Még nem nyert az UTE az Érsekújvár ellen

   

De mindig nagyon közel álltak a bravúrhoz a lilák. Az Érsekújvár számára a MOL Liga elsősége a tét.

Nagyon kemény hónap van Szilassy Zoltán csapata mögött, november 18-án Miskolcon léptek fel, majd következett egy erdélyi túra, ezt követően pedig még kétszer játszottak a jelenlegi listavezetővel, egyszer-egyszer pedig a DAB-bal és a Brassóval, mindeközben pedig volt még egy örökrangadó is a Fradi ellen. A pénteki meccs egy héten belül a második alkalom lesz, hogy az Érsekújvárral is meccselnek. Nem zárták rosszul ezt a periódust sem a lilák, hiszen ezen a nyolc kőkemény meccsen 11 pontot szereztek. Érsekújváron koronázhatják meg a teljesítményüket, bár a pontszerzés is a bravúr kategóriájába tartozik.

Annál is inkább, mert vasárnap óta sem pihenhetett a csapat, kedden két kapuzott egyet a juniorválogatottal. A meccsnek egy áldozata is volt, a 18 éves Egyed Márk két góljával és mezőnymunkájával meggyőzte a szakvezetést, így szerdán megkapta a behívóját. Ez egy újabb jelzés a játékosok felé, hogy minden korábbinál nyitottabb a válogatott keret. Egyed eddig 18 meccsen segítette csapatát, még nem biztos, hogy nem játszhat pénteken, ez csak a keretszűkítés után derül ki.

Az elmúlt fordulókban minden korábbinál élesebb helyzet alakult ki a MOL Liga élén, aminek egyik egyértelmű nyertese a címvédő felvidéki csapat volt, aki szépen csendben feljött az első helyekre. 25 forduló után a Miskolcnak és az Érsekújvárnak egyaránt 51 pontja van, harmadik a DAB, a dunaújvárosiaknak egy meccsel kevesebbet játszva is 50 pontjuk van, de a Brassó is elérhető közelségben van, hiszen az éllovasokhoz képest szintén egy meccs mínusszal és 44 ponttal áll. Egy esetleges újabb hazai győzelem tehát az első helyet jelentené Frolikéknak a tabellán. Erre minden esélyük meg is van, hiszen az UTE eddigi idegenbeli mérlege nem túl biztató: 13 meccsen eddig 10 pontot szereztek. Felemás képet mutatnak ugyanakkor a lilák, vannak csapatok, akik ellen egyszerűen nem megy a játék, míg másokkal szoros meccseket képesek játszani.

Jó hír a szurkolóknak, hogy az Érsekújvár ez utóbbi kategóriába tartozik. Idén háromszor játszott egymás ellen a két csapat, és bár az UTE csak két pontot tudott elhozni, mindig nagyon megnehezítette a Zámky dolgát: idegenben büntetőkkel, hazai pályán egyszer hosszabbításban maradt alul. A legsimább meccsen is csak 5-3-ra kaptak ki, az összesített gólarány így 12-16. Ez utóbbi adatból az is látszik, hogy a védelmet kell elsősorban megerősíteni, hiszen nem lehet abban bízni, hogy ötnél több gólt lő a csapat. Ha viszont ez sikerül, akkor akár meg is lehet az első győzelem.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Az U-20-as válogatottal táborozunk már, így hangolódtunk erre a meccsre is. Vissza szeretnénk vágni természetesen. Nagy sanszot szalasztottunk el múlt vasárnap, mert koncentráltunk a meccs végéig. A bajnok tele van képzett rutinos hokisokkal, akiknek semmi levegőt nem szabad adni mert azt büntetik. Sérültek még mindig labadoznak , ugyanaz a csapat lép a jégre amelyik hétfőn a Brassó ellen nyert.

Érsekújvár–UTE 6-3

   

A HC Nové Zámky átvette a vezetést a MOL Ligában, miután átlag feletti helyzetkihasználásának köszönhetően legyőzte az újpestieket.

A mérkőzés óvatos iramban kezdődött. A hazaiak kapusa, Krajcovic az első percben elesett a kapu előtt, a folytatásban is bizonytalanul mozgott. Az első percekben az UTE támadott többet, aztán viszont a HC Nové Zámky fokozatosan átvette az irányítást. A hazaiak a 6. percben megszerezték a vezetést, Stefanka lövését még védte Ágoston, a kipattanót viszont bevágta Weismann. A 8. percben Mihalík kiállítása nyomán emberelőnybe kerültek az érsekújváriak, felálltak 5 a 4 ellen, viszont egyszer a lila-fehérek kiugratták Durákot, ám mindkét próbálkozását védte Krajcovic. A folytatásban is a zöld-fehérek nyomtak, Ágoston remekül védett. A 16. percben újabb hazai emberelőny jött, Uram palánk mellől középre tett korongjára Faith érkezett üresen a kapu előtt, így már két góllal vezetett a HC Nové Zámky. A harmad végén kétszer is emberelőnyben játszhatott az UTE, a második áthúzódott a következő játékrészre.

A kiegészülés után 5 másodperccel büntetőhöz jutottak a hazaiak, Podstavek vezette rá a korongot Ágostonra, a magyar kapusnak szerencséje sem volt, a pakk átcsúszott a mamutja alatt, majd a gólvonalon is. A 25. percben UTE-előny következett, ami 40 másodpercig tartott, mivel Tóth Gergőt is kiküldték. Amikor már az érsekújváriak voltak emberelőnyben, Martin Baron a jégen maradt egy ütközés után a palánk mellett, a játék folytatódott, Mihalík passzát Hegyi Ádám Zoltán belőtte, szépített az UTE. A lila-fehérek vérszemet kaptak, 70 másodperccel később Durák lőtt bombagólt a kék vonalról. Chlebec időt kért, hogy rendet tegyen az érsekújvári fejekben. A 34. percben megint Baront ütközték le a palánk mellett, Mihalík 2+10 perces büntetést kapott érte. Az emberhátrányt hiába védekezte ki a magyar csapat, a kiegészülés után 13 másodperccel Púchovsky belőtte a hazaiak 4. gólját. A második harmad első percéhez hasonlóan az utolsóban is láthattak büntetőt a nézők, a játékrész végén vendégrészről Elomo bevágta a korongot, így 4-3-as érsekújvári vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A harmadik harmadban bekezdtek a hazaiak, egy kijátszott akció után Caládi üresen maradt a kapu előtt és közelről betalált Ágostonnak. A folytatásban is az érsekújváriak akarata érvényesült, jól tartották a korongot. Az utolsó percekben kétszer is emberelőnyben játszhattak a hazaiak, az elsőt nem használták ki, a másodiknál viszont Caladi hasonló gólt lőtt, mint a harmad elején. A HC Nové Zámky 6-3-ra nyert, az érsekújváriak így ideiglenesen átvették a vezetést a MOL Liga élén.

Slavomir Chlebec (vezetőedző, Érsekújvár): 3-0-ig egyértelműen uraltuk a mérkőzést. Ezután kaptunk két értelmetlen gólt, amire időkéréssel kellett reagálnom, megnyugtattam a társaságot. Sikerült ugyan ismét kettőre növelnünk az előnyünket, de a második szünetre megint feljött az Újpest. A harmadik játékrész a miénk volt, és újabb két góllal bebiztosítottuk a győzelmünket. Ezúttal Krajcovic kapus vállain is nagy volt a teher, mivel a cserekapusunk a 16 éves Filip Drzik volt. Örülök, hogy jó teljesítménnyel nyerni tudtunk, minden elismerésem a csapatomé.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Kicsit pechesnek érzem magunkat, mert megvoltak a lehetőségeink arra, hogy ebből a meccsből jobban jöjjünk ki. 0-0-nál, 1-0-nál és 3-2-nél is kimaradtak a helyzeteink, míg az ellenfelünk a sajátjait nem hibázta el. Ráadásul a góljainkat nagyon rossz időben, a második és a harmadik harmad elején kaptuk. 0-3-ról nehéz volt visszajönnünk a meccsbe. Szeretném hangsúlyozni, nem a szerencsén múlott a mai vereségünk, egy nagyon jó csapattól kaptunk ki. Most december 26-ig nem játszunk meccset, így a fiúk kapnak egy kis pihenőt, ezalatt feltöltődhetnek a további mérkőzésekre.

MOL Liga, Érsekújvár, 534 néző. Játékvezetők: Druga, Kincses, Mizsák, Berger.
Krajcovic: 90,3% (Drzik)
K
Ágoston: 84,6% (Pleszkán)
Durco, Siska, Uram, Caladi, Faith
1
Hegyi, Durák, Mihálik, Tapio, Elomo
Huba, Baron, Podstavek, Frolík, Chrenko
2
Lindgren, Kiss, Virág Cs., Coleman, Gágyor
Hrudík, Kowalczyk, Stefanka O., Dubec Marek, Weissmann
3
Garbacz, Sommer, Dömötör, Tóth, Pichler
Lesko, Král, Brandis, Púchovsky, Domian
4
Reiter, Szűcs
Slavomir Chlebec, Miroslav Stefanka
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:36 NZÁ Weissmann Hrudík Dubec Marek
2-0 15:43 NZÁ PP Faith Uram Kowalczyk
3-0 20:35 NZÁ PS Podstavek
3-1 27:00 UTE SH Hegyi Mihálik
3-2 28:10 UTE Durák Tapio Mihálik
4-2 35:36 NZÁ Púchovsky Stefanka O.
4-3 39:23 UTE PS Elomo
5-3 41:02 NZÁ Caladi Uram
6-3 58:23 NZÁ PP Caladi Weissmann
39 Kapura lövések száma 31
6 Kiállításpercek 22

Az Érsekújvár–UTE képekben

   

Az Érsekújvár–UTE videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Összes (25)

Utolsó hozzászólások

 1. forestjr
    #20
  forestjr,   

  @Topkins: Ha ezen múlt, akkor ti valószínűleg reggel óta söröztetek. :)
  Amúgy tényleg sok volt a sör, legalábbis nekem, meg elég furcsa volt a habja, amit a jégcsarnokban csapoltak. A zászló nem miénk, egyszerűbb lett volna személyesen átadnod az üzenetedet a tulajdonosainak. :)
  Fura volt ez az egész túra, a szurkolókkal most sem volt semmi gond, de arra nincs magyarázat, hogy miután kiraktuk a drapériákat és elkezdődött a meccs, áttessékelnek minket a szembe lévő szektorba. Ezt Brassóban meg tudták oldani úgy, hogy megvárták az első harmad végét. A drapériákat már a végén olyan indokokkal akarták leszedetni, hogy takarja a szponzorokat.
  Ami még érdekes volt, hogy a második szünetben akartunk sört venni a hozzánk legközelebb lévő büfében, a hölgy azt mondta, hogy nem jó a sörcsap, vagy nincs sör. Átmentünk a hazaiba venni, és mire visszaértünk, vígan csapolták a helyieknek. :)
  Persze lehet addigra megjavult, de a fenti előzmények után már minden megfordult a fejemben. :)

 2. uteapu
    #21
  uteapu,   

  @Topkins: Egyébként elég jó helyesírással írsz Magyarul.

 3. Topkins
    #22
  Topkins,   

  uteapu----megtanultam az iskolában,ami magyar tannyelvű volt.

  forestjr-----lehet hogy csak kiürült,és cserélni kellet.nem kell mindjárt rosszra gondolni :)...egyébként az a véndégszektor ahová küldtek,csak nincs feltüntetve.De legalább legközelebb tudni fogjátok :)

  Bogar----erről a zászlós törvényről nem tudtam de tényleg létezik

 4. forestjr
    #23
  forestjr,   

  @Topkins: Tudom, csak szólhattak volna előbb, meccs közben kellett átcuccolnunk. :)
  A fél meccset a biztonságiakkal való egyezkedéssel kellett eltölteni, de nem sírok többet, így is túlzásba vittem, alapjában véve jó kis túra volt.

 5. Crex
    #24
  Crex,   

  gratula a fiúknak, Weissmann kulcsember!
  a zászlótörvény létezik, de pl. a DAC meccseken is kint vannak a magyar zászlók (szlovák labdarúgó liga). tehát szerintem nyugodtan hagyhatták volna a szervezők azt a zászlót... lehethogy néhány hejszlovák szemét szúrták, a szervezők pedig engedelmeskedtek magyarázat keresése helyett. de az is lehet, hogy tényleg valami reklámot takart és le kellett venni.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
NHL 01:00 BOSMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 CGYSTL 
  • SPÍLER TV
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk