A HSC Érsekújváron törné meg a rossz szériát

   

Az erdélyi csapat idén még nem szerzett pontot a felvidékiek ellen, ezúttal túlélést jelenthet az bravúr.

A két csapat meglehetősen egyoldalú mérkőzéseket játszik egymással, hiszen az eddigi négy találkozójuk mindegyikét, lett légyen az Erdélyben vagy éppen a Felvidéken, az érsekújváriak nyerték rendes játékidőben. Kevés ilyen párharc van az idei MOL Ligában, ahol az egyik fél még pontot sem tudott szerezni, egészen pontosan kettő, ugyanígy a HSC nem bírt eddig a Brassóval szemben, illetve az UTE bizonyult tehetetlennek a Miskolc ellenében. Itt az ideje tehát, hogy megtörjön a rossz sorozat, annál is inkább, mert a HSC-nek lassan a matematikai esélyei is elszállnak a rájátszásra. Vasárnap a csapat büntetőkkel alulmaradt az UTE-val szemben, ami számukra sokat nem hozott a konyhára, még talán a Fradinak tettek a legjobbat vele. Muszáj tehát az élbolyhoz tartozó csapatok ellen is mutatni valamit. Ráadásul az Érsekújvár idén közel sem tűnik annyira masszívnak, mint tavaly, bár hazai pályán a megszerezhető pontok 77%-át így is elhozták, ami a harmadik legjobb a ligában.

NZAHSC

A HSC ellen szól, hogy nekik viszont kimondottan tragikus az idegenbeli mérlegük, 17 mérkőzésen mindössze négy pontot szereztek, rendes játékidőben még senki otthonában nem sikerült nyerniük, kétpontos győzelmük is egy van, ahhoz szedtek össze még két darab egypontos vereséget. Feltehetően az Érsekújvár ellen is inkább a pontszerzés, mint a győzelem lehet a maximális cél. Külön rossz hír, hogy Chlebec mester tanítványai az utóbbi két hazai meccsükön összesen 17 gólt lőttek a Debrecennek és az UTE-nak, a vasárnapi Miskolc elleni zakót követően kárpótolhatják lelkes szurkolótáborukat. Ráadásul az Érsekújvár jelenleg ugyan második, de eggyel több meccset játszott, mint az ugyanúgy 63 ponttal harmadik helyre szoruló DAB, így minden esetleges pont elvesztéséért komoly árat fizethetnek Weissmannék a végelszámoláskor. Összességében nagyon meglepő lenne, ha nem nyernének a hazaiak, a vendégeknek viszont lassan playoffhangulatba kell kerülniük, mert a megalkuvást nem ismerő mentalitás nélkül esélyük sem lesz arra, hogy a hátralévő meccseiken megszerezzék a szükséges pontokat.

Érsekújvár–HSC Csíkszereda 3-2

   

A csíkszeredaiak hiába találták el majdnem ötvenszer Cikánek kapuját, vereséget szenvedtek.

A HSC nagyon erősen kezdte a mérkőzést, ezt jelzi, hogy az első harmadban 20-9-re nyerte a kapura lövési mutatót, valamint Heffernan 14. percben szerzett emberelőnyös góljával vezetett 20 perc után. A második játékrészben mind a 19 csíkszeredai lövést védte Cikánek, a HC Nové Zámky 11 próbálkozásából viszont csak 10-et védett Ruczuj, a 26. percben Ondrej Stefanka egyenlített.

A harmadik harmad már a hazaiak fölényével telt, az érsekújváriak kétszer annyit lőttek kapura. Az 50. percben 40 másodperc alatt 2 gólt szereztek az érsekújváriak, előbb Durco emberelőnyben, majd Weismann 5 az 5 elleni játék során talált be a HSC kapujába. Négy perccel később Bíró Ottó szépített, viszont az egyenlítés nem jött össze a csíkszeredaiaknak. A HC Nové Zámky 3-2-re nyert, így megőrizte 2. helyét a Dab.Doclerrel szemben.

Slavomir Chlebec, vezetőedző, Érsekújvár: “Őszintén szólva ma egy kicsit kellemesebb ellenfélre számítottunk. A csíkszeredaiak nagyon jól védték a saját harmadukat és a középső harmadban is jól játszottak. Nem ment nekünk a játék, emberelőnyben sem. A harmadik jatékrészre úgy jöttunk ki a jégre, hogy a magunk javára billentsük a mérleg nyelvét. Örülök, hogy ez sikerült. Küzdelemből ma a csapatom jelesre vizsgázott.”

Gál Sándor, edző, HSC Csíkszereda: “Az első öt percet leszámítva ma jól játszottunk. Sajnos ugyanúgy, mint az egész bajnokságban, a helyzeteinket nem használtuk ki. Már nem először fordult elő velünk, hogy egy rövidzárlat a játékunkban döntötte el a mérkőzés sorsát.”

Erste Liga, Érsekújvár, 735 néző. Játékvezetők: Novák, Štefík, Bedő, Csibi.
Cikánek: 95,8% (Krajcovic)
K
Ruczuj: 92,1% (Raitums)
Sucharda, Durco, Caladi, Faith, Chrenko
1
Salló, Spady, Heffernan, Sátek, Molnár Zs.
Huba, Baron, Hurtaj, Frolík, Weissmann
2
Bors, Papp, Mihály, Tranca, Farkas
Kowalczyk, Siska, Podstavek, Stefanka O., Dubec Marek
3
Nagy, Gecse, Bíró O., Bíró M., Bíró T.
Hrudík, Duris A., Rejzek, Klobucnik, Púchovsky
4
Molnár Z., Geréb, Rokaly
Chlebec Slavomir, Stefanka Miroslav
E
Dreberg Christer, Gál Sándor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:43 SCC PP Heffernan Molnár Zs. Sátek
1-1 25:17 NZÁ Stefanka O. Kowalczyk Podstavek
2-1 49:11 NZÁ PP Durco Kowalczyk Faith
3-1 49:51 NZÁ Weissmann Stefanka O. Dubec Marek
3-2 53:18 SCC Bíró O. Bíró M. Bíró T.
38 Kapura lövések száma 48
18 Kiállításpercek 10

Az Érsekújvár–HSC góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum