Kiismerhetetlen csapatok találkozója Pesterzsébeten

   

A tabellaelső Érsekújvár az utolsó előtti Ferencvároshoz látogat. A két csapatot 29 pont választja el egymástól. De ebből ne ítéljen senki elhamarkodottan.

Vakarhatja a fejét az, aki megpróbálna tippelni a Ferencváros–Érsekújvár mérkőzések kimenetelére, ugyanis mindkét csapat sok töprengést okozott már szurkolóinak. Az Érsekújvár ugyan jelenleg vezeti a MOL Ligát, de a szlovák harmadosztályban is vitézkedő csapat eddigi produkciója közel sem olyan meggyőző, mint volt egy éve. Hogy mást ne említsünk, a dupla terhelés miatt időnként pihentetni kell a kulcsjátékosokat, így azt is nehéz megtippelni, ki marad otthon egy kis pihenőre a szlovák hoki arcképcsarnokának egy jelentős darabját felvonultató társulatból.

A Ferencváros még ennél is sokkal nagyobb talány a szurkolók számára. Ígéretes névsor jött össze Pesterzsébeten a szezon elejére, és a csapat többször meg is mutatta, hogy nagy dolgokra is képes, ugyanakkor azok a meccsek rendre nem sikerülnek, amelyeket pedig illene behúzni egy playoffba igyekvő csapatnak. Hogy mást ne is említsünk, a tabellautolsó HSC Csíkszereda minden idegenben megszerzett pontját Pesterzsébeten zsebelte be, és az ugyancsak közvetlen vetélytárs UTE is megoldhatatlan feladatnak bizonyult az esetek többségében.

A szezon eddigi Érsekújvár–Ferencváros meccsei sem adnak sok támpontot a tippelni akaróknak. Nyitányként jól tartotta magát a Fradi idegenben, aztán az utolsó percekben nagyra nőtt az Újvári győzelem. Az ingadozó forma miatt elbocsátott Robert Spisákot a már megjelenésében is szigort és kérlelhetetlenséget sugárzó Slavomir Chlebec váltotta október végén, és az edzőváltástól megszeppent újvári játékosok 10 perc alatt egy négyest, egy harmad alatt pedig 5 gólt rámoltak be a ferencvárosi hálóba még aznap. De ez a meccs sem volt ennyire egyoldalú, az azóta elküldött Mikusovic egymaga megfordíthatta volna a meccset, ha ziccereinek csak a felét belövi. Aztán november közepén a Fradi megmutatta, hogy tud ő óriást is ölni, ha szükséges, és Érsekújváron nyert 4-5-re. Ez volt az egyetlen meccs a szezonban, ahol az eredmény is tükrözte, hogy mennyire szoros meccseket is játszik ez a két csapat.

Most a Ferencvároson volt a sor, az ingadozó forma miatt három játékosnak megköszönték a munkáját, amire a csapat rendkívül fegyelmezett és összeszedett játékkal válaszolt Debrecenben. Bár büntetőkkel 2-1-re a Debrecen nyert, aki látta a meccset, tanúsíthatja, remekül harcoló, nagyon jó szellemű társaság játszott pénteken a liga meglepetéscsapata ellen. Ha a debreceni formát sikerül átmenteni vasárnap estére is, netán egy kicsit még javítani is rajta, akkor minden elképzelhető. Ennek a legnagyobb nyertesei a szurkolók lehetnek, akik igazán jó meccset láthatnak, ha kilátogatnak a pesterzsébeti csarnokba.

Ferencváros–Érsekújvár 4-3

   

Hazai pályán is legyőzte az Érsekújvárt a Ferencváros, sűrűsödik a mezőny a tabella tetején és alján is.

Nem kezdődött nagy iramban a mérkőzés, pedig már a 25. másodpercben 2 perc előnyhöz jutott a Fradi. Az első komolyabb helyzetre több, mint 8 percet kellett várni. Ekkor Géczi előtt kínálkozott gólszerzési lehetőség, a fiatal hátvéd azonban kihagyta. A 13. percben az első érsekújvári előny viszont már gólt eredményezett. Weissmann második meccsén is betalált, tavalyi formájában folytatta tehát a MOL Ligában a csatár (0-1). Folytatódott a megfontolt játék, amelyből a 16. perc végén zökkentek ki a felek, amikor egy szépen kijátszott akció végén Kiss Gábor egyenlített (1-1). Kevéssel a lefújás előtt Siska teremtett magának helyzetet, nehezebb volt kihagyni, mint belőni, de a szlovák csatár szereti a kihívásokat, kihagyta tehát.

Nem bizonyult jó ötletnek ez, hiszen jóformán a kezdő bedobásból szerezte meg a vezetést a Fradi a 2. harmad elején. Mindössze 11 másodperc telt el, amikor Dubek rontott egy palánkról visszapattanó korongra, és a hálóba helyezte azt (2-1). Érsekújvári vezetés helyett ferencvárosi következett tehát. A harmad 6. percében aztán tovább nőtt a hazai előny, ketten rohantak le egy vendégvédőt, az attak végén Revák volt eredményes (3-1). A csendesen csordogáló meccsben a váratlan ritmusváltások okoztak veszélyeket, egy ilyen alkalommal három ferencvárosi teremtett ajtó-ablak helyzetet, ahogy azonban az első játékrész végén Siska, úgy ennél Guren hagyta ki a kihagyhatatlant a jobb oldali kapuvasnál. És ahogy Siska helyzete után büntetett a Fradi, úgy büntetett ez után az Érsekújvár. Egy emberelőnyben Huba lőtt kapura távolról a jobb oldalról, amelybe Podstavek nyúlt bele, és ezzel becsapta Martont (3-2).

A harmadik harmadban sem láttuk azt a mindent elsöprő lendületet, amely azt mutatta volna, hogy a tabellaelső most szeretné eldönteni a meccset. A kényelmes tempó jól jött a Ferencvárosnak, Marton kapus vezérletével tartották az előnyüket. Közben 38 másodperc kettős előnyt is kihagytak Uramék. Mi több, a harmad közepén Galló Illés feltette mai kiváló teljesítményére a koronát, addigi két gólpassza mellé a bedobókörök közül leadott lövését követően egy gólt is felírt a jegyzőkönyvbe (4-2). Az 55. percben a hazaiak is kihagytak egy egyperces kettős előnyt. Az utolsó percben aztán némileg váratlanul Faith révén még felzárkózott egy gólra az Érsekújvár (4-3), de a hátralevő időt Kiss Gáborék ügyesen lepörgették, és megérdemelt győzelmet arattak a nem túl nagy átütőerejű felvidékiek ellen.

Szakács Ferenc, vezetőedző, Ferencváros-ESMTK Budapest: ”Volt, aki betegen játszott, mégis legyőztük a kiváló Érsekújvárt, ami mindig nehéz. Nagyon fegyelmezettek voltunk, mindenki betartotta a megbeszélt taktikát, kiválóan védekeztünk és belőttük a helyzetienket. Kellett ez a három pont, most pedig két hét szünet jön a bajnokságban, amely során a kondiciónkat javítjuk majd. A dukkereinknek szeretnék boldog karácsonyt kívánni!”

Slavomír Chlebec, vezetőedző, Érsekújvár: “Ez már a második olyan meccsünk volt, amelyen egy góllal veszítettünk a Fradival szemben. A zöld-fehérek kezdenek olyan csapattá válni, amellyel nemcsak nekünk, bárkinek meggyűlhet a baja.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 200 néző. Játékvezetők: Wolf, Kincses, Kis-király, Abonyi.
Marton: 88,5% (Budai)
K
Krajcovic: 78,9% (Drzik)
Moravec, Guren, Dubek, Novák, Kiss Á.
1
Durco, Siska, Uram, Caladi, Faith
Lencsés, Lévai, Németh, Farkas, Papp
2
Huba, Baron, Podstavek, Frolík, Weissmann
Hegyi, Cerny, Galló, Kiss G., Rafaj
3
Hrudík, Kowalczyk, Brandis, Stefanka O., Dubec Marek
Géczi, Mach, Hardi, Pál, Revák
4
Lesko, Král, Rejzek, Púchovsky, Domian
Szakács Ferenc, Orbán György
E
Slavomir Chlebec, Miroslav Stefanka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:19 NZÁ PP Frolík Weissmann Podstavek
1-1 15:47 FTC Kiss G. Galló Cerny
2-1 20:11 FTC Dubek Novák Moravec
3-1 25:24 FTC Revák Galló Kiss G.
3-2 38:08 NZÁ PP Podstavek Weissmann Huba
4-2 50:34 FTC Galló Rafaj Kiss G.
4-3 59:02 NZÁ Faith Podstavek Uram
19 Kapura lövések száma 26
14 Kiállításpercek 18

Az FTC–Érsekújvár képei

   

Az FTC–Érsekújvár videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum