Tisza Volán–Vitez 9-2

   

A szegediek egy szoros első harmad után gáláztak a 600 néző előtt megrendezett mérkőzésen. A hazaiaknál Ódry Tamás 4, Bosnyák Márkó 3 gólt lőtt.

A Tisza Volán kapujában Szőke Attila kezdett, a vendégeknél Aleksandar Fat, a mérkőzés óvatos játékkal indult. Az első komolyabb lehetőség a 4. percben adódott, az egyik vendégjátékos erős lövését védte Szőke. Közvetlenül a buli után megszületett az első gól, a Vitez elhozta a bulit, a kapuval szemben álló Bojan Jankovic pedig bebombázta a korongot (0-1). Az 5. percben nagyot hibázott a szerb kapus, bottal nem tudta lekezelni a korongot, a kipattanóra Molnár Zsolt érkezett, de Fat javította hibáját. Két perccel később eljött a mérkőzés első kiállítása, Lippait küldték ki, a szegediek kivédekezték az emberhátrányt. A 10. percben Egyed Ódry elé tette a korongot, ám túl közel állt már a kapuhoz. A harmad közepén 2 és fél perc eltéréssel kétszer is elcserélték magukat a szerbek, a Tisza Volán az első emberelőnyben jól játszott, a másodikban kevésbé, mégis utóbbit használták ki, Szabó Dávid lövését még védte Fat, Salánki Attila viszont értékesítette a kipattanót, így a 14. percben egyenlítettek a hazaiak (1-1). Nem sokkal később Egyed Máté akasztott egy szerbet, kiküldték. A vendégek egy kapuvasat lőttek az előnyben, az utolsó két percet pedig újra emberhátrányban töltötte volna a Szeged, miután rosszul cseréltek, ám fél perc alatt kihasználta az 5 a 4 elleni helyzetet a Vitez (1-2). A szünetre mégis döntetlennel mentek a felek, a szegediek addig gyömöszölték a korongot, amíg a Bosnyák Márkó utáni kipattanót Ambrus András be nem ütötte (2-2).

A második harmadot aktívabban kezdte a Vitez, a 22. percben emberelőnybe is kerültek, Vígh Balázs látványosan gáncsolta ellenfelét. Egy perccel később kiküldtek egy vendégjátékost is, miután bottal lökte Szőkét. A 4 a 4 elleni játék pörgős tempót hozott, mindkét oldalon mutatott be bravúrt a kapus, az egypercnyi szegedi előny viszont meddő volt. A 26. percben Egyed remekül centerezett Ódrynak, a helyzet kimaradt, de még ugyanebben a támadásban a korábbi UTE-csatár elfektette a kapust és behúzta a mamut és a kapuvas között, így már vezetett a Tisza Volán (3-2). Egy perccel később egy szerb lövést Szőke a kapuvasra tolt, a harmad közepén főleg a szegediek támadtak. A 30. percben emberelőnybe is kerültek, miután az egyik szerbet kiküldték térdhasználatért. Az lehetőséggel éltek, Ambrus lőtt passzát Bosnyák átvette a kapus orra előtt, majd behúzta azt (4-2). A találatnál a Vitez időt kért. A 35. percben tankönyvbe illő gólt szerzett a Tisza Volán. A szegedi kék vonalnál Bosnyák Márkó keresztpasszt adott Ambrusnak, aki a bal szélen betört a szerb harmadba, majd visszaadta a korongot a kapu előtt érkező Bosnyáknak, aki közelről bevágta a rövid felsőbe (5-2). A 37. percben elszakadt a cérna az egyik szerbnél, Ivan Bogdanovic belekötött Hídvégibe, a jégen fekve ütött felé. A Vitez játékosa 2+10, Hídvégi durva játékért 2 percet kapott. A 4 a 4 elleni játékban Ódry a félpályától megindult, betört a kapu elé és belőtte a 6. Tisza Volán-gólt (6-2). 40 másodperccel a játékrész vége előtt egy másik szerb sem bírt magával, Marko Prokic távozott durva játékért a büntetőpadra.

A harmadik játékrész áthúzódó szegedi előnnyel kezdődött, a hazaiak felálltak, Lippai lövését még védte Fat, Ódry viszont értékesítette a kipattanót (7-2). Néhány másodpercre rá Nikola Dunda ült ki, de ő is visszajöhetett idő előtt, Varga kék vonalas lövésénél hiába hárított a szerb kapus, Bosnyák duplázott (8-2). A mérkőzés egyre kevésbé a játékról szólt, a 43. percben Dunda és Bosnyák találták meg egymást, egyaránt 2+10 perces büntetésért. Egy perccel később Varga Dávid és Aleksandar Orlov kapott páros büntetést, ekkor a hazaiaknál 3, a vendégeknél 4 ember ült a büntetőpadon. Egy újabb percre rá Aleksandar Mitic kiállításával emberelőnybe került a Tisza Volán. Sokáig komolyabb lehetőség nélkül zajlott a játék, az 50. percben viszont Egyed passzából Ódry betört a szerb harmadba, Fat belepkézte a lövést (9-2). A szegediek hajtottak a 10. gólért, az 52. percben a 16 éves Annus Döme szólózhatott, Fat védett. Nem sokkal később a szegedi kapitányt, Lippai Balázst kiküldték gáncsolásért, az 56. percben pedig Hídvégi ült ki. Az utolsó két percet Varga Dávid büntetése nyomán 4 az 5 ellen játszották le. A legvégén Annus Döme előtt újabb lehetőség adódott. A Tisza Volán 9-2-re nyert, így visszavágott a novemberi vereségért.

Tisza Volán: Szőke – Lippai, Szabó Dávid, Egyed, Ódry, Bosnyák – Vígh, Varga, Salánki, Ambrus, Molnár Zsolt – Hídvégi, Kovács Kristóf, Hardi Márton, Annus.

Vitez Beograd: Aleksandar Fat – Trifunovic, Radovic, Bogdan Jankovic, Bojan Jankovic, Prokic – Dunda, Djokic, Ljutovac, Bogdanovic, Mitic – Zivkovic, Vrastanovic, Milivojevic, Orlov, Denic – Tesic.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
március 25., szombat
U20 12:15 DHKAVS 5-7VÉGE
U20 18:00 MACVAS 4-0VÉGE
március 26., vasárnap
ROM 17:30 SCCBRA 3-4VÉGE
U16 18:00 AVSMAC 3-1VÉGE
március 27., hétfő
U18 18:10 UTESCC 3-2 HVÉGE
március 28., kedd
U18 18:40 SCCUTE 3-8VÉGE
március 29., szerda
KHL 18:00 LOKSZK 
  • SPORT 2
március 30., csütörtök
U14   UTEAVS 
NHL 02:05 PITCHI 
  • SPÍLER TV
KHL 18:00 AKBMMG 
  • SPORT 2
március 31., péntek
NHL 02:05 NSHTOR 
  • SPÍLER TV
ROC 15:40 VSVAVS 
ROC 16:10 MISVIC 
április 1., szombat
NHL 01:05 NYRPIT 
  • SPÍLER TV
ROC 15:40 MÜNAVS 
ROC 16:10 MISSLL 
április 2., vasárnap
NHL 01:05 TBLMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 EDMANA 
  • SPÍLER TV
ROC 10:10 OLLAVS 
ROC 13:10 MISRIT 
NHL 21:05 BUFNYI 
  • SPÍLER TV
április 3., hétfő
U14   AVSUTE 
NHL 00:05 CBJWSH 
  • SPÍLER TV
U18 15:30 HUNSLO 
VÁL 19:00 HUNSWE 
április 4., kedd
U18 13:10 HUNSLO 
április 5., szerda
U14   UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk