Franciaország következik

   

Hétfő délutáni ellenfelünkkel legutóbb november elején, a négy nemzet tornán mértük össze erőnket. Akkor szoros meccsen a franciák győztek 2-1-re. Azóta a francia és a magyar válogatott is 5-5 helyen változtatott.

Idősebb és tapasztaltabb csapat a francia a miénknél, 14 játékosa 1995-ös születésű. A ’96-os és ’97-es korosztályt ezzel szemben csak 4-4 játékos képviseli. Bár Franciaországban U22-es bajnokság van a junioroknak, a válogatottjukból sokan rendelkeznek már felnőtt bajnoki meccsekkel, elsősorban a francia élvonalban, a Ligue Magnusban. A játékosok közül 4-en Svájcban, 4-en Észak-Amerikában pallérozódnak, és van egy finn légiós is.

Hiába fiatalabb a csapatunk, magasságban és súlyban a franciák állnak rosszabbul. Átlagban több, mint 2 centi és majdnem 4 kiló az előnye a válogatottunknak, ami erősen csábít a fizikai játékra.

france

A kékmezes válogatott augusztus elején kezdte a felkészülést, osztrák és cseh csapatok ellen. A Salzburg U21-esei legyőzték a franciákat, a Trinec és az Olomouc ellen viszont a gallok nyertek. Augusztus végétől a ligakupa első fordulójában szerepelt a juniorválogatott, a Chamonix-tól kétszer kaptak ki viszonylag simán, a Morzine-Avoriaz viszont mindkétszer megszenvedett velük, csak egygólos győzelmeket aratott. A Dijon egyszer nagyon megverte a fiatalokat, egyszer viszont Bozonék nyertek, ami nem kis fegyvertény. Novemberben aztán következett a budapesti négy nemzet torna. A végső felkészülésre Németországban került sor, onnan utazott a csapat Dunaújvárosba.

A kapuban minden bizonnyal Victor Goy, a Chamonix és a Hockey74 játékosa lesz az első számú jelölt, novemberben is ő védett ellenünk. De váltótársa, a Svájcban játszó, mindössze 17 éves Raphael Garnier is jó teljesítményre képes.

A védelem legnagyobb termetű tagja, legszilárdabb oszlopa a 6-os mezben játszó Pierre Crinon. A ligakupa-mérkőzéseken Fabien Bourgeois és Arnaud Faure volt a leggólképesebb, érdemes lesz odafigyelni rájuk. Elől a legismertebb név elsősorban családtagjai révén Kevin Bozoné. A 18 éves fiatalember Svájcban tanulja a szakmát, és bár statisztikái alapján egyelőre nem tűnik annyira gólveszélyesnek mint bátyja, azért véletlenül senki nem tud a svájci juniorbajnokságban pont per meccses átlagot hozni utolsóéves ifiként. A másik játékos, akire szeretnénk felhívni a figyelmet, az Fabien Kazarine. Az Amiens saját nevelésű játékosa immár második éve rendszeres szereplője a Ligue Magnus mérkőzéseinek is. Idei termése 13 meccsen 5 gól és 5 gólpassz, ami nagyon jól hangzik. Bizonyára nem véletlen, hogy már a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott. Ugyanezt elmondhatja magáról Florian Douay is, aki tavaly a junior VB-n a franciák második legeredményesebb játékosa volt. A csapatkapitány Guillaume Leclerc ugyancsak a legjobbak közé tartozott egy éve. Immár a harmadik szezonját kezdte az Egyesült Államokban, tehát nem lesz tőle idegen a kemény játék sem.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum