A hat közé vágyó csapatok rangadója

   

A Ferencváros egyik legnehezebb ellenfelénél zárja a 2014-es évet.

A tabellautolsó HSC Csíkszereda kétszer szerzett eddig idegenben pontot, mindkétszer a pesterzsébeti pályán a Ferencváros vendégeként. Igaz, a Ferencváros erdélyi túráján 4-2-re verte a HSC-t, de az sem volt egy egyszerű történet, a székelyek kétgólos hátrányból kapaszkodtak vissza döntetlenre, hogy az egyenlítést követő két percben aztán elveszítsék a meccset. A Vákárban rendszeresen nagyon szoros mecseket játszik a kék-fehér csapat, de rutintalansága miatt általában nem neki kedvezően dőlnek el a dolgok. Hogy mennyire így van ez, azt mutatja a hazai mérleg is. Eddigi 13 meccséből hétszer nem szerzett pontot Christer Dreberg csapata, a másik hat közül viszont csak egyet nyert meg rendes játékidőben. Ötször csúszott túlórába a meccs, és ezek jó részében a HSC vezetést adott döntetlenre a meccs végére. Apróságok hiányoznak tehát a jobb szerepléshez Szeredában, és ki tudja, mikor fognak ezek a kis dolgok úgy összeállni, hogy ismét meccseket nyerjen a csapat.

hscftcdsc_5969

A Ferencváros szereplése legalább annyi fejtörést okoz a vezetőknek és a szurkolóknak, mint ahogy az Csíkstzeredában van a helyi kedvencekkel. Az élcsapatok ellen még idegenben is remekül tartja magát a társaság, értékes győzelmeket arat, hogy aztán az előzetesen kötelezőnek gondolt győzelmek helyett vereségek jöjjenek. Miközben például a Miskolc hazai meccsein ontja a gólokat, a Ferencváros ellen csak szenved. Brassóban ismét egy jól küzdő, remek tartású Ferencvárost láthattunk a vereség ellenére is, kérdés, mit tud átmenteni ebből a formából hétfőre a csapat. Kérdés, hogy minek lesz nagyobb jelentősége. A HSC vasárnap nem játszott, ezért pihentebb lesz, a Ferencváros viszont meccsből érkezik, lendülettel. Mondani sem kell, a találkozónak a rájátszásba jutás szempontjából is óriási jelentősége lesz, a Fradi jelenleg egy meccsel többet játszva egy ponttal kevesebbel áll, mint a hatodik hely elérésében legnagyobb vetélytársa, az UTE, a csíkiaknál meg nem is kell lassan mondanunk, hogy az utolsó lehetőségek egyike előtt áll a csapat, most közvetlen vetélytárs ellen kezdhetik meg a felzárkózást.

HSC Csíkszereda–Ferencváros 4-2

   

Megszerezte második hárompontos győzelmét a HSC Csíkszereda, és talán valami esélyt kapott a rájátszásra. Rendkívül alacsony színvonalú mérkőzésen két olyan gólt is láttunk, amelyet még sokáig fogunk emlegetni.

Régi idők hokija zajlott a Vákár Lajos Jégcsarnokban, de ennek nem tudtunk szívből örülni. Az iram nem volt túl nagy, a rengeteg sunyi szabálytalanság pedig kiállításrekordot is hozott, összesen 27 kisbüntetést osztottak ki az egyébként meglehetősen lágy szívű játékvezetők. Néha volt azért hoki is, de ezen az estén mintha mindkét csapat azt próbálta volna elsősorban megmutatni, hogy miért is ők azok, akik nem állnak rájátszást érő helyen. Ez sikerült is nekik.

10 percig viszonylag csendesen csordogáltak az események, aztán viszont kisebb kiállításcunami keletkezett. Két szeredai és egy ferencvárosi emberelőny maradt ki sorban, a gyakorlatilag folyamatosan a büntetőpadon ült valaki. Az első három emberelőnyben komolyabb helyzetek sem alakultak ki. Nem így a meccs negyedik  emberelőnyében, amely Spady kék vonalas lövésével meghozta a vezetést a Szeredának. A 24. percben aztán Miroslav Guren első nagyjelenete következett. Tranca szabálytalansága miatt késleltetett kiállítást jeleztek a játékvezetők, Marton kapus lekorcsolyázott, Guren pedig kanyarodott egyet a saját kapu felé, hogy 6 az 5 ellen elkezdje a játékot a Ferencváros. Minden bizonnyal sokak számára érthetetlenül a kapu mögé próbált passzolni, de az ütőjéről lecsúszott a korong, és egyenesen a saját kapuba csúszott. A gólt előbb Papp Szabolcsnak, majd a meccs végén Mihály Edének adták. Tranca kiállításából nem született vendég gól, igazán megérte a szabálytalanság.

Nem volt még vége a ferencvárosi kínoknak. A 34. percben Spady emelt kapura egy korongot a semleges harmadból. Marton kapus rosszul nyúlt érte, és a pakk a lepkés kesztyű mellett behullott a kapuba. Ezzel már háromgólos lett a csíki előny, ráadásul két demoralizáló találattal. A harmadik harmad elején aztán javítottak a vendégek. Egy Raitumsról kipattnó korongra Dubek és Kiss Ákos rajtolt, Dubek hagyta a jobb helyzetben levő Kissnek, aki a hálóba lőtt. Nem sokáig örülhettek a vendégek, mert egy középre betett korongba Mihály Ede piszkált bele az ütőjét egy kézben tartva. és Marton válla felett sikerült a kapuba találnia ezzel. Az 54. percben Mihály Ede ütközte le a kapuvonal mögé kimerészkedő Marton kapust, akinél a korábbi odapiszkálások után elszakadt a cérna, és verekedést kezdett a csatárral. Végül a két csapat 2-2 kisbüntetéssel megúszta a matekot. Az 56. percben Papp Szabolcs szedett össze még egy kiállítást, amiből Hegyi lövésébe beleérve Kiss Gábor szerzett gólt, az utolsó 1 perc 40 másodpercre pedig Szakács Ferenc lehozta Marton kapust, 6 mezőnyjátékossal próbált pontot menteni a Ferencváros. Ez nem sikerült, de a HSC sem tudott üres kapura gólt szerezni, egy alkalommal Guren – korábbi hibájából valamennyit jóvátéve – mentett az üres kapu előtt. A HSC kevesebbet hibázott, jobban használta ki a lehetőségeit, így megérdemelt győzelmet aratott egy alacsony színvonalú mérkőzésen.

Christer Dreberg, HSC Csíkszereda: “Győzelemre játszottunk. Egy kemény mérkőzés volt, akárcsak a többi Fradi elleni is. Két harmad után hárommal mentünk és szerencsénk is volt, a sok szerencsétlenség után. Mindig azt mondom, hogy azé a szerencse, aki jobban megdolgozik érte. Ma mi voltunk azok. A szerencse nem jön a mennyből, azért meg kell dolgozni. A fontos az, hogy továbbra is megőriztük esélyünket a rájátszásra.”

Szakács Ferenc, Ferencvárosi TC: “Az első harmad jól indult. Kaptunk egy szerencsétlen gólt, amelyet azt hittük, hogy les. A második harmadban kaptunk egy buta öngólt, majd a harmadiknál mellé nyúlt a kapus. Mentünk az eredmény után. Sportszerűen kezdődött a találkozó, majd a játékvezetők összefújták a mérkőzést. A hazai csapat jobban akart. Brassóban szervezett játékot mutattunk, sajnos ma ez nem jött össze.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1400 néző. Játékvezetők: Toparceanu, Lascar, Csata, Redai.
Raitums: 94,3% (Ruczuj)
K
Marton: 90,0% (Budai)
Salló, Spady, Salonen, Sátek, Molnár Zs.
1
Moravec, Guren, Dubek, Novák, Kiss Á.
Bors, Mihály, Tranca, Farkas T., Papp Sz.
2
Lencsés, Lévai, Németh, Revák, Papp Cs.
Nagy, Gecse, Heffernan, Bíró M., Bíró T.
3
Hegyi, Cerny, Galló, Kiss G., Rafaj
Bíró O., Molnár Z., Geréb, Rokaly
4
Géczi, Mach, Hardi, Pál Z., Farkas L. S.
Christer Dreberg, Gál Sándor
E
Orbán György, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:26 SCC PP Spady Sátek Mihály
2-0 23:25 SCC EN Mihály
3-0 33:37 SCC Spady Molnár Zs.
3-1 40:23 FTC Kiss Á. Moravec
4-1 42:41 SCC Mihály Farkas T. Papp Sz.
4-2 56:40 FTC PP Kiss G. Cerny Hegyi
31 Kapura lövések száma 35
28 Kiállításpercek 36

A HSC–Ferencváros képei

   

A HSC–FTC összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum