Idén a Steaua lesz a kihívó

 

Legalábbis minden jel erre mutat a román bajnokságban.

A középszakasz második tornáját rendezték meg az elmúlt hétvégén, ezúttal Galacon randevúztak egymással a felek. A nyitónapon a Progym a Steauával találkozott, és a bakák 6-3-ra nyertek. Igazából nem volt sokáig esély a pontszerzésre, 1-0 után még egyenlítettek a gyergyóiak, de már az első harmad is kétgólos Steaua-előnnyel zárult. A Galati 19-1-re verte a Sportult, a temérdek gólból 11-et szereztek a galaciak Székelyföldről elszármazott játékosai.

Szombaton 22 másodpercig ugyan a Progym is vezetett a Galati ellen, ám elsősorban a légiósok 5 góljával a házigazdák fordítottak, a vége 9-3 lett oda. A másik meccsen Steaua?Sportul 21-1. Az utolsó nap következett a torna rangadója, amelyen 800 néző előtt nagy küzdelemben a Steaua 4-2-re verte a Galati csapatát, a Progym pedig hozta a kötelezőt, 15-3-ra mosta le a jobb sorsra érdemes egyetemistákat.

Ezzel a Steaua továbbra is egyeduralkodó a bajnokságban e négy csapat között, még pontot sem vesztett ellenük az egész szezon során. Úgy tűnik, egyelőre az ukrán vonal sem hozza el Galacra a bakák elleni győzelem lehetőségét, szerencsére még van egy néhány ország Európában, ahonnan lehet légiósokat hozni. A Progym számára idén egyelőre ez a két klub túl nagy falatnak tűnik, de ez az év amúgy is a túlélésről szól.

Jó hír a gyergyóiaknak, hogy célegyenesbe fordult a pálya felújítása. Az utolsó simításokat végzik a pályán, amely a karácsony előtti hétre el is készülhet. Utána már csak a beton megkötését kell megvárni, amelyekhez nagy teljesítményű hősugárzókat izzítanak be a szakemberek, amint minden a helyére kerül. A helyi tévében elhangzott riport szerint az avatásra előreláthatólag januárban kerülhet sor, utána költözhet vissza megújult otthonába a gyergyói jégkorong.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum