Újoncot avat a Debrecen Miskolcon

   

Egyetlen mérkőzéssel folytatódik a MOL Liga vasárnap este. Az eredetileg Kazincbarcikára tervezett Miskolc–Debrecen rangadót, amelyen a vendégek újoncot avatnak, este 7 órától a miskolci csarnokban rendezik meg.

Rangadóról írtunk, és ez semmiképpen nem túlzás. A MOL Liga-újonc debreceniek eddigi teljesítményükkel mindenképpen rászolgáltak arra, hogy a meccsüket ezzel a szóval jellemezzük. Hogy mást ne is említsünk, nekik sikerült elrontaniuk a miskolciak majdnem makulátlan hazai mérlegét. Borogyin kapus vezérletével nem egész két hete a DHK 4-2-re nyert Miskolcon, ez volt az első rendes játékidős vendéggyőzelem a szezonban ebben a csarnokban. Azóta a Miskolc még két meccset játszott, Csíkszeredában büntetőkkel nyert, Brassóban pedig vereséget szenvedett.

A miskolci szurkolók abban bíznak, hogy a nem lesz új rekord, olyan ugyanis még nem fordult elő ebben a szezonban, hogy a Miskolc 4 egymást követő meccsen se szerezze meg a 3 pontot. Pont ez a kiegyensúlyozottság a Miskolc legnagyobb erénye. A kanadaiak által vezényelt, megalkuvás nélküli, nagy tempójú fizikai játék általában nem ízlik az ellenfeleknek. Ha Majoross Gergely tanítványai képesek a megfelelő fordulatszámon pörögni, akkor jó eséllyel fel is őrölik az ellenállást a meccs végére.

1209misdhk06

Fotó: Bán Olivér

Egészen más stílust képvisel a Debrecen. Az újonc a gyors, kombinatív, oroszos hokit játssza, a hazai játékosok is szemmel láthatóan vevők arra, amit Jevgenyij Muhin tanít nekik és kér tőlük. Semleges nézőként a meccsek túlnyomó többségén kifejezetten jó nézni a DHK játékát, az oroszos megoldásokat. A debreceni keretben lesznek változások a legutóbbi mérkőzéshez képest. Voronovnak családi okok miatt haza kellett utaznia, míg Okos Csanád Jevgenyij Muhin döntése alapján egyelőre a juniorokkal készülhet tovább. Gart helyett Gyemenysin kerül a keretbe, a harmadik sorban Hári Norbert és Könczei Áron mellett újoncot avatnak, a 18 éves, saját nevelésű Tanka Lőrinc kap lehetőséget élete első felnőtt mérkőzésén.

“A múltkori vereséget eredményező hibák leginkább mentális okokra vezethetők vissza – mondta Majoross Gergely vezetőedző a miskolci csapathonlapnak. – Nem arról van szó, hogy a srácok könnyedén vették volna a meccset, hiszen végig domináltunk, irányítottuk a játékot, ám a rengeteg helyzetből csak kettőt tudtunk kihasználni. A játékosok rossz megoldásokat választottak, csak azt nézték, hogy milyen jó lesz, ha az, amit csinálnak, bejön. Azzal nem számoltak, hogy mi lesz, ha nem sikerül, és ez többször is visszaütött. Apróbb játékelemek voltak ezek, amelyek azonban fontosak. Ezeket nem jól oldottuk meg, és ez akkor sokba került. Az a mérkőzés is jelezte: a játékosnak tisztában kell lenniük azzal, hogy a mostani MOL Ligában bárki megverhet bennünket, ha ezekben a bizonyos apróságokban pontatlanok vagyunk, és lehetőséget adunk az ellenfélnek a góllövésre. Ezekre a részletekre próbáltunk fókuszálni a héten. A srácok először kaptak két nap pihenőt, aztán előbb a fizikai, majd a taktikai feladatokat gyakoroltuk. Emellett sokkal fegyelmezettebben kell játszanunk. Nemcsak a felesleges kiállításokat kell elkerülni, hanem a csapat-, és az egyéni taktikai feladatokat is jobban kell megoldani együtt, illetve személyenként. Amennyiben ezeket úgy valósítják meg, ahogy az edzéseken gyakoroltuk, akkor eredményesek lehetünk. Szerencsére eltiltott vagy sérült játékosunk nincs, így teljes csapattal várjuk a vasárnapi meccset.”

“Nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk – mondta Jevgenyij Muhin, a Debrecen vezetőedzője. – A Miskolc nagyon komoly játékerőt képvisel, nem véletlenül áll a MOL Liga élmezőnyében. Egy hetünk volt a felkészülésre, és természetesen megtettünk minden tőlünk telhetőt a jó eredmény érdekében. Újabb sérülés szerencsére nem történt, így végre majdnem a teljes kerettel tudtam dolgozni. Kemény csatát várok és azt, hogy minden játékosunk a tudása legjavát nyújtsa.”

Miskolc–Debrecen 5-2

   

A Jegesmedvék megérdemelten győzték le a DHK-t, visszavágtak a december 9-i kudarcért. A vendégcsapatot Borogyin bravúrjai mentették meg a még nagyobb arányú vereségtől.

A mérkőzés jó iramban kezdődött, mindkét kapusnak akadt dolga az első percekben, továbbá a csapatok nem vetették meg a testjátékot. Az 5. percben Prakabot kiküldték testre ütésért, így emberelőnybe került a Miskolc. A hazaiak legkomolyabb lehetősége Dudas előtt adódott, aki végigszólózott a pályán, Borogyin védett. A kiegészülés után is a Jegesmedvék játszottak aktívabban, a Debrecen kapusának sok feladata akadt. A 13. percben Ladányi kapott kétperces büntetést fogásért, a hazaiak felálltak, járatták a korongot, eredménytelenül. A harmad vége felé közeledve a Debrecen is játszhatott emberelőnyben, miután Vojtkó akasztotta ellenfelét. A 19. percben megszületett az első gól, Dudas passza után Dansereau közelről bevágta a korongot a vas alá, Borogyinnak esélye sem volt (1-0). A vezetés megszerzése után vérszemet kapott a Miskolc, érett a 2. találat, a DHK számára jól jött a szünet.

A második harmadot a Debrecen kezdte jobban, a 23. percben kiállították Metcalfe-ot, a DHK hajtott az egyenlítésért, Duschek több bravúrt is bemutatott. A miskolciak a kiegészülésük után egy perccel emberelőnybe kerültek, Dudas lövései nem vezettek eredményre, majd Becze lövését még védte Borogyin, viszont a kipattanót Dansereau értékesítette (2-0). A 30. percben Becze lövése túljutott Borogyinon, a debreceni védő hiába próbált menteni a gólvonalon, a korong átlépte azt (3-0). Egy perccel később Dudas szabálytalansága után emberelőnybe került a Debrecen, Kaszkov a bedobópont környékéről lőtt, szépített (3-1). A vendégek gólja után nyomott a Miskolc, Borogyin hihetetlen bravúrokat mutatott be, illetve egyszer Gőz Balázs kapuvasat lőtt.

A harmadik játékrész 25. másodpercében emberelőnybe került a Miskolc, csak a végén tudott felállni 5 a 4 ellen, akkor viszont olyan nyomás nehezedett a debreceni kapura, hogy Hajós betalált (4-1). A folytatásban is a Jegesmedvék nyomtak, többször is felálltak a debreceni harmadban. Az ötödik miskolci gólt Roczanov szerezte egy kapumegkerülős találattal (5-1). A harmad közepén Dudas akasztotta Kaszkovot, felálltak a debreceniek, de tanácstalanul játszottak. Az 57. percben Sagert szabálytalankodott Kaszkovval, az orosz játékos nekiesett ellenfelének, összeverekedtek, mindketten 5+végleges fegyelmit kaptak, továbbá a miskolci játékos az eredeti szabálytalanságért testre ütés miatt 2 percet. A Debrecen az emberelőnyt Könczei kék vonalról megeresztett lövésével kihasználta (5-2). A Miskolc 5-2-re nyert, így pontszámban beérte a nála kettővel kevesebb lejátszott mérkőzéssel rendelkező Dab.Doclert.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolci Jegesmedvék): ”Ez a fajta dominancia a múlt heti mérkőzésen is megvolt, de most sokkal fegyelmezettebben játszottunk. Amire kihegyeztük a heti edzésmunkát, hogy milyen felfogásban kell játszanunk a Debrecen ellen, azt nagyjából 100 százalékkal teljesítették a fiúk. Nagyon kevés lehetőséget engedtünk nekik, pedig kiválóan küzdöttek, de úgy gondolom, ilyen arányban is megérdemelten győztünk.”

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debreceni HK): ”Nem tudtuk megismételni a múltkori teljesítményünket. A 3. gól után kicsit összeesett a csapat, és túl sok felesleges kiállítást hoztunk össze.”

MOL Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1110 néző. Játékvezetők: Babic, Kincses, Váczi, Vas.
Duschek: 90,5% (Bálizs)
K
Borogyin: 87,2% (Tőke)
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
1
Jemeljanov, Csíki, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin
Gőz, Dósa, Hajós, Tóth, Dansereau
2
Szagyikov, Kuriljuk, Ladányi, Kaszkov, Sijka
Sagert, Vojtkó, Nagy, Láda B., Miskolczi
3
Wéber, Tőkési, Hári, Könczei, Tanka
Ritó, Budai, Popovics, Roczanov, Szilágyi
4
Prakab, Barabás, Gyemensin
Majoross Gergely, Mart Eerme
E
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 18:02 MIS Dansereau Dudas Tóth
2-0 27:24 MIS PP Dansereau Cohen Becze
3-0 29:37 MIS Becze Metcalfe Cohen
3-1 31:11 DHK PP Kaszkov Sijka Ladányi
4-1 42:17 MIS PP Hajós Tóth Metcalfe
5-1 47:41 MIS Roczanov Ritó Szilágyi
5-2 57:42 DHK PP Könczei Vaszjunyin
39 Kapura lövések száma 21
37 Kiállításpercek 35

A Miskolc–Debrecen képekben

 
Cimkék: , , , , ,

Összes (48)

Utolsó hozzászólások

 1. blackiii a rezidens DJ
    #43
  blackiii a rezidens DJ,   

  @moszkvicsslusszkulcs: ratulálok! Idéntől az IIHF átvtette az NHL szabálykönyvet. És, ha elolvasnátok, még az is megeshet kiderülne ti tévedtetek. Ott is ugyanúgy vannak bírói tévedések, mint mindenhol.

 2. kolumbo
    #45
  kolumbo,   

  @Selanne: Nem volt róla semmi hír. :(

 3.   #46
  cortina,   

  @kerusz: Na hogy tisztázzuk a félreértéseket. Itt, ha valaki kritikát merészel írni a blogfelügyelők leb...ák, mint a pengős malacot, lassan már BMLSZ szintre emelkedve még pénzbírság lesz a vége. Az intelligenciát egyébként arra értettem, hogy ha valaki felhúzza a piros jelzéses zebra mezt, akkor próbálja meg úgy felfogni a beosztását, hogy egy csodálatos játék része és nem főszereplője!No ennyit az egészről és a legfontosabb: BOLDOG KARÁCSONYT kívánok a jégkorong világ minden szereplőjének!

 4. kovacsistvan
    #47
  kovacsistvan,   

  @cortina: Most hogy így mondod, lehet be is vezetjük a pénzbírságot, köszi a tippet.

  Viccet félretéve, főszereplővé akart válni a játékvezető? Csak hozott egy ítéletet, ami szerinted, szerintetek túlzott büntetés volt. Van ilyen.

 5. fermentator
    #48
  fermentator,   

  @kerusz: Hogy mi kell legyen a viszonyítási alap azt valóban nem az én tisztem megítélni, hanem a blog fenntartóié.
  Azonban, ha jól emlékszem, a fórumtárs hsz-ában - a neki címzett válaszodat alapul véve - nem is kifogásoltad a kritika tartalmát (értsd: hangnemét). Reakciódból ítélve nekem inkább úgy tűnt, a kifogás tárgya sokkal inkább az volt, hogy egyáltalán van kritika. Én már eleve erre reflektáltam.
  Egyébiránt pedig szép Karácsonyt! :)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 19., szerda
ROM 17:30 BRAPRO 13-1VÉGE
ROM 17:30 GALSCC 4-3VÉGE
MK 18:00 DABAVS 3-1VÉGE
MK 18:00 UTEMAC 2-3 HVÉGE
U20 18:40 AVSZEG 15-0VÉGE
U20 18:40 KMHDHK 1-4VÉGE
EBYSL 19:00 VICMAC 2-5VÉGE
MK 19:00 FTCMIS 4-3 HVÉGE
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KHL 14:00 KUNTRA 
  • SPORT 1
KK 15:30 MISJES 
MOL 18:00 DHKFTC INFO
MOL 18:30 BRASCC INFO
MOL 18:30 TITBEO INFO
KK 19:00 GALTYC 
október 22., szombat
NHL 01:00 CBJCHI 
  • SPÍLER TV
EBYSL 13:10 OHCHKB 
EBJL 14:30 RBSAVS 
KK 14:30 MISGAL 
EBJL 16:00 KACVAS 
EBJL 16:00 MARMAC 
EBJL 16:10 VSVETO 
EBYSL 16:10 VASZNO 
EBJL 16:25 OHCUTE 
EBEL 17:30 AVSHCB 
EBJL 18:00 VICDMJ 
EBYSL 18:00 RBSAVS 
KK 18:00 TYCJES 
EBYSL 18:15 TRKMAC 
MOL 18:30 DABMAC 
október 23., vasárnap
NHL 01:00 BOSMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 CGYSTL 
  • SPÍLER TV
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk