Ezzel egyszerűen nem lehet mit kezdeni, előfordul

   

A lengyel juniorválogatott edzője is elismerte, a magyarok végig domináltak az első játéknapon, a látottak alapján nagyon örülnek az egy pontnak. Rich Chernomaz is elégedett.

Rich Chernomaz (szövetségi edző, Magyarország): Végig irányítottuk a játékot, de két dolog miatt nem sikerült a gólszerzés. A lengyelek nagyon jól játszottak, a kapusuk remekelt, mindent megfogott. A harmadik harmadban 20-5 volt a kapura lövési statisztika, ebből legalább 10-15 nagy védése volt. Ezzel egyszerűen nem lehet mit kezdeni, előfordul. Ennek ellenére tetszett a meccs, jól játszottunk és küzdöttünk végig. Persze voltak hibák, de Arany mindig ott volt, amikor ezeket vétettük, neki is nagy szerepe volt a mai győzelemben.

Torbjorn Johansson (szövetségi edző, Lengyelország): Tudtuk előre, hogy kemény, harcos meccs lesz, és igazunk lett. Azt hiszem, az első harmadban elég jól játszottunk, a másodikban aztán rosszak voltunk, örülhettünk, hogy az eredmény nem változott. A harmadikban pedig ismét jobban ment. A magyarok végig domináltak, nagyon ránk jöttek, jól játszottak, szerencsére a védelmünk és a kapusunk is kiváló volt. Ez a kulcs számunkra ezen a tornán, hátul áthatolhatatlannak kell lennünk, és akkor elöl, ha akadnak lehetőségek, azokból lehet gólokat lőni. Természetesen az aranyért küzdünk a világbajnokságon, és ez az egy pont nagyon sokat számíthat még a végén. Főleg azok után, amit a játék képe mutatott, nagyon örülünk ennek az egy pontnak.

Vincze Péter (csatár): Ott voltunk végig, kicsit szerintem így nehezebb játszani, amikor az egyik csapat sokkal többet támad, és csak a támadó harmadban kell megoldani mindent, miközben a másik végig a kontrákra játszik. Könnyebb úgy, amikor egy oda-vissza mérkőzés van, és ki tudjuk alakítani az emberfölényes szituációkat. Emellett a lengyel csapat nagyon sokat blokkolt, nagyon jól védekezett és a kapusuk is nagyon jól játszott. Megmondom őszintén, nem gondoltam volna, hogy 60 perc után 0-0 lesz az állás, de végül is így sikerült. Nincs semmi baj, a lényeg, hogy megvan a győzelem. Jó, ez az egy pont még fájhat, de mindig a következő meccsre kell koncentrálni, és ez még nem akadályozhat meg minket a feljutásban. Az első büntetőmet kihagytam sajnos, fel kellett volna lőnöm a végén, de az edző bízott bennem, és a végén már belőttem. Szeretném kiemelni Arany Gerit, aki megfogta előtte a lengyelek büntetőjét, így levette a terhet a vállamról, és könnyebb volt.

Arany Gergely (kapus): Az eredményen talán úgy tűnik, hogy az én meccsem volt, de a srácok nélkül nem sikerült volna, nagyon jól védekeztek előttem. Sokat voltunk a támadó harmadban, nekem csak azt a pár lövést kellett megfognom, ami kapura jött. A büntetőlövések már mindig lutri, de szerencsére Erdély Csanád gólja meccsben tartott minket, aztán mindenki megtett mindent a kritikus pillanatokban. Nagyon szívós és kemény meccset játszottunk, de úgy gondolom, ezt is vártuk a lengyelektől, hiszen tavaly még egy csoporttal feljebb játszottak. Végigtámadtuk a meccset, de ma nem jött be semmi, reméljük, holnap bejön. Fantasztikus szurkolótáborunk van, akik mindig segítettek a csapatnak. Örülnénk, ha a támogatásukra a többi meccsen is számíthatnánk.

Keresztury Erik (csatár): Mentünk az elejétől kezdve, próbáltuk végig nyomás alatt tartani a kapust, de majdnem minden lövést megfogott, alig volt kipattanó. Ami volt, az pedig nem a mi ütőnkre pattant. Támadtunk három harmadon keresztül, de balszerencsénk volt, nem jött össze a gólszerzés. A büntetőnknél aztán végül a mi oldalunkra állt a szerencse. Rich Chernomaz a meccs után kiemelte a lengyel csapatot, mondta, hogy pontosan ilyen motiváltan kell küzdenünk, mint ők. Hiszen gyengébb csapat voltak ma, de nem adták fel és beleadtak mindent, ezáltal nem sikerült fölényes győzelmet aratnunk. Kemény meccs volt, két pontot szereztünk, sok van még hátra a világbajnokságból. Nagyon régóta veretlen a csapatunk, azért küzdünk, hogy ezt a tornát is vereség nélkül végig tudjuk játszani.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum