Zaharkin tanácsadóként tér vissza

 

Lengyel barátaink nem bíznak semmit a véletlenre, igyekeznek a lehető legjobban felkészülni a hazai rendezésű világbajnokságra.

Igor Zaharkin két évig volt a lengyel válogatott szövetségi kapitánya, aki nyáron Vjacseszlav Bikovval együtt Szentpétervárra szerződött. Most azonban újra feltűnt a lengyel válogatott mellett, szaktanácsadóként. Az interia.pl portálnak adott interjúban a volt szövetségi kapitány elmondja, hogy segít Jacek Plachta kapitánynak az edzői munkában, ezzel biztosítja a folytonosságot az ő időszaka és a jelenlegi között. Feladata az is hogy beszélgessen a játékosokkal, elmondja nekik, miben kell fejlődniük, felhívja a figyelmet a gyengéikre, tanácsod adjon nekik az egyéni felkészülésükhöz. “Fontos, hogy látom, a harci szellem megmaradt a társaságban. Enélkül nagyon nehéz lenne győzni” ? mondta a kiváló orosz szakember.

zaharkin

Zaharkin azt is megemlíti a lengyel cikkben, hogy a lengyel szövetség komoly fejlesztési program kidolgozásával foglalkozik, és ebben számítanak rá. A felnőtt válogatott legutóbbi szereplését a budapesti négy nemzet tornán figyelemmel kísérte, és Kirill Korenkov kapusedző révén a régi stáb is képviseltette magát a tornán, így első kézből származó információ is vannak. Mint elmondta, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a budapesti szereplésből, hiszen a magyarok és az olaszok is kísérleti csapatot küldtek jégre a közel legerősebb lengyel válogatott ellen. Így arra kell számítani, hogy Krakkóban mindkét válogatott jóval erősebb összeállításban szerepelhet majd, mint tette azt novemberben.

Zaharkin a krakkói vb legnagyobb esélyesének Kazahsztánt tartja. A budapesti szereplés hatására sokan már az ezüstéremre és ezzel a feljutásra esélyes csapatot vizionálnak Lengyelországban, erről Zaharkin így vélekedik. “Esély persze mindenre van, így a feljutásra is. Azonban ha fel is jutnánk most, azzal a lendülettel esnénk ki a következő évben. A célokat a képességekhez kellene szabni. Fejlődni csak lépésről lépésre lehet. Ezért örülök annak, hogy a lengyel szövetség egy a sportág minden vetületére kiterjedő fejlesztési terven dolgozik. Lépjünk előre abban, ahogy az edzők a gyerekekkel dolgoznak. Sok tehetség van, de el is kell jutniuk az ifi, junior korig, és onnan át kell tudniuk lépni a felnőtt korosztályba. Minőségi munkával kell végig kísérni őket. Ez adhatja meg azt a reményt, hogy a jövőben minőségi játékosaink lesznek. Szilárd alapot kell készíteni, és arra lehet felépíteni a jövőt. Ha a krakkói vb-n Lengyelország az első négyben végez, az mindenképpen jó eredménynek fog számítani.

Krakkó nagyszerű helyszín a világbajnokságnak, senkinek nem kell majd szégyenkeznie Lengyelországban, hogy ott rendezik a világbajnokságot. Látom, mennyire kiteszi a szívét és a lelkét mindenki, aki a szervezésben részt vesz, hogy sikeres legyen a verseny. A Kraków Arena áprilisban zajos sikert arat az európai jégkorongozásban.”

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum