A DAB a Brassó ellen indulhat el újra felfelé

   

A MOL Liga szombati játéknapjának rangadóján a negyedik helyezett Brassó a harmadik Dab.Doclert fogadja. A tét nem csak az élmezőny, a dunaújvárosiaknak elég sok mindenért van törleszteni valójuk szombati ellenfelükkel szemben.

Ha a Brassó behúzza a három pontot, akkor négycsapatossá válik az élmezőny, míg ha a DAB nyer, úgy megkezdi a visszakapaszkodást a MOL Liga élére. Az erdélyi csapatnak eddig nem megy annyira hazai pályán, mint másik három vetélytársának, 11 mérkőzésen 21 pontot szedtek össze Mihályék, ami 63,5%-os mutató. 10%-kal kevesebb, mint az Érsekújváré, a DAB és a Miskolc hasonló mutatójától pedig közel 20 százalékpont választja el. Igaz, ez nagyrészt a gyengébb szezonkezdetnek volt köszönhető, utolsó nyolc hazai meccsükön mindössze négy pontot veszítettek el. Különösen jól megy a jobb csapatok ellen: míg az UTE-tól kikaptak saját közönségük előtt és a Fradival, valamint a HSC-vel is megszenvedtek, addig az Érsekújvár és a Debrecen is 7-1-gyel távozott legutóbb a Cenk aljáról. Legutóbbi kiszállásuk is felemásra sikerült, hiszen Érsekújváron 3-1-es vezetésről kaptak ki büntetőkkel, majd a Fradit verték 5-0-ra, végül Újpesten szenvedték el idénybeli második vereségüket. Az edzői stáb tehát feltehetően leginkább azon dolgozhat, hogy valamiképpen kiegyenesítse az akár meccsen belül is hullámzó teljesítményt.

BRADAB 5

Ahogyan a Brassó nem villoghat a hazai pályán mutatott teljesítményével az élmezőny többi csapatához képest, úgy a Dab.Docler sem teheti ezt az idegenben mutatott játéka alapján, bár itt a különbségek kisebbek. Tíz idegenbeli meccsen mindössze 15 pontot hoztak össze Azariék, ami 50%-os mutató, míg az ebben a tekintetben legerősebb Érsekújvár 63%-os statisztikával büszkélkedhet. Ráadásul az elmúlt hetek alapján a DAB igazi sötét lónak számít. A Kontinentális-kupát követő gödörből úgy tűnik, kijött a csapat és az igazolt légiósok is biztató teljesítményt nyújtanak, ám a győzelmek egyelőre elmaradtak, legutóbb Debrecenben és Érsekújváron is vereséget szenvedett a csapat. A két csapat idei összecsapásainak mérlege döntetlen közeli, a két dunaújvárosi és egy brassói mérkőzésen az erdélyiek négy, az újvárosiak öt pontot szereztek, érdekes módon, de a már elmondottakkal tökéletesen összhangban mindkét csapat a másik otthonában volt eredményesebb.

Igazán jó mérkőzésre lehet tehát számítani, két jó formában lévő csapattal, nagy téttel, és ennek megfelelően megjósolhatatlan kimenetellel. Nem csak arról van szó, hogy a DAB-nak sikerül-e legalább átmenetileg leszakítania a Brassót az egyelőre háromtagú élmezőnytől. Egy idegenbeli siker most sok mindenért vigaszt nyújthat a DAB-nak, hiszen kevés csapat tört az elmúlt időszakban annyi borsot az acélvárosiak orra alá, mint Jerry Andersson legénysége. A sort a tavalyi elődöntővel kezdhetjük, ami folytatódott az idei csalódást keltő Kontinentális-kupa szerepléssel, ami kisebb válságba torkollt a csapat háza táján. Ennek egyik következménye az idei hazai veretlenség elvesztése volt, szintén a Brassó ellen. Ráadásul az Acélbikák lassan másfél hónapja nem nyertek mérkőzést az élbolyhoz tartozó riválissal szemben. Egy idegenbeli győzelem a pontokon túl is jelentős pluszt adhatna a csapatnak. Mindez persze egyáltalán nem lesz könnyű, hiszen a mezőnyben talán a Brassó ismeri legjobban a DAB játékának hatékony ellenszerét.

Jerry Andersson (vezetőedző, Brassó): Nincs mese, a következő két meccsen nagyon jól kell játszanunk, hiszen a Dab.Docler és a Miskolc látogat hozzánk. Természetesen minden meccset meg akarunk nyerni, de néha ennek ellenére becsúszik egy-egy vereség. Erőt adhat, hogy hazai pályán mindössze három alkalommal szenvedtünk rendes játékidős vereséget, ami annál is figyelemre méltóbb, mivel a MOL Ligában gyakran kiszámíthatatlanok az eredmények. Csütörtökön edzettünk egyet, a héten az volt a cél, hogy a szombati és a vasárnapi mérkőzésre mindenki a legjobb formáját tudja hozni.

Brassó–Dab.Docler 3-4

   

Három lehetőséget kapott ajándékba a Brassó a DAB-tól az első két harmadban, mind a hármat nagyon megköszönte és élt is vele. Ez is kevés volt azonban, Szappanos egy hónap után gólt lőtt, rögtön hármat.

Nagyon keményen kezdett a hazai csapat, míg a DAB egy kicsit az öltözőben ragadt, így az első percek a kombinatív brassói attakokról szólt, mint kés a vajon hatoltak át a nem túl acélos vendégvédelmen. A harmad közepe táján kezdett el játszani a DAB, kiegyenlítettebbé vált a meccs képe. Egy hátrányt is kivédekeztek Azariék, majd kiegészülve az utolsó három percben kapujukhoz szögezték Mihályékat. Alig pár másodperc volt vissza az első játékrészből, amikor egy elhozott buli után Imecs lőtt kapura egyből a már dekoncentráltan védekező újvárosiak közül és a korong utat talált Sevela kapujába (1-0), repülhettek a macik a brassói jótékonysági akció keretében is.

A második harmad elején is inkább a DAB dominált, aminek a 27. percben lett meg az eredménye, az új finn légiós, Eskelinen egyenlítette ki az állást (1-1). Két perccel később óriási lehetőséghez jutottak a vendégek, Saluga botja szaladt fel Berlisk szájüregébe, így négy percig emberelőnyben játszhatott a DAB. Veszélyesen is kezdték a hosszú fórt a vendégek, ám a harmadik perc végén a saját harmadban hagyott alább a koncentráció, Mihály szerzett korongot, passzából pedig Virág Csanád gólt (2-1). Kaparhatott újra az egyenlítésért a DAB. Hiába egyenlített azonban Szappanos a 37. percben (2-2), Sevela elképesztő felelőtlensége pillanatok alatt annulálta a csapat erőfeszítéseit, Mihály lőtte az üres kapuba a korongot a 39. perc végén (3-2).

A záró húsz perc a jászberényi jégkorong legnagyobb ma is aktív alakjáról, Szappanos Dávidról szólt. A vendégek 91-ese a 45. percben egyenlített Galanisz szélről fonákkal középre visszatett korongjából (3-3). Pár perccel később ritkán látható jeleneteket láthattak a nézők, a Dab.Docler felállt 5-5 ellen és legalább másfél percig úgy passzolgatott a támadóharmadban, mintha előnyben játszanának. Ami ennél is fontosabb, az egyik forgatás után ismét Galanisz találta meg ismét Szappanost, aki saját maga harmadik, csapata negyedik gólját szerezte, először vezetett a DAB, az 51. percben (3-4). A gól után feltámadtak a hazaiak, megpróbálták nyomás alá helyezni a vendégek kapuját, ami többnyire sikerült is, ám az egyenlítés elmaradt, nyert a DAB és nagy lépést tett afelé, hogy visszavegye a vezetést a MOL Ligában.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1600 néző. Játékvezetők: Toparceanu, Iliescu, Siko, Keresztes.
Polc: 90,0% (Fülöp)
K
Sevela: 89,7% (Kalnins)
Filip, Obsut, Saluga, Klouda, Zsók
1
Berlisk, Martine, Szepessy M., Galanisz, Azari
Piszarenko, Hietamaki, Molnár, Mihály, Virág
2
Pozsgai, Hüffner, Eskelinen, Somogyi, Szappanos
Imecs, Nagy Cs., Fodor, Antal, Petres
3
Nagy R., Mestyán, Pavuk, Gröschl, Peterdi
Márton, Péter R., Bálint, Péter Zs.
4
Léránt, Erdélyi, Kovács, Papp, Magosi
Jerry Bjorn Andersson, Hakan Nygren
E
Donald MacLean
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:57 BRA Imecs Petres
1-1 26:26 DAB Eskelinen Szappanos Somogyi
2-1 31:19 BRA SH Virág Mihály
2-2 36:20 DAB Szappanos Martine
3-2 38:56 BRA Mihály Virág Molnár
3-3 44:13 DAB Szappanos Galanisz Berlisk
3-4 50:34 DAB Szappanos Galanisz Martine
29 Kapura lövések száma 40
8 Kiállításpercek 8

A Brassó–DAB góljai

   

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum