Szeredában a DAB sem mehet biztosra

   

A HSC szombaton bebizonyította, hogy hiába áll utolsó helyen a tabellán, senki nem veheti őket félvállról. Különösen nem hazai pályán, ahol mindig csak nagyon kevésen múlt a siker. Ugyanez volt a helyzet a Miskolc ellen is, Majoross Gergely, az ellenfél vezetőedzője is elismerte, alakulhatott volna másként is a végeredmény és akkor nem csak egyetlen pont jut a házigazdáknak. De csak egy jutott, ráadásul vasárnap rögtön itt a következő feladat, a Dab.Docler látogat a Vákárba. A mérkőzés kapcsán három dolgot emelnénk ki. Az első, hogy a két csapat eddigi három meccséből kettőt a DAB nyert, a HSC viszont túlórában tudott nyerni. A második, hogy a győzelemhez eddig mindig négy gól kellett. A harmadik, hogy bár egy hatpontos hétvége nagyot lendítene a DAB szekerén, a HSC-t tényleg nem egyszerű legyőzni. Donald MacLean valószínűleg legalább részben ugyanazokat dolgokat mondja majd el tanítványainak az öltözőben, amelyeket Majoross Gergely is elmondott az övéinek egy nappal korábban, a Miskolc mégis majdnem ráfizetett és a DAB-nak sem lesz egyszerűbb a dolga. Az esélyeket végképp megjósolhatatlanná teszi, hogy mindkét gárda egy napon belül második mérkőzését játssza, vagyis döntő lehet, hogy a fizikai és szellemi fáradtságot melyik csapat tudja kontroll alatt tartani. Pavuk Attila szombaton Brassóban egy palánknál történt ütközéskor megsérült, így valószínűleg a Csíkszereda elleni mérkőzést kihagyja.

HSC Csíkszereda–Dab.Docler 2-4

   

A három sorral felálló csíkszeredaiak végig jól játszottak a dunaújvárosiak ellen, megnehezítették az Acélbikák dolgát.

A mérkőzést a Dab.Docler kezdte aktívan, másfél perc után meg is szerezte a vezetést, Azari passzát Szappanos lőtte közelről Raitums kapujába (0-1). Egy percig sem örülhettek a vendégek, Bíró Gergő kiugratta Farkas Tamást, majd utóbbi ellőtte a korongot Sevela mellett (1-1). A HSC egyenlítő gólja jót tett a mérkőzésnek, a csapatok nem vetették meg a kemény és a kombinatív játékot. A 12. percben nyomott a HSC, tűz alá vették Sevela kapuját, ám a kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, egy eladott koronggal Azari megindult és értékesítette a szólót (1-2). Nem sokkal később kettős emberhátrányba kerültek a csíkszeredaiak, Salonen látványosan gáncsolt, majd a késleltetett kiállítás során Bíró Gergő is szabálytalankodott. A Dab.Docler 38 másodpercig játszhatott 5 a 3 ellen, miután Szappanos is kiült, majd 33 másodperc múlva Galanisz is büntetést kapott. A 3 a 3 elleni játék után HSC-előny jött, majd amikor kettős előnybe kerültek a hazaiak, megjáratták a korongot, aminek végén Salló egyenlített a jobb szélről (2-2). A harmad utolsó öt percében folytatódott az izgalmas játék, de gól nem született.

A második játékrész Dab.Docler-nyomással indult, a vendégek többször is felálltak a csíkszeredai harmadban, a HSC főleg kontrákra épített. A 30. percben emberelőnybe kerültek a dunaújvárosiak, jól járatták a korongot, Galanisz kapu előtti keresztpasszára Szappanos érkezett a túloldalt (2-3). A csíkszeredaiak játékába egyre több hiba csúszott, sok pontatlan passz született. Egy perccel a harmad vége előtt újabb vendégelőny következett, Bíró Tamás gáncsolta ellenfelét. A középső húsz perc sokkal egyoldalúbb játékot hozott, mint az előző, ezt a 16-6-os kapura lövési mutató is jelzi.

Az áthúzódó emberelőnyt nem használta ki a Dab.Docler. Az 51. percben Martine kilőtte a korongot a játéktérről, 5 a 4 ellen játszhatott a HSC, csak nehezen tudott felállni, eredménytelenül. Az 56. percben Sátek és Gröschl egyaránt 2-2 perces büntetést kapott, a dunaújvárosi csatár viszont begyűjtött mellé egy végleges fegyelmit is. Két perccel a vége előtt Papp Szabolcsot kiküldték bottal akasztásért, amivel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A dunaújvárosiak Martine révén kihasználták az emberelőnyt, amivel beállították a 4-2-es végeredményt.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): “Keményebben kellett volna játszani. Olyan hibákat követtünk el, amelyeket az ellenfél azonnal kihasznált. Sok volt az eladott korongunk, továbbá sokat vártunk a passzokkal. Sokkal gyorsabban kellett volna megjáratni azokat, hogy helyzetbe kerüljünk. Megint közel voltunk. Mind a négy Dab elleni meccs hasonló kemény volt.”

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): “Nagyon küzdős mérkőzés volt. Minden alkalommal ilyen mérkőzéseket játszunk a HSC ellen. Hatvan percen át kellett koncentrálni. A tegnapi győztes mérkőzés adott egy löketet a csapatnak mára. A mérkőzést a két előnyös találatunk döntötte el.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1300 néző. Játékvezetők: Gergely, Butucel, Redai, Peter.
Raitums: 87,5% (Kozuch)
K
Sevela: 93,5% (Kalnins)
Salló, Spady, Salonen, Bíró G., Farkas
1
Berlisk, Martine, Szepessy M., Galanisz, Azari
Bors, Papp Sz., Sátek, Molnár Zs., Tranca
2
Pozsgai, Hüffner, Eskelinen, Somogyi, Szappanos
Mihály, Nagy I., Bíró O., Bíró M., Bíró T.
3
Nagy R., Mestyán, Gröschl, Peterdi
4
Léránt, Erdélyi, Kovács, Papp V., Magosi
Christer Dreberg, Gál Sándor
E
Donald MacLean
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:29 DAB Szappanos Azari Galanisz
1-1 02:20 SCC Farkas Bíró G. Salonen
1-2 11:37 DAB Azari
2-2 15:00 SCC PP2 Salló Salonen Sátek
2-3 30:51 DAB PP Szappanos Galanisz Berlisk
2-4 59:29 DAB PP Martine Eskelinen Mestyán
31 Kapura lövések száma 32
12 Kiállításpercek 28

A HSC–DAB képes összefoglalója

   

A HSC–DAB góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum