Ki folytatja a jó sorozatát Ljubljanában?

   

Két jó formában levő csapat találkozik vasárnap a Tivoli csarnokban. A szabadtéri meccs elúszott.

Eldőlt, hogy a Tivoli csarnokban rendezik meg az Olimpija Ljubljana–Fehérvár AV19 mérkőzést az EBEL vasárnapi fordulójában. Dupla büntetésként így a televíziós közvetítés is elmarad. Mindkét csapat meglehetős önbizalommal mehet a csatába, hiszen győztes meccsen van túl. Az Olimpija már a hét közben igazolt Maks Selan segítségével Grazban győzött 3-1-re, a Fehérvár pedig hazai jégen a Bolzanót verte. Ráadásul ahogy a Ljubljanának, úgy a Fehérvárnak is a legutóbbi volt a negyedik győzelme az elmúlt 5 meccs alatt, jó formában várják tehát az összecsapást mindkét oldalon.

A szlovének győzelme egyszersmind megnyitotta az utat felfelé is a fehérváriak előtt, hiszen a dobogó két alsóbb fokán álló Linz és Vienna előnye mindössze 1 pont, a Znojmo és a Graz pedig ugyanannyi ponttal áll, mint a Fehérvár. Van tehát motiváció Rob Pallin csapata számára. Persze az elmaradó szabadtéri gála ellenére is presztízsmeccsre készülő Olimpija ellen ráfér a javulás a fehérváriakra. Szombat este számos hajmeresztő hibát láthatott a közönség hátul, elsősorban a csapatnak eddig rengeteget segítő Boivin volt kissé dekoncentrált. Jó hír viszont, hogy a korongeladásokon viszonylag könnyű úrrá lenni. Banhaméknak ráadásul azért is jó okuk van keményen beleállni a meccsbe, mert legutóbb a Tivoliban az Olimpija nyert 3-1-re.

“Semmiképpen nem vehetjük félvállról az ellenfelünket – mondta Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője – , hiszen az Olimpija egyre inkább lendületbe jön. Ezt mutatja az is, hogy kifejezetten jó sorozatban vannak, legutóbb Grazban nyertek. Ráadásul különleges eseményre készültek, nyilván extrán motiváltak lesznek.”

Gregor Koblar, a Ljubljana játékosa szerint “biztosan sok ember fog eljönni erre a mérkőzésre. nagyon örülünk ennek és természetesen győzelemmel szeretnénk megköszönni nekik a támogatásukat. A Fehérvár nagyon erős ellenfél, de egyszer már le tudtuk győzni őket. Nem kell mást tennünk, mint betartani a taktikánkat.”

Olimpija Ljubljana–Fehérvár 2-4

   

Az Alba Volán magabiztosan nyert Szlovéniában. A  magyar EBEL-csapat a legutóbbi 6 mérkőzéséből 5-öt megnyert. Engstrand 33 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A mérkőzés gyakorlatilag fehérvári emberhátránnyal indult, miután a 46. másodpercben kiállították Wehrst akadályozásért. Az emberelőnyt Sotlar révén kihasználta az Olimpija Ljubljana. A 13. percben az Alba Volán játszhatott 5 a 4 ellen, melynek során Boivin egyenlített. Egy perccel később pedig már vezetett a Fehérvár Orbán Attila góljával. A harmad végén kimaradt egy magyar emberelőny, a kapura lövési mutatót 16-10-re nyerte a Volán.

A második húsz perc első felében kétszer is betalált Chiodo kapujába a Fehérvár, előbb Sikorcin, majd LoVecchio révén. A játékrész végén kivédekezett egy hátrányt a magyar csapat. A záró harmadban elején kevésbé volt a játéké a főszerep, több játékost is kiállítottak durva játékért. Az 51. percben felzárkózott két gólra az Olimpija, miután Ropret szépített. A végjáték felé közeledve kettős emberelőnyben is játszhatott volna a Fehérvár, miután a szlovének elcserélték magukat, viszont Wehrst is kiküldték hivatalos személy megsértéséért. 70 másodperccel a vége előtt Chiodo lekorcsolyázott, majd 45 másodperc múlva Ejdepalm és Zanoski összemérték erejüket. A legvégén Groznik még begyűjtött egy 2+10 perces büntetést. A Fehérvár 4-2-re nyert, így már 33, míg a Znojmo és a Graz maradt 31 pontos.

EBEL, 2200 néző. Játékvezetők: Kellner, Hofstätter, Plattner.
Chiodo: 87,5% (Sila)
K
Engstrand: 94,3% (Rajna)
Cvetek, Degon, Zanoski, Music, Ropret
1
Wehrs, Orbán, Kovács, Bartalis, Marino
Medvec, Planko, Bishop, Pesut, Koblar
2
Ejdepalm, Boivin, LoVecchio, Sarauer, Banham
Groznik, Podlipnik, Uduc, Hocevar, Hebar
3
Reiter, Hetényi P., Benk, Sikorcin, Kóger
Selan, Leber, Pesjak, Kalan, Sotlar
4
Tokaji, Nemes, Németh, Magosi, Sárpátki
Fabian Dahlem, Bojan Zajc
E
Rob Pallin, Kiss Dávid
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:20 OLL PP Sotlar Bishop Pesut
1-1 12:38 FHA PP Boivin LoVecchio Sarauer
1-2 13:54 FHA Kovács Orbán Bartalis
1-3 23:28 FHA Sikorcin Kovács Kóger
1-4 28:53 FHA LoVecchio Banham Orbán
2-4 50:03 OLL Ropret Medvec Selan
35 Kapura lövések száma 32
35 Kiállításpercek 21

Az Olimpija–Fehérvár góljai

   

Orbán Attila góljánál már csak a negyedik gól előtti átadása volt nagyobb.

A Hala Tivoliban mindig óriási dolog nyerni, a Fehérvár a szabad tér helyett csarnokban játszott meccsen magabiztosan győzött Ljubljanában. A gólok itt láthatók.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum