Brassó–Miskolc háromkettő

   

A MOL Liga vasárnapi játéknapjának rangadója a Miskolc brassói szereplése lesz. A két csapat idei három találkozójának mindegyikén 3-2 lett a végeredmény, mindig büntetőkkel, de változó leosztásban.

Szombaton a Brassó kikapott a Dab.Doclertől, így most újra tízpontos hátrányból kezdheti meg a felzárkózást az élmezőnyhöz. A Miskolc sem lehetett maradéktalanul boldog, hiszen pontot veszített a ligautolsó otthonában, így lépéshátrányba került az Érsekújvárral szemben.

Ha az Újváros brassói győzelmére azt mondtuk, nagyon fontos volt az élmezőny szempontjából, akkor ez hatványozottan igaz a Miskolcra is. Ha Majoross Gergely tanítványai nyerni tudnak vasárnap, akkor ugyanis a Brassó hosszabb időre lemondhat az élmezőnybe kerülésért folytatott küzdelemről. Egyben egyre nagyobb figyelmet fordíthat az ötödik helyezett Debrecenre, amely vesztett pontokban így alaposan feljöhetne rá. Ha a hazaiak nyernek, akkor viszont hátrányuk hat pontra csökken a dobogóval szemben, ami viszonylag rövid idő alatt ledolgozható.

Kevés olyan párharc van az idei MOL Ligában, amely olyan kiegyenlített lenne, mint a Miskolc és a Brassó küzdelme. Háromszor találkozott eddig a két csapat, mindhárom hatvan perc vége 2-2 lett, mindháromszor büntetők döntöttek, kétszer a Miskolc, egyszer a Brassó javára. Vasárnap is kiélezett küzdelemre számíthatunk, mindkét csapat a legerősebb felállásban lép pályára, Miskolcon ugyanis visszatért Metcalfe és Dudas, míg a Brassóban a tavalyi MOL Liga-MVP Zsók Levente játszotta le harmadik mérkőzését szombaton, közel kéthónapos kihagyás után.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): Nincs itt nagy titok, a Brassó jó csapat, ahogyan mi is, és ez szoros meccsekhez vezet. A Brassónak nagyon jó a védelme, igaz mi sem panaszkodhatunk, hiszen mi kaptuk a legkevesebb gólt eddig. Minden arra vall, hogy nem lesz egy gólzáporos találkozó, azaz nagyon meg kell becsülnünk minden gólhelyzetet, és lehetőleg ki kell használni ezeket. Nagyon fontos lesz, hogy 60 percig koncentráljunk, és végig „élesek” legyünk, ez elengedhetetlen lesz az eredményességhez. Minden sérült, beteg játékosunk felépült, Dudas eltiltása lejárt, így teljes kerettel, a legerősebb összeállítással utazhatunk Brassóba.

Brassó–Miskolc 5-3

   

Nagy iramú, élvezetes mérkőzésen a Miskolc csak egy harmadban volt versenyképes a Brassóval, amely egy fantasztikus formában védő Bálizzsal is kevés volt a győzelemhez. Győzelmével a Brassó hat pontra megközelítette az élmezőnyt.

Az első harmad Bálizs Bencéről szólt, a Miskolc kapusa egészen elképesztő formában védett, csak ennek volt köszönhető, hogy az első szünetre mindössze egyetlen gólos hátránnyal vonultak le a csapatok. A vendégek kissé statikus védelme ellen a hazaiak egyre-másra szövögették gyors és kombinatív támadásaikat, csak éppen Bálizson nem tudták túljuttatni a korongot. A 18. percben azonban ő is tehetetlen volt, Láda támadóharmadban elkövetett szabálytalansága utáni emberelőnyben Klouda és Obsut játszott össze nagyon szépen, aminek végén utóbbi szerezte meg csapatának a vezetést (1-0). A kevés miskolci helyzetből Becze és Cohen játéka volt dicsérhető.

A második játékrészben már egy sokkal kreatívabb Jegesmedvéket láthattak a nézők, fordultak a szerepek, ezúttal Polcnak kellett meccsben tartania a csapatát. Tartotta, ameddig tarthatta, azonban a 28. percben kettős hátrányba került a Brassó. A buli után azonnal felállt a Miskolc, majd Dansereau tette át gyönyörűen a korongot, Becze kapásból lőtt, Polc hihetetlen bravúrral még hárított, de a korong éppen Becze elé pattant, aki másodszorra már védhetetlen emelt a kapuba (1-1). Támadásban maradt a Miskolc, azonban a nagy igyekezet visszafele sült el, így a 32. percben a Brassó került kettős előnybe. Jerry Andersson tanítványai is tanítani való módon játszották meg a fórt, Molnár Zsolt a bal oldalából nagyon jó ütemben és nem kevésbé pontosan passzolt Virág Csanádhoz, aki a mindent megpróbáló Bálizs fölött lőtte a hálóba a korongot (2-1). Nagy iramú, színvonalas második harmadot produkáltak a csapatok, amelynek utolsó percében 15 másodpercbe sűrítve láthattuk azt, amiért talán leginkább szerethető a hoki. Egy brassói támadás után árván maradt a korong, amivel három miskolci csatár indult meg két brassói védővel szemben, Cohen azonban kissé túlkombinálta a dolgot és a remekül középre visszatett korongját lehalászták a visszaérő brassóiak, akik szintén azonnal támadásba mentek át, Obsutnak pedig sikerült az, ami addig egyáltalán nem ment csapatának: középtávolról első szándékból átlőtte Bálizst (3-1).

A harmadik harmad miskolci emberhátrányokkal indult. Cohen kiállítását még kivédekezte a csapat, bár Virág nem állt messze attól, hogy megszerezze második gólját, Sagert büntetése azonban már sok volt. Bár Bálizs valósággal megbabonázta a hazai támadókat, a nagy nyomás végén Hietemaki maradt egyedül a kapu előtt a koronggal és nem hibázott (4-1). Kezdték elveszteni a fonalat a vendégek, a Brassó sorra dolgozta ki és puskázta a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, így Majoross Gergely teljes joggal kért időt a 49. percben, Dudas kiállításakor. A pihenő megtette jótékony hatását, Cohen hátrányból szépített (4-2), ám a gól nem vetette vissza a hazaiakat, a hosszabb sérülés után második meccsét játszó Zsók állította vissza a háromgólos különbséget (5-2). A gól azonban láthatóan jót tett a Miskolcnak, kiegészülve ugyanis nagy nyomás alá helyezték a brassói kaput, majd az 52. percben emberelőnyben egy gyönyörű kombináció után Dansereau lőtte be Becze passzát (5-3). Továbbra is nagyon fegyelmezetlenül játszottak azonban a vendégek, így Hajós büntetése az 53. percben a legrosszabbkor jött csapatának. Ezúttal nem sikerült tovább növelni az előnyt, de a Brassónak elég volt az is, hogy szorgalmas ütemben peregtek a másodpercek. Ugyanez volt a helyzet a meccs hátralévő idejében is, amit a vendégek gyakorlatilag végig emberhátrányban voltak kénytelenek játszani, így esélyük sem nyílt a további felzárkózásra, megérdemelten nyert a Brassó.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1700 néző. Játékvezetők: Valentin, Toparceanu, Keresztes, Siko.
Polc: 87,5% (Fülöp)
K
Bálizs: 87,2% (Duschek)
Filip, Obsut, Saluga, Klouda, Zsók
1
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
Piszarenko, Hietamaki, Molnár, Mihály, Virág
2
Gőz, Dósa, Hajós, Tóth, Dansereau
Imecs, Nagy Cs., Fodor, Antal, Petres
3
Sagert, Vojtkó, Roczanov, Nagy K., Láda B.
Bálint, Péter Zs., Márton
4
Láda P., Miskolczi, Popovics, Szilágyi, Fliszár
Jerry Bjorn Andersson, Hakan Nygren
E
Majoross Gergely, Mart Eerme
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 17:08 BRA PP Saluga Klouda Zsók
1-1 28:00 MIS PP2 Becze Dansereau Dudas
2-1 32:03 BRA PP2 Virág Molnár Nagy Cs.
3-1 39:24 BRA Obsut Klouda Fodor
4-1 42:45 BRA PP Hietamaki Molnár Mihály
4-2 49:36 MIS SH Cohen Sagert
5-2 50:24 BRA PP Zsók Filip Saluga
5-3 51:36 MIS PP Dansereau Becze Dudas
39 Kapura lövések száma 24
6 Kiállításpercek 32

A Brassó–Miskolc galériája

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum