Megőrizni az előnyt

   

Másodszor indult el leghosszabb túrájára a Fehérvár, az úti cél ezúttal Dornbirn és Bolzano. A terv továbbra is a felsőházban maradás.

Két, jelenleg az alsóházban játszó csapat az ellenfél a túrán, de ahogy azt megszokhattuk, az EBEL-ben nincs könnyű ellenfél, senki ellen nem lehet biztosra menni. Három vereség után van a Dornbirn, de egyáltalán nincs szégyenkezni valója emiatt, a Salzburg és a decemberben bombaformába lendült Villach is csak egyetlen góllal győzte le, egyedül az Innsbruckban elszenvedett háromgólos zakó lehetett fájdalmas. A Fehérvár is megkínlódott vele, eddigi két meccsükön egyszer 60 perc alatt, egyszer túlórában sikerült 4-3-ra nyerniük Rob Pallin tanítványainak. A Dornbirn egyik legnagyobb gondja, hogy kevés gólt szerez. Hatékonysága az egész mezőnyben a harmadik leggyengébb. 30-cal több kapuralövésből 26-tal kevesebb gólt szerzett, mint a Volán. Ráadásul az legutóbbi két meccsen mindössze egyetlen gólt tudott lőni a csapat. “Ha nem lősz gólt, nem tudsz nyerni” – reagált erre lakonikusan Dave MacQueen, a Bulldogs edzője. Nem állnak jól a kapusteljesítmény ügyében sem, ebben a két hétfői ellenfél karöltve az utolsó két helyet foglalja el a statisztikai táblázatokban.  Ebből adja is magát az, hogy a Dornbirn gólkülönbsége a legrosszabb az Olimpija után az egész mezőnyben.

avfdec

A Fehérvár vasárnap kemény edzést követően indult útnak. Hétfőn Vorarlbergben már csak átmozgató edzés vár a játékosokra a mérkőzés előtt. Négy szoros, többnyire jó játékkal és csak az életben egyszer elkövetett hibákkal elszenvedett vereséget követően ismét megtalálták a játékosok a góllövő ütőket, és a Salzburg illetve a Ljubljana ellen elképesztő magabiztosságú győzelmet arattak. A liga leggazdagabb csapatánál minden bizonnyal sokáig fogják még emlegetni azt a 10 percet, amikor az ellenfél jószerével feltörölte velük a jeget. A jó forma maradt a szlovén bajnok ellen is, a 7-0 több, mint megérdemelt volt a végig nagy fölényben, magabiztosan játszó fehérváriak javára. Azt reméljük, az utóbbi két meccs határozott, ellentmondást nem tűrő játékából marad a túrára is. A Dornbirn elleni győzelem azért fontos, hogy megmaradhasson a 3 pontos előny az alsóház legjobbjával szemben, akit aztán kedden Bolzanóban le is lehet szakítani majd. “A Dornbirn támadósora nagyon megerősödött Luciano Aquino vissza hozatalával – nyilatkozta Rob Pallin. – Nagyon erősek otthon, mind a négy sorunk jó teljesítményére szükségünk lesz, ha keresni akarunk valamit.”

A fehérváriak honlapjának adott interjúban Kóger Dániel arról beszél, fontos, hogy a meccsen a Fehérvár diktálja a tempót. Mivel a végjátékba ért az alapszakasz, minden meccs kiemelt fontosságú.

Dornbirn–Fehérvár 4-1

   

Nem játszott jól a magyar EBEL-csapat, ráadásul gyomorrontás is nehezítette a játékosok dolgát.

Kóger Dániel nem tudta vállalni a játékot, mások pedig gyomorfájdalmakkal léptek jégre, például Andrew Sarauer még az első harmad egy részét is a mellékhelyiségben töltötte. Ez nyilván nem könnyítette meg a Fehérvár hétfő esti dolgát.

Ennek ellenére az első harmadban aktív játékot mutatott Pallin csapata, igaz, eredménytelent. Ráadásul emberelőnyből kaptunk gólt, egy nagy egyéni hiba után Grabher Meier szerzett vezetést a hazaiaknak a 16. percben (1-0). A második harmadot emberelőnyben kezdte a Volán, és ez ezúttal jól vette ki magát. Kovács Csaba szezonbeli 14. góljával egyenlítettünk a 22. percben (1-1). A gól után egy perccel a vezetés megszerzéséhez is közel állt a Fehérvár, Magosi Bálint lőhetett büntetőt, de sajnos Lawson nyerte a párharcot. Túl sok kiállítást kaptunk, és az ötödiket már kihasználta a Dornbirn, Arniel a 35. percben visszavette a vezetést (2-1).

Érezni lehetett, a következő gól döntő lehet, és ezt a hazaiak érték el. Az 50. percben Blatny szúrt bele Bombach lövésébe, emberelőnyben alakult ki a 3-1-es állás. Reklamáltunk a gól után, Rob Pallin és a játékosok véleménye szerint a védőhálóhoz ért a korong a gól előtt, de a játékvezetők nem vonták vissza a megítélt találatot. Két és fél perccel a vége előtt Engstrand lekorcsolyázott, 59:43-nál pedig emberelőnybe került a Volán. A 17 másodpercnyi 6 a 4 elleni játékban nem sikerült a szépítés, sőt D’Aversa betalált az üres kapuba (4-1). A Fehérvár háromgólos vereséget szenvedett, de gyorsan el kell felejtenie ezt a mérkőzést, ugyanis kedden Bolzanóban lép jégre a magyar EBEL-csapat 16 órától.

EBEL, 2400 néző. Játékvezetők: Graber, Johnstone, Pardatscher.
Lawson: 97,4% (Madlener)
K
Engstrand: 90,0% (Rajna)
Magnan-Grenier, D'Aversa, D'Alvise, Arniel, Grabher-Meier
1
Boivin, Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer, Banham
Crawford, Sertich, Bohmbach, Blatny, Aquino
2
Wehrs, Szirányi, Kovács, Bartalis, Marino
Lembacher, Jeitziner, Petrik, Feichtner, Desbiens
3
Orbán, Varga, Benk, Sikorcin, Magosi
Putnik, DiBenedetto, Samardzic
4
Reiter, Hetényi P., Németh, Erdély
Dave Macqueen, Peter Sidorkievicz
E
Rob Pallin, Sille Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:59 DEC SH Grabher-Meier Crawford Sertich
1-1 21:46 FHA PP Kovács Szirányi Bartalis
2-1 34:46 DEC PP Arniel Crawford Grabher-Meier
3-1 49:56 DEC PP Blatny Crawford Bohmbach
4-1 59:55 DEC EN D'Aversa Sertich Lawson
30 Kapura lövések száma 38
12 Kiállításpercek 14
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum