszásért folytatott küzdelemben. Ennek legnagyobb nyertesei a nézők lehetnek, akik remélhetőleg ismét szép számban látogatnak ki az érsekújvári csarnokba.

Érsekújvár–Debrecen 8-0

   

Már az Érsekújvár áll jobban a gólkülönbséget illetően is a Debrecennel szemben, nagy verésbe szaladt bele az újonc.

Kiegyenlített, nyugodt első harmadot követően a kerekek alá esett a Debrecen. Az első harmadban sikerült lelassítania a játékot a továbbra is tartalékos újoncnak, Talán még azt is megkockáztathatjuk, egyenrangú ellenfele volt a címvédőnek. A második harmadban aztán az Érsekújvár emelt a tempón, és ez sok volt, szinte számolatlanul lőtték a gólokat a Marek Uramot továbbra is nélkülöző érsekújváriak. A 22. percben indult meg a gólgyártás, de egészen a 29. percig nem látszott, hogy mi készül ezen az estén. Faith gólja után aztán kiszakadt a gólzsák, a következő 11 percben meg sem álltak hatig a felvidékiek. Az igazán fájó a középső harmad utolsó 3 perce lehetett, akkor hármat lőtt az Újvár, egyet emberelőnyből, egyet egyenlő létszám mellett, egyet emberhátrányban. Közben a negyedik gól után Borogyint Tőke váltotta fel, de ő sem segíthetett, a sérülésektől és betegségektől sújtott,. továbbra is tartalékos debreceniek elkészültek az erejükkel. A harmadik harmadra kissé leült a meccs, az Újvár már nem erőltette annyira a gólszerzést, de így is ütött még kettőt, az utolsó, nyolcadik gólt ismét emberhátrányban játszva. Elkeseredésre Debrecenben semmi ok, egy nagy vereségen minden újoncnak túl kell esnie, tanulni kell ebből is és dolgozni tovább, ahogy eddig tette a csapat.

Slavomir Chlebec, vezetőedző, Érsekújvár: “Már az első harmadban is fölényben játszottunk, de gólt nem sikerült szereznünk. Főleg az emberelőnyös helyzeteknél látszott, hogy új soraink vannak. A játékosoknak össze kell szokniuk. A második játékrészben igazi gólparadéval eldöntöttük a mérkőzést, amely nagyobb aranyú győzelmünkkel is végződhetett volna. Örülök, hogy a búcsú az óévtől ilyen szépre sikeredett. Köszönjük a szurkolóinknak a támogatást. Számítunk rájuk az új évben is, főleg januárban lesz nagyon sűrű és nehéz a programunk.”

Jevgenyij Muhin, vezetőedző, Debrecen: “Ma csak egy harmadot korongoztunk, a második harmadban a bekapott gól után teljesen szétestünk. Egy ilyen vereség után nagyon nehéz bármit is mondani.”

Erste Liga, Érsekújvár, 859 néző. Játékvezetők: Druga, Beniac, Pálkövi, Somos.
Cikánek: 100% (Krajcovic)
K
Borogyin: 86,2% (Tőke: 42,9%)
Sucharda, Durco, Caladi, Faith, Chrenko
1
Csíki, Voronov, Könczei, Berta, Vaszjunyin
Huba, Baron, Podstavek, Hurtaj, Frolík
2
Jemeljanov, Szagyikov, Ladányi, Kuriljuk, Kaszkov
Lesko, Kowalczyk, Brandis, Stefanka O., Dubec Marek
3
Prakab, Tőkési, Vincze, Okos, Barabás
Hrudík, Král, Dubec Martin, Klobucnik, Púchovsky
4
Sijka, Hári, Dancsfalvi, Tanka
Slavomir Chlebec, Miroslav Stefanka
E
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 21:41 NZÁ Frolík Podstavek Huba
2-0 28:18 NZÁ Faith Chrenko Sucharda
3-0 30:34 NZÁ Dubec Martin Púchovsky Klobucnik
4-0 37:11 NZÁ PP Faith Podstavek Cikánek
5-0 38:25 NZÁ Brandis Dubec Marek Kowalczyk
6-0 39:35 NZÁ SH Frolík Baron
7-0 41:04 NZÁ Frolík
8-0 46:07 NZÁ SH Faith Sucharda Chrenko
36 Kapura lövések száma 24
14 Kiállításpercek 28

Az Érsekújvár–Debrecen összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum