A HSC máris visszavághat a Brassónak a Kupáért

   

A két csapat hagyományosan vérre menő küzdelmeket vív egymással, várhatóan így lesz ez kedden is, ezúttal a MOL Ligában. Az eseményre “Dobj egy macit!” akciót szervez a Sportklub.

A legutóbbi HSC–Brassó derbi óta éppen csak megszáradhattak a mezek, hiszen vasárnap este ez a két csapat játszotta egymással a Román Kupa fináléját, amelyet kétgólos hátrányról bukott el az akkor idegenben játszó Csíkszereda. Mint az a sportclub.blog.hu által nemrégiben készített kimutatásból is kiderült, ez a forgatókönyv egyáltalán nem nevezhető meglepőnek, hiszen a csíkszeredaiak első harmada a legerősebbek között van a ligában, amit drámai visszaesés követ a második és harmadik játékrészben. Nem volt ez másként vasárnap sem, amikor a 2-0-ra megnyert első harmad után, a másodikat 1-0-ra, a harmadikat 2-0-ra vesztette el a HSC.

HSCBRA 2

A MOL Ligában idén háromszor találkozott egymással a két csapat, a HSC még nem nyert mérkőzést, sőt pontot sem tudtak szerezni Papp Szabolcsék Mihály Árpádékkal szemben. Ezzel együtt mindháromszor szoros lett a meccsek vége, a legsimább az első brassói találkozó volt, de akkor is csak két góllal tudtak nyerni a hazaiak, a másik két alkalommal 4-3-as brassói siker született. Kedden is szoros végeredmény várható, ahol a hazaiak célja az idei második rendes játékidőben elért győzelem megszerzése lehet a cél. A HSC 14 pontjával utolsó helyen áll a ligában, a nála két meccsel többet játszó és hetedik helyezett Ferencvárosnak 28 pontja van. A Brassó számára egyértelműen az éllovas hármas befogása a cél, jelenleg 47 ponttal negyedikek, míg az egy meccsel többet játszó és kedden Dunaújvárosban szereplő Érsekújvárnak 54 pontja van, tehát nem is lehetetlen feladat, bár közvetlen lőtávolról azért még nem beszélhetünk.

A hazaiaknak továbbra sincs könnyű dolguk, hiszen a hírek szerint a sérült Heffernan mellett Bíró Gergő játékára sem számíthatnak. A keddi mérkőzésen harmadik alkalommal szervez „Dobj egy macit akciót” a Csíkszeredai Sportklub. Az elmúlt két esztendőkben több ezer plüssjáték került a jégre. A „Dobj egy macit!” akció során az összegyűlt játékokat a Csíkszeredai Sportklub vezetősége, valamint a HSC Csíkszereda jégkorongozói a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Csíksomlyói Szent István Gyermekvédelmi Központnak ajánlja fel. A plüss állatokat az első hazai gólnál kell a játéktérre dobni.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): Egy nagyon jó meccset játszottunk vasárnap este, sőt meg merem kockáztatni, hogy az idény során most ment a legjobban a csapat. Nem tudok napirendre térni az események fölött. Nem értem, hogy a játékvezetők miért büntetnek ilyenekkel minket. Ha tisztességesen veszítünk, elismerem azt, de ez már nem egy normális dolog. És nem az első ebben az idényben. A sport a győzelmek, a sikerek mellett a fair-playről, vagyis a sportszerűségről kéne szóljon. A találkozó során végig éreztem, hogy meglesz a győzelem. 2–2 után viszont mentálisan megtorpantunk, még akkor is, ha megvoltak a helyzeteink. Hogyan lehet ezt kiküszöbölni a keddi találkozóra? Ugyanaz a tűz kell égjen a csapatban, mint vasárnap. Azzal a különbséggel, hogy az adódó lehetőségeket könyörtelenül értékesítenünk kell. Támadásokban és a védekezésben is többet kell nyújtanunk.

HSC Csíkszereda–Brassó 1-4

   

A csíkszeredaiak első harmadban kimaradt emberelőnyös lehetőségei megbosszulták magukat. Az 55. percben Sátek góljánál repültek a plüssmacik.

A mérkőzés óvatos, de küzdelmes játékkal indult, egyik csapat sem tudta beszorítani a másikat. A 5. percben teljesen váratlanul eljött az első kiállítás, Saluga indokolatlanul vehemensen felborított egy HSC-támadót Polc kapuja előtt, ami miatt bottal lökésért kiküldték. Az emberelőnyben próbálkoztak a hazaiak, eredménytelenül. A harmad közepén újabb csíkszeredai emberelőny jött, ahol ziccer is adódott a hazaiak előtt, de nem lőtték be, sőt tilos felszabadítást is ütöttek. A folytatásban pontatlan passzok és a támadó harmadokba hiábavalóan belőtt korongok jellemezték a meccset. A 17. percben Fodor Csanád ült ki a büntetőpadra, a harmadik HSC-előny megint hozott egy tilos felszabadítást. 66 másodperccel a játékrész vége előtt Gecse Hugó gáncsolt egy brassóit, így a vendégek kerültek emberelőnybe.

A második harmadra áthúzódó 54 másodpercnyi brassói emberelőnyben nem esett gól. A 22. percben Polc hatalmasat hibázott, eladta a korongot és üresen maradt a kapuja, ám a HSC nem talált be. Az első húsz perchez képest sokkal aktívabb játék folyt, a csíkszeredaiak domináltak. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a 27. percben Klouda megszerezte a vezetést a Brassónak (0-1). A vendégek gólja után csökkent a játék irama, a HSC próbálkozott, míg a brassóiak nem kapkodtak. A 33. percben Imecset küldték ki fogásért, a csíkszeredaiak emberelőnyében nem adódott komolyabb gólszerzési lehetőség. A 37. percben Fodor Csanád lecsapott egy eladott korongra a piros vonalnál, megindult és góllal fejezte be szólóját (0-2). A gól után nem sokkal Farkas Tamás 10 perces fegyelmi büntetést kapott, miután sportszerűtlenül jégbe borította fékezés közben Polcot.

A záró húsz percben próbált szépíteni a HSC, a Brassó nyugodt tempóban játszott, a 48. percben pedig Zsók révén tovább növelte előnyét (0-3). Nem sokkal később a vendégek kihagytak egy emberelőnyt. Az 55. percben röpültek a plüssmacik, egy hazai támadás során Sátek lövésre szánta el magát, Polc nem védett, így szépített a HSC (1-3). Két perccel később Imecset 2+10 perces büntetéssel sújtották, miután hátulról palánkra lökött egy kék-fehér játékost. Az emberelőny közepén Dreberg időt kért és lehozta Ruczujt. A HSC 6 a 4 ellen támadt, a brassói kontráknál Spady több védést is bemutatott villámkapusként. A brassói kiegészülés után, 22 másodperccel a vége előtt Fodor Csanád betalált az üres kapuba (1-4). A Brassó 4-1-re nyert, tartja a lépést az élmezőnnyel. A két csapat pénteken Brassóban újra találkozik.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): “Megvoltak a lehetőségeink. Az első harmadban jól játszottunk, több remek helyzetet kidolgoztunk. A második harmadban két gólt kaptunk. Nem tudtunk gólt lőni. Ott voltak az üres kapus helyzetek is, de a korong nem akart átmenni.”

Jerry Andersson (vezetőedző, ASC Corona Brassó): “A kupamérkőzés után leültünk a fiúkkal és átbeszéltük a tanulságokat. Megbeszéltük, hogy védelemben sokkal jobban oda kell figyeljünk. Úgy érzem, hogy a döntő után a HSC-­n volt a nagyobb nyomás és ők mindenáron bizonyítani akartak az a bizonyos gól miatt. Elsősorban fejben dőlt el ez a mérkőzés. Úgy érzem, hogy kézben tartottuk a mérkőzést, taktikailag jól felkészültünk.”

MOL Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1900 néző. Játékvezetők: Lascar, Toparceanu, Peter, Siko.
Ruczuj: 86,4% (Raitums)
K
Polc: 96,2% (Fülöp)
Salló, Spady, Salonen, Sátek, Molnár Zsombor
1
Filip, Obsut, Saluga, Mihály Á., Klouda
Bors, Mihály E., Tranca, Farkas, Papp
2
János, Hietamaki, Molnár Zsolt, Fodor, Virág
Nagy I., Gecse, Bíró O., Bíró M., Bíró T.
3
Imecs, Nagy Cs., Zsók, Petres, Márton
Molnár Z., Rokaly
4
Mátyás, Bálint, Péter Zs.
Christer Dreberg, Gál Sándor
E
Jerry Bjorn Andersson, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 26:37 BRA Klouda Fodor Saluga
0-2 36:24 BRA Fodor
0-3 47:10 BRA Zsók
1-3 54:09 SCC Sátek Salló Molnár Zsombor
1-4 59:38 BRA EN Fodor Klouda Obsut
26 Kapura lövések száma 22
14 Kiállításpercek 20

A HSC–Brassó képei

   

A HSC–Brassó videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Összes (70)

Utolsó hozzászólások

 1. poraszabolcs
    #65
  poraszabolcs,   

  @Alp: úgy legyen

 2.   #66
  Alp,   

  @poraszabolcs: Szabi! Amennyiben támogatóink nem fogják tudni levonni a megfelelő tanulságokat, akkor megette a roseb az egészet.:( A tegnap esti szurkolás, nézőszám a régmúltat idézte, jó volt szurkolónak lenni.:) Döméék kellő tapasztalatokat gyűjtöttek ebben az évben, azokból építkezni fognak. Remélem írtak a Jézuskának, és karácsonyi fények lesznek már márciustól a csapat háza táján. Kellő bölcsességgel lesz végre egy edző és a haza fényre derül.:) Ha nem, akkor ott folytatjuk, ahol két hónap múlva abba hagyjuk.:(

 3.   #67
  Alp,   

  Kedves srácok, HSC-s fiúk! Ebben a szezonban nem tudtatok eredményesek lenni, nem tudtatok sok örömet okozni önmagatoknak, szurkolóitoknak. Karácsony elő napján kívánok nektek nagyon sok boldogságot, örömet, békességet, egészséget nektek és családtagjaitoknak! Próbáljátok meg elfeledni teljesítményeiteket és legalább ma este, holnap legyetek boldogak a szeretet ünnepén! Tisztelt támogatók! Nektek is áldott karácsonyi ünnepeket kívánok, legyen szeretetteljes a napotok ezen ünnep alkalmával. Kedves Szurkertársak! Tévedünk mi is, nemcsak a kedvenceink. Ma este meg kell bocsátani önmagunknak, játékosainknak, döntéshozóinknak. Csak így leszünk méltók a Karácsony üzenetének befogadására. Szívünket-lelkünket a szeretet kell betöltse ezekben a napokban, itt az ideje a megbocsátásnak. A múlton változtatni nem tudunk, rágódni nem nagyon érdemes. Bízzunk a felismerésben, a jó meglátásokban, a megalapozott szakmai döntésekben. Próbáljunk meg boldogok lenni, és a bölcs meglátásokban bízni! Csak így van értelme ma este a Szeretet megszületését megélni, átadni, ünnepelni. Áldott Karácsonyt nektek!:)

 4. szistike
    #68
  szistike,   

  Jó mérkőzés volt, nem használtuk ki a helyzeteink, de ez a szezon ilyen, a jövő szebb lesz :)
  Valaki nem tudná megmondani, hogy kb hány néző volt? Tudom, hogy sokan voltunk, de érdekelne a hivatalos szám, fogadás miatt :P

 5. poraszabolcs
    #69
  poraszabolcs,   

  @szistike: szerintem olyan 1500 körül

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS 6-2VÉGE
EBYSL 17:40 VASEHL 5-8VÉGE
CEHC 18:30 AVSOHC 6-0VÉGE
EBEL 18:30 ZNOAVS 3-2VÉGE
EBJL 19:00 MACDMJ 2-1VÉGE
U18 19:00 TVSSCC 1-14VÉGE
U18 19:40 KMHUTE 1-8VÉGE
MK 20:40 HKBDHK 3-7VÉGE
október 27., csütörtök
U18 16:30 PEFKMH 1-2VÉGE
MOL 17:00 SCCDAB 2-4ÉLŐ
MOL 17:30 BRATIT 2-2ÉLŐ
EBYSL 18:00 AVSOLL ÉLŐ
U18 18:30 SCCMIS INFO
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBYSL   HDJVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 11:45 DMJSLL 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
EBJL 14:40 DMJETO 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
U18 17:50 MACVAS 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk