Horváth András visszavonult

   

Játékosként mindent bebizonyítottam, mindent elértem, amit elérhettem, mondta a 225-szörös válogatott hátvéd, aki a Vasas edzőjeként folytatja.

A múlt héten három játékossal bontott szerződést a Ferencvárosi TC, köztük volt Horváth András is. A 39. életévében járó bekk 1995 és 2013 között megszakítás nélkül 19 felnőtt világbajnokságon szerepelt. A válogatottól a 2013. évi budapesti vb után vonult vissza. Akkor távozott Fehérvárról is, az EBEL után a MOL Ligában hokizott az előző szezontól kezdve, előbb az UTE, majd 2014 nyarától az FTC játékosaként. Múlt héten úgy döntött, véget ért játékos-pályafutása.

Horvath Andras FTC 2014_15

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

“Nincs bennem hiányérzet, nem vagyok szomorú amiatt, hogy így alakultak a dolgok, játékosként mindent bebizonyítottam, mindent elértem, amit elérhettem ? mondta Horváth András a Jégkorongblognak. ? 31 évig jégkorongoztam versenyszerűen, és most jött el az a pillanat, amikor minden jel arra mutatott, váltanom kell. Azt gondolom, játékosként kihoztam a maximumot a lehetőségekből, sokszoros bajnokként, több mint 200-szoros válogatottként vonulok vissza. Szapporóban eljutottunk oda, amiről álmodni sem lehetett akkor, amikor elkezdtek jégkorongozni annak a csapatnak a tagjai. Talán nem túlzás azt mondanom, letettem annyit az asztalra ebben a sportágban, hogy magyarázkodás nélkül azt csináljak, amihez kedvem van. Folytathattam volna, hívott két MOL ligás csapat, de most úgy döntöttem, hogy ennyi volt.

Érdekes pillanat ez az életemben, mert minden egybevágott ezekben a hetekben. Egész szezonban sérüléssel bajlódtam, előbb az arcom és a fogam bánta az egyik felkészülési mérkőzést, majd a térdem fájt és nem akart gyógyulni, erre Majzik doki is csak annyit mondott a vizsgálat után, hogy öreg vagyok. Erre jött a klubnál kialakult helyzet, Rajz Attila halála is elgondolkodtatott, majd hétfőn megkaptam az edzői diplomámat, és talán nem titok, hogy Szuper Levente folyamatosan hívott klubjához az edzői stábba. Ráadásul amikor legutóbb felhívtam, éppen akkor keresett valakit maga mellé az EBEL U18-as csapat edzője, Székely-Mádai László. Nem kellett sokat gondolkodnom, elvállaltam a feladatot.

Összesen egy negatívumot tudok említeni, hogy talán nem így kellett volna véget érnie a pályafutásomnak, de most már ezen nem tudok változtatni, nem is rágódom rajta. Igazából megkönnyebbültem, néhány nap után már nem hiányzik az, ami előtte volt. Vége a bizonytalanságoknak, az új kihívások foglalkoztatnak, feldob, hogy új életet kezdek, az ilyen feladatok mozgósítják a tartalékaimat, tudom, hogy nagyon jó lesz a Vasasnál edzőként dolgozni, úgy érzem, a rengeteg tapasztalatomból sok mindent át tudok adni a fiataloknak.”

Vasas Horvath Szuper

Forrás: vasassc.hu

Szuper Levente jövőbe mutató mondatával zárjuk a Horváth András pályamódosításáról szóló írásunkat: “Hátvédként mindig komoly tekintélye volt, már csak a termete miatt is, szerintem edzőként is következetes és keménykezű lesz, nekünk pedig pont erre van szükségünk.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum