Még nem nyert az UTE az Érsekújvár ellen

   

De mindig nagyon közel álltak a bravúrhoz a lilák. Az Érsekújvár számára a MOL Liga elsősége a tét.

Nagyon kemény hónap van Szilassy Zoltán csapata mögött, november 18-án Miskolcon léptek fel, majd következett egy erdélyi túra, ezt követően pedig még kétszer játszottak a jelenlegi listavezetővel, egyszer-egyszer pedig a DAB-bal és a Brassóval, mindeközben pedig volt még egy örökrangadó is a Fradi ellen. A pénteki meccs egy héten belül a második alkalom lesz, hogy az Érsekújvárral is meccselnek. Nem zárták rosszul ezt a periódust sem a lilák, hiszen ezen a nyolc kőkemény meccsen 11 pontot szereztek. Érsekújváron koronázhatják meg a teljesítményüket, bár a pontszerzés is a bravúr kategóriájába tartozik.

Annál is inkább, mert vasárnap óta sem pihenhetett a csapat, kedden két kapuzott egyet a juniorválogatottal. A meccsnek egy áldozata is volt, a 18 éves Egyed Márk két góljával és mezőnymunkájával meggyőzte a szakvezetést, így szerdán megkapta a behívóját. Ez egy újabb jelzés a játékosok felé, hogy minden korábbinál nyitottabb a válogatott keret. Egyed eddig 18 meccsen segítette csapatát, még nem biztos, hogy nem játszhat pénteken, ez csak a keretszűkítés után derül ki.

Az elmúlt fordulókban minden korábbinál élesebb helyzet alakult ki a MOL Liga élén, aminek egyik egyértelmű nyertese a címvédő felvidéki csapat volt, aki szépen csendben feljött az első helyekre. 25 forduló után a Miskolcnak és az Érsekújvárnak egyaránt 51 pontja van, harmadik a DAB, a dunaújvárosiaknak egy meccsel kevesebbet játszva is 50 pontjuk van, de a Brassó is elérhető közelségben van, hiszen az éllovasokhoz képest szintén egy meccs mínusszal és 44 ponttal áll. Egy esetleges újabb hazai győzelem tehát az első helyet jelentené Frolikéknak a tabellán. Erre minden esélyük meg is van, hiszen az UTE eddigi idegenbeli mérlege nem túl biztató: 13 meccsen eddig 10 pontot szereztek. Felemás képet mutatnak ugyanakkor a lilák, vannak csapatok, akik ellen egyszerűen nem megy a játék, míg másokkal szoros meccseket képesek játszani.

Jó hír a szurkolóknak, hogy az Érsekújvár ez utóbbi kategóriába tartozik. Idén háromszor játszott egymás ellen a két csapat, és bár az UTE csak két pontot tudott elhozni, mindig nagyon megnehezítette a Zámky dolgát: idegenben büntetőkkel, hazai pályán egyszer hosszabbításban maradt alul. A legsimább meccsen is csak 5-3-ra kaptak ki, az összesített gólarány így 12-16. Ez utóbbi adatból az is látszik, hogy a védelmet kell elsősorban megerősíteni, hiszen nem lehet abban bízni, hogy ötnél több gólt lő a csapat. Ha viszont ez sikerül, akkor akár meg is lehet az első győzelem.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Az U-20-as válogatottal táborozunk már, így hangolódtunk erre a meccsre is. Vissza szeretnénk vágni természetesen. Nagy sanszot szalasztottunk el múlt vasárnap, mert koncentráltunk a meccs végéig. A bajnok tele van képzett rutinos hokisokkal, akiknek semmi levegőt nem szabad adni mert azt büntetik. Sérültek még mindig labadoznak , ugyanaz a csapat lép a jégre amelyik hétfőn a Brassó ellen nyert.

Érsekújvár–UTE 6-3

   

A HC Nové Zámky átvette a vezetést a MOL Ligában, miután átlag feletti helyzetkihasználásának köszönhetően legyőzte az újpestieket.

A mérkőzés óvatos iramban kezdődött. A hazaiak kapusa, Krajcovic az első percben elesett a kapu előtt, a folytatásban is bizonytalanul mozgott. Az első percekben az UTE támadott többet, aztán viszont a HC Nové Zámky fokozatosan átvette az irányítást. A hazaiak a 6. percben megszerezték a vezetést, Stefanka lövését még védte Ágoston, a kipattanót viszont bevágta Weismann. A 8. percben Mihalík kiállítása nyomán emberelőnybe kerültek az érsekújváriak, felálltak 5 a 4 ellen, viszont egyszer a lila-fehérek kiugratták Durákot, ám mindkét próbálkozását védte Krajcovic. A folytatásban is a zöld-fehérek nyomtak, Ágoston remekül védett. A 16. percben újabb hazai emberelőny jött, Uram palánk mellől középre tett korongjára Faith érkezett üresen a kapu előtt, így már két góllal vezetett a HC Nové Zámky. A harmad végén kétszer is emberelőnyben játszhatott az UTE, a második áthúzódott a következő játékrészre.

A kiegészülés után 5 másodperccel büntetőhöz jutottak a hazaiak, Podstavek vezette rá a korongot Ágostonra, a magyar kapusnak szerencséje sem volt, a pakk átcsúszott a mamutja alatt, majd a gólvonalon is. A 25. percben UTE-előny következett, ami 40 másodpercig tartott, mivel Tóth Gergőt is kiküldték. Amikor már az érsekújváriak voltak emberelőnyben, Martin Baron a jégen maradt egy ütközés után a palánk mellett, a játék folytatódott, Mihalík passzát Hegyi Ádám Zoltán belőtte, szépített az UTE. A lila-fehérek vérszemet kaptak, 70 másodperccel később Durák lőtt bombagólt a kék vonalról. Chlebec időt kért, hogy rendet tegyen az érsekújvári fejekben. A 34. percben megint Baront ütközték le a palánk mellett, Mihalík 2+10 perces büntetést kapott érte. Az emberhátrányt hiába védekezte ki a magyar csapat, a kiegészülés után 13 másodperccel Púchovsky belőtte a hazaiak 4. gólját. A második harmad első percéhez hasonlóan az utolsóban is láthattak büntetőt a nézők, a játékrész végén vendégrészről Elomo bevágta a korongot, így 4-3-as érsekújvári vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A harmadik harmadban bekezdtek a hazaiak, egy kijátszott akció után Caládi üresen maradt a kapu előtt és közelről betalált Ágostonnak. A folytatásban is az érsekújváriak akarata érvényesült, jól tartották a korongot. Az utolsó percekben kétszer is emberelőnyben játszhattak a hazaiak, az elsőt nem használták ki, a másodiknál viszont Caladi hasonló gólt lőtt, mint a harmad elején. A HC Nové Zámky 6-3-ra nyert, az érsekújváriak így ideiglenesen átvették a vezetést a MOL Liga élén.

Slavomir Chlebec (vezetőedző, Érsekújvár): 3-0-ig egyértelműen uraltuk a mérkőzést. Ezután kaptunk két értelmetlen gólt, amire időkéréssel kellett reagálnom, megnyugtattam a társaságot. Sikerült ugyan ismét kettőre növelnünk az előnyünket, de a második szünetre megint feljött az Újpest. A harmadik játékrész a miénk volt, és újabb két góllal bebiztosítottuk a győzelmünket. Ezúttal Krajcovic kapus vállain is nagy volt a teher, mivel a cserekapusunk a 16 éves Filip Drzik volt. Örülök, hogy jó teljesítménnyel nyerni tudtunk, minden elismerésem a csapatomé.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Kicsit pechesnek érzem magunkat, mert megvoltak a lehetőségeink arra, hogy ebből a meccsből jobban jöjjünk ki. 0-0-nál, 1-0-nál és 3-2-nél is kimaradtak a helyzeteink, míg az ellenfelünk a sajátjait nem hibázta el. Ráadásul a góljainkat nagyon rossz időben, a második és a harmadik harmad elején kaptuk. 0-3-ról nehéz volt visszajönnünk a meccsbe. Szeretném hangsúlyozni, nem a szerencsén múlott a mai vereségünk, egy nagyon jó csapattól kaptunk ki. Most december 26-ig nem játszunk meccset, így a fiúk kapnak egy kis pihenőt, ezalatt feltöltődhetnek a további mérkőzésekre.

Erste Liga, Érsekújvár, 534 néző. Játékvezetők: Druga, Kincses, Mizsák, Berger.
Krajcovic: 90,3% (Drzik)
K
Ágoston: 84,6% (Pleszkán)
Durco, Siska, Uram, Caladi, Faith
1
Hegyi, Durák, Mihálik, Tapio, Elomo
Huba, Baron, Podstavek, Frolík, Chrenko
2
Lindgren, Kiss, Virág Cs., Coleman, Gágyor
Hrudík, Kowalczyk, Stefanka O., Dubec Marek, Weissmann
3
Garbacz, Sommer, Dömötör, Tóth, Pichler
Lesko, Král, Brandis, Púchovsky, Domian
4
Reiter, Szűcs
Slavomir Chlebec, Miroslav Stefanka
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:36 NZÁ Weissmann Hrudík Dubec Marek
2-0 15:43 NZÁ PP Faith Uram Kowalczyk
3-0 20:35 NZÁ PS Podstavek
3-1 27:00 UTE SH Hegyi Mihálik
3-2 28:10 UTE Durák Tapio Mihálik
4-2 35:36 NZÁ Púchovsky Stefanka O.
4-3 39:23 UTE PS Elomo
5-3 41:02 NZÁ Caladi Uram
6-3 58:23 NZÁ PP Caladi Weissmann
39 Kapura lövések száma 31
6 Kiállításpercek 22

Az Érsekújvár–UTE képekben

   

Az Érsekújvár–UTE videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum