Kellemetlen ellenfél a Debrecen

   

A MOL Liga keddi játéknapján a hajdúságiak Dunaújvárosba utaznak, céljuk nem lehet más, mint hogy megtörjék az eddigi rossz trendet. A DAB-nak azonban minden pontra szüksége van.

A két csapat egymás elleni meccseit eddig némi kettősség jellemezte, mert bár a debreceni összecsapások szoros eredményeket, egy 4-2-es hazai sikert és egy hosszabbításban elért DAB-győzelmet hoztak, a dunaújvárosi meccsek eddig elég egyoldalúra sikerültek. Első alkalommal 6-3-ra győzött Donald MacLean csapata, legutóbb, december 28-án, 6-0-ra nyertek az Acélbikák. Nagy kérdés, hogy az idegenben pont per meccs átlag alatt teljesítő hajdúságiak harmadszorra közelebb tudnak-e kerülni a vendéglátókhoz. A meccsnek elsősorban a Dab.Docler számára van tétje, hiszen nagy a versenyfutás a tabella élén a Miskolc, az Érsekújvár és a Dunaújváros között, egyáltalán nem mindegy, melyik csapat végez az első két hely valamelyikén. A Miskolc és az Érsekújvár egyaránt 32 meccsen van túl, a ligaelsőnek 68, a másodiknak 63 pontja van, míg az újvárosiak szintén 63 ponttal, de egy meccsel kevesebbet játszva a harmadik helyen állnak.

DABDHK

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Mivel a miskolciak Újpestre látogatnak, az Érsekújvár pedig hazai pályán fogadja az idén nem túl acélos Csíkszeredát, így a versenyben maradáshoz mindenképpen három pontot kellene szerezniük a hazaiaknak. Egy rendes játékidős debreceni siker esetén ráadásul a Brassó is vészesen közel kerülhet a DAB-hoz, ami további motivációt jelent. Ilyen szempontból a vendégeken nincs teher, kényelmes helyen állnak a tabellán, hiszen az előttük álló Brassó 17 ponttal előzi őket, míg mögöttük az UTE 11 ponttal van lemaradva. Egyébként is jobban megy Ladányiéknak hazai pályán, egy meccsre vetítve közel kétszer annyi pontot szereztek saját közönségük előtt, mint idegenben. Ezzel szemben a DAB a Miskolc mögött a második legerősebb hazai pályát tudhatja magáénak, a megszerezhető pontok 78%-át gyűjtötték be Galaniszék.

Mindkét csapat nehezen kivívott győzelemmel kezdte az évet. A Debrecen hazai pályán nyert 4-3-ra a Fradi ellen, ami minden bizonnyal lökést adott az év végén két nagyobb zakóba belefutó ligaújoncnak. A Dab.Docler egyes szurkolók szerint a szezon eddigi legnagyobb győzelmét vívta ki az idegenben mindig életveszélyesen játszó Brassó ellen. Valóban, egyéni fegyelmezetlenségek és két vérzőre fordult sérülés következtében a második harmadban elég nehéz helyzetbe kormányozták magukat az Acélbikák, majd a harmadik harmadban jött Mihály-kontra is elsüllyeszthette volna a hajót, azonban mindkétszer sikerült talpra állni a kétgólos hátrányból és végül Somogyi parádés büntetőjének köszönhetően két pontot otthon tudtak tartani. Aztán a Brassó éppen Debrecenbe utazott, ahol is 2-1 arányban nyert, egy meglehetősen szoros meccsen. Az esélyek tehát egyértelműen a hazaiak mellett szólnak, ugyanakkor a Debrecen már számtalanszor bizonyította, hogy bárki orra alá képes borsot törni. Még a Népkertben is képesek voltak rendes játékidőben nyerni, ahol nem hogy győzni, de még pontot szerezni is bravúrnak számít idén.

A mérkőzés este hat órakor kezdődik, az eredeti tervekkel ellentétben a DIGI Sport1 nem az FTC–Brassót, hanem ezt a mérkőzést közvetíti. A műsor negyedórával a meccskezdés előtt, azaz háromnegyed hatkor kezdődik.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Kellemetlen ellenfél a Debrecen. A csapatukban megfelelő arányban vegyül a lelkes, keményen dolgozó fiatal és a nagy tapasztalattal rendelkező technikás, idősebb játékos így senki nem mehet biztosra ellenük. Nem olyan régen találkoztunk velük, akkor kiválóan működött a taktikánk, betartották a fiúk, amit kértünk tőlük, így tudtuk hat góllal verni őket, ám ebből nem szabad kiindulni. Nekünk mindenképpen szükségünk van a pontokra, hiszen semmiképpen nem akarunk leszakadni az élbolytól, egy győzelemmel pedig újra második helyre ugorhatunk, ez a cél. Itt már nem szabad semmi másra koncentrálni, csak az épp előttünk álló feladatra. Jó hangulatú, kemény edzéseken vagyunk túl, lassan a sérültjeink is felépülnek, Sevela ujja is meggyógyult, egyedül Pavuk Attila térdének kell még egy kis idő. Egyértelműen a három pont a célunk kedden.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Nehéz megemészteni a vasárnapi, Brassó elleni vereséget. Jól játszottunk, aztán két buta védekezési hiba miatt elvesztettük a mérkőzést. Ebből persze tanulni kell és ezt meg is tesszük. Holnap a Dab.Docler lesz az ellenfelünk, egy masszív, összeszokott, jó erőkből álló csapat. Nagyon nehéz dolgunk lesz, de mindent megteszünk, amit csak lehet. Úgy vélem, hogy a Brassó ellen kijöttünk a gödörből és szeretnénk, ha ez a tendencia folytatódna kedd este, Dunaújvárosban is.

Dab.Docler–Debrecen 2-1

   

Felejthető élménnyel gazdagította a szurkolókat és a nézőket a két csapat kedd esti összecsapása. Az 56 percen keresztül egyenlő mérkőzést a végén újra Somogyi döntötte el az Acélbikák javára.

Pedig nem így indult a meccs, hiszen Azari már a harmadik perc végén megszerezte a vezetést emberelőnyből, amire két és fél perccel később érkezett a válasz a vendégektől (1-1). Ezt követően azonban két emberelőny is kimaradt a hazaiak részéről, majd hirtelen teljes érdektelenségbe fulladt a mérkőzés. A második harmadban Sijka és Somogyi volt a legveszélyesebb játékos, előbbi kétszer is nagy helyzetbe került, az újvárosiak szélsőjének három lövése is volt, de egyikük sem járt sikerrel. Feltűnő volt, hogy emberelőnyben sem alakult ki komolyabb helyzet egyik oldalon sem, pedig a vendégek kétszer, a hazaiak egyszer élhettek a lehetőséggel. Mindez persze a Debrecennek jött jobban, akik így 1-1-es döntetlenről várhatták az utolsó húsz percet.

soma
Fotó: dabdocler.hu

Amelyben két nagy helyzet is adódott, emberelőnyben Dancsfalvi nem tudta az üres kapuba kotorni a korongot, majd egy hazai kontra végén Azari passza találta tisztán Szappanost a túloldalon, de Borogyin nagyot hárított. Az utolsó tíz perc elejét megnyomta a DAB, beszorult a Debrecen, de jól állták a nyomást Jevgenyij Muhin tanítványai, majd mintegy öt perc után ki is tudtak jönni a nyomás alól. Már-már úgy tűnt, sikerül a pontszerzés a vendégeknek, de egy perccel a vége előtt Hüffner bombázott hatalmasat a kékről, a Borogyinról kivágódót pedig az egész meccsen az egyik legmotiváltabban játszó Somogyi lőtte be a vendégek kapujába, megnyerve a mérkőzést csapatának.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Nagyon hiányzott a sebesség a mai napon, a harmadik harmadra sikerült újból felpörögni, beszorítottuk az ellenfelet. Somogyi Balázs már mérkőzések óta remek formában van, ma is az ő góljának köszönhetjük a három pontot! Nagyon fontos volt a mai győzelem, nem volt szép, de a lényeg a három pont.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 400 néző. Játékvezetők: Druga, Wolf, Abonyi, Berger.
Kalnins: 96,4% (Hajek)
K
Borogyin: 95,7% (Tőke)
Hruby, Martine, Galanisz, Azari, Szappanos
1
Csíki, Voronov, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin
Pozsgai, Hüffner, Eskelinen, Somogyi, Gröschl
2
Jemeljanov, Szagyikov, Ladányi, Kuriljuk, Kaszkov
Nagy, Mestyán, Szepessy M., Papp, Peterdi
3
Prakab, Tőkési, Hári, Könczei, Barabás
Erdélyi, Kovács, Magosi, Léránt
4
Okos, Wéber, Sijka
MacLean Donald
E
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:59 DAB PP Azari Mestyán Galanisz
1-1 05:16 DHK Könczei Ladányi
2-1 58:58 DAB Somogyi Eskelinen Hüffner
46 Kapura lövések száma 28
6 Kiállításpercek 10

A DAB–Debrecen képei

   

A DAB–Debrecen góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum