Újra megtalálni a góllövő ütőket

   

Bármi lesz is a Salzburg elleni meccs végeredménye, felsőházi csapatként búcsúzik 2014-től a Fehérvár. A cél mégsem lehet más, mint a győzelem.

Az EBEL magyarországi indulója négymeccses vereségszéria után fogadja a listavezetőt. A legnagyobb bajnak az tűnik, hogy a liga egyik legeredményesebb támadóalakulatából időlegesen mintha elfogytak volna a gólok. A legutóbbi négy mérkőzésen össszesen 6 gólt volt képes ütni a csapat, ami a korábbi tempóhoz képest látványos visszaesés. Bécsben a szezon során másodszor nem ünnepelhettek gólt a fehérváriak, a másik ilyen eset pedig éppen a keddi vendég Salzburg első Raktár utcai fellépésén történt, amikor egyébként a szezonbeli egyetlen igazán nagy különbségű vereségét szenvedte el Rob Pallin gárdája.

Nem sokat pihenhetett a Salzburg, hiszen vasárnap még Dornbirnban játszott mérkőzést. Ennek megfelelően már hétfőn útnak indultak, Bécsben éjszakáztak, onnan érkeznek kedden Székesfehérvárra. Vorarlbergben sorozatban a harmadik győzelmüket aratták a bikák, akik óriási fölénnyel és imponáló gólkülönbséggel állnak a bajnoki táblázat élén. A felek eddig háromszor találkoztak egymással, és két salzburgi, valamint egy fehérvári győzelem született eddig. Ráadásul mindhárom meccs igen gólgazdagra sikerült, a győztesnek mindig sikerült legalább hatszor betalálnia az ellenfél hálójába. Nem bánnánk, ha ez a hagyomány ma is folytatódna, miközben a végén fehérvári győzelmet ünnepelhetnénk.

avfrbsSAE_7411

“Sorozatban négyszer szenvedtünk szoros vereséget – mondta Rob Pallin a liga honlapjának. – Megvoltak a lehetőségeink, sokat lőttünk kapura, de a kipattanókat nem mi gyűjtöttük össze. Az, ahogy játszunk, rendben van, csak a góllövésre kellene újból rátalálnunk. Most a liga legjobb csapatai az ellenfeleink sorban, közülük is kiemelkedik a Salzburg. Náluk játszik a liga három legerősebb sora. Egyszerű játékra lesz szükségünk ellenük. Minél többször el kell jutnunk a kapujukig a koronggal, lövéssel befejezni az akciókat, és az esetleges kipattanókat is nekünk kell elérnünk.”

“Végre jobban használtuk ki a lehetőségeinket a Dornbirn ellen, mint a korábbi meccseken – mondta Ratushny edző. – De a védelemben nem voltunk olyan jók, öt gólt is kaptunk. Nem koncentráltunk eléggé 60 percen át. Ezen mindenképpen javítanunk kell.”

A Fehérvárból továbbra is hiányozni fog az eltiltott Frank Banham, az ellenfélnél Ben Walter a Spengler kupán játszik, Brian Fahey továbbra is sérült, Alexander Rauchenwald pedig beteg. Visszatérhet viszont Andreas Kristler és Florian Mühlstein.

A mérkőzést a Sportklub TV élőben közvetíti.

Fehérvár–Salzburg 4-1

   

Megtalálták a fehérváriak a góllövő ütőket, Banham nélkül is tud nyerni a Volán. Remek játékkal kívántak boldog új évet a játékosok.

Álomszerűen kezdett a Fehérvár, három és fél perc elteltével már két gól volt az előnye, 10 perc 16 másodpercnél pedig 3-0 állt az eredményjelzőn. A Salzburgiak edzője a sokkot kapuscserével próbálta kezelni, a KHL-t is megjárt Brücklert Gracnar váltotta. De ne szaladjunk ennyire előre, öröm felidézni az első 10 percet.

Jóval aktívabban kezdett a Volán, az első percben két helyzet is adódott a csatárai előtt. Majd harmadikra következett az első gól. Magosi lőtt kapura, Brücklerről kipattant a korong, Benk érkezett, és a kapuba lőtt. Maradt a fehérvári lendület, szinte momentumai sem voltak a listavezetőnek. A 4. percben a teljesen megzavarodott salzburgiak asszisztáltak a második fehérvári gólhoz. Védő és kapus vacakolt hátul a koronggal, Kóger megtámadta őket, egész egyszerűen elvette a korongot tőlük és a hálóba passzolt. A vendégek ezután látták meg először a fehérvári térfelet, ha már ott jártak, provokálták egy kicsit Engstrandot, páros kiállítás lett a vége. majd következett a 10. perc, amikor LoVecchio passzával Wehrs lépett ki a felezővonaltól, és csatároknak is becsületére váló szóló végén szépségdíjas gólt szerzett fonákkal. Meglepő volt látni az ennyire egyértelmű fehérvári fölényt a listavezető ellen, a játék képe alapján a 3-0 teljesen rendben volt az első szünetben, nem csoda, hogy a közönség is szinte önkívületben követte az eseményeket.

avfrbsSAE_7835

Egésen más Salzburg jött ki a második harmadra. Sokkal aktívabbak lettek a játékosai, minden bizonnyal eligazítást kaphattak az edzőktől a szünetben. A harmad 4. percében egy hosszan előrelőtt korongra Engstrand rosszul mozdult ki, elhúzták mellette a pakkot és az üres kapuba lőttek. Nemsokára érkezhetett volna a válasz, a fiatal sor juttatta a pakkot Gracnar háta mögé, de az nem csúszott át a gólvonalon, így a játékvezetők videózás után nem ítéltek gólt. Aktív maradt a Salzburg, rengeteget lőttek kapura játékosai, de Engstrand mindent védett, a Volán ellentámadásai pedig állandó veszélyt jelentettek a vendégek kapujára. Újabb gól már nem esett, maradt a kétgólos előny a záró harmad előtt.

A harmadik harmadban is többet támadott a Salzburg, azonban a fehérvári védelem és Engstrand remekül állt a vártán. Sikerült egy Sarauer-kiállítást is túlélni, amelyet a jáéték késleltetéséért ítéltek meg, de az volt az ember érzése, ezen a napon szabálytalanságért már nem fognak két percet adni a játékvezetők. A vége izgalmas lett, 2 perccel a meccs vége előtt a Salzburg lehozta a kapusát, majd Orbán dobta le a kesztyűjét, de az őt provokáló salzburgi nem állt bele a bunyóba. Így a fiatal hátvéd megúszta 10 perc fegyelmivel, a Volán meg emberhátrány nélkül. A slusszpoén Boiviné volt, egy buli után a kapu elé kerülő korongot úgy takarította el fonákkal, hogy az szépen becsúszott az üresen álló salzburgi kapuba. Ezzel alakult ki a 4-1-es végeredmény, a Fehérvár győzelme messzemenően megérdemelt, a Salzburgot valószínűleg már nagyon rég játszották le úgy a pályáról, ahogy azt a fehérváriak tették a meccs első 10 percében.

Ami pedig a legfontosabb, ezzel megszakad a négymeccses negatív széria, és maradt a 3 pontos előny is a hetedik helyezett csapat előtt.

Mind a 22 játékosomnak gratulálok

   

A Salzburg edzője elismerte, a nagyon jól játszó Fehérvár átszáguldott csapatán az első tíz percben.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Nagy kihívás volt a liga legjobb csapata ellen játszani, hiszen a Salzburgnak kiváló kerete van, éppen ezért még édesebb a győzelem. Mind a 22 játékosomnak gratulálok a teljesítményéhez, nagyon keményen küzdöttek, megmutatták, hogy helyén van a szívük. Korábban is ugyanígy álltunk a mérkőzéseinkhez, már Bécsben is jól játszottunk, csak semmi sem sikerült. Most minden összejött, nagyon fontos két pontot szereztünk.

Daniel Ratushny (vezetőedző, Red Bull Salzburg): Nem a megfelelő intenzitással kezdtük a mérkőzést és a nagyon jól játszó Fehérvár egyszerűen átszáguldott rajtunk az első tíz percben. Utána már jól teljesítettünk, de a hazaiak kiváló védekezése miatt nem tudtunk visszajönni a meccsbe. Az igazság az, hogy ma túl kényelmesek voltunk, de ismét megtanultuk, hogy csak úgy lehetünk sikeresek, ha hatvan percig koncentrálunk. Jó lecke volt ez számunkra. Gratulálok a Volánnak a győzelemhez.

Forrás: albavolanhockey.hu

EBEL, 3381 néző. Játékvezetők: Babic, Hribar, Soos.
Engstrand: 96,7% (Rajna)
K
Brückler: 50,0% (Gracnar: 100%)
Boivin, Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer, Marino
1
Heinrich', Trattnig, Sterling, Duncan, Hughes
Wehrs, Szirányi, Kovács, Bartalis, Kóger
2
Kutlák, Milam, Raffl, Komarek, Latusa
Orbán, Tokaji, Benk, Sikorcin, Magosi
3
Pöck, Pallestrang, Konradsheim, Kristler, Beach
Reiter, Hetényi P., Németh, Erdély, Vincze
4
Mühlstein, Welser, Brucker, Cijan
Rob Pallin, Sille Tamás
E
Daniel Ratushny, Robert Davison
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:16 AVS Benk Magosi Sikorcin
2-0 03:37 AVS Kóger Szirányi
3-0 10:16 AVS Wehrs LoVecchio Marino
3-1 23:49 RBS Raffl Milam
4-1 59:11 AVS EN Boivin Sarauer
26 Kapura lövések száma 30
16 Kiállításpercek 8

A Fehérvár–Salzburg képekben

   

A Volán–Salzburg góljai

   

A csodálatos óévbúcsúztató meccs öt találata.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 10., vasárnap
DEBL 11:35 MACGRZ 4-3 BVÉGE
DEBL 14:25 KMHLNZ 7-0VÉGE
EWHL 15:00 SSTKMH 0-8VÉGE
U18 15:00 AVSVAS 7-3VÉGE
ROM 17:30 GALSTE 9-6VÉGE
VB20 18:00 HUNLAT 1-4VÉGE
december 11., hétfő
U20 13:00 OHCUTE 4-1VÉGE
ROM 17:30 SCCSTE 9-3VÉGE
VB20 19:00 FRAHUN 4-3 HVÉGE
EL 20:00 DABTIT 5-3VÉGE
    • M4 SPORT
december 12., kedd
U18 15:00 DHKPEF 6-4VÉGE
U18 17:20 ETOUTE 6-3VÉGE
ROM 17:30 STESCC 1-8VÉGE
EL 18:30 MISMAC 2-0VÉGE
U18 18:40 VASMIS 3-2VÉGE
EBEL 19:15 MZAAVS 2-3 HVÉGE
december 13., szerda
VB20 15:30 HUNKAZ 3-5VÉGE
EL 17:50 VC2MAC 1-5VÉGE
MK 18:00 DABVAS 9-3VÉGE
U18 18:00 SZDDHK 0-13VÉGE
U18 19:00 ZNOUTE 6-2VÉGE
december 14., csütörtök
U18 16:00 PEFZEG 
U18 17:40 AVSKMH 
MK 18:00 UTEMIS 
U18 18:00 MISMAC 
december 15., péntek
VB20 13:00 GERHUN 
EL 18:00 FTCSCC 
EL 18:30 TITBRA 
december 16., szombat
U18 13:40 AVSMIS 
U18 15:00 SZDZEG 
VB20 16:00 AUTHUN 
U18 16:30 DHKGEP 
EBEL 17:45 AVSHCB 
EL 18:00 DABSCC 
EL 18:30 UTEBRA 
U18 18:30 MACETO 
december 17., vasárnap
EL 17:50 VC2FTC 
december 18., hétfő
EL 20:00 UTEMIS 
    • M4 SPORT
december 19., kedd
DEBL 19:15 GEPMAC 
Partnerünk