A Debrecen jelenleg favorit az FTC ellen

   

A bajnokság legkellemesebb meglepetését jelentő Debrecen fogadja a várakozások alatt teljesítő Ferencvárost a MOL Liga pénteki játéknapján.

Lendületben van Jevgenyij Muhin csapata, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy hármas győzelmi sorozatból érkezik a csatába. Ráadásul a gyűjtemény immár teljes, a legyőzöttek között ott van a Dunaújváros és a Miskolc is, a listavezetőt ráadásul idegenben, 60 perc alatt kapták el Ladányiék, ez a bravúr rajtuk kívül még senkinek sem sikerült a szezonban. Ezzel a Debrecen két legyet ütött egy csapásra. Egyrészt soha nem látott módon szoros lett a MOL Liga élmezőnye, hiszen a vezető hármas, a Miskolc, az Érsekújvár és a Dab.Docler egy ponton belülre került, és a Brassó is belátható távolságra van tőlük, másrészt a DHK elszakadt az alsó régió csapataitól. Egy újabb jó sorozattal reális távolságba kerülhet Bertáék számára a közvetlen élmezőnyhöz történő felzárkózás.

Pénteken Debrecen is csatlakozik a plüssjátékokat gyűjtő klubok sorához, a szokásos módon azt kérik szurkolóiktól, hogy megunt plüssjátékaikat, vagy egyéb játékaikat, könyveiket hozzák magukkal a mérkőzésre. A plüssjátékokat az első debreceni gólnál dobhatják a pályára, a könyveket, játékokat, édességeket a jégcsarnok boltjában lehet leadni.

Nem ilyen örömteli az élet manapság a zöld-fehér hívek számára. Utoljára november 23-án győzött a Fradi, igaz, akkor ők is nagy skalpot szereztek, szintén a Miskolcot verték hazai pályán. Az azóta lejátszott öt meccsen viszont csak két pontot szerzett meg a megszerezhető 15-ből Szakács Ferenc társulata. Ráadásul néhol a mutatott játékkal is voltak gondok, nem véletlen, hogy a klubvezetés lépett, elbúcsúzott Borbás Gergelytől és Marek Mikusovictól, ugyancsak távozik Horváth András, a Miskolc ellen megsérült Tvrdek pedig klubelfoglaltságán kívül rásérült, ezért várhatóan egy hónapig ő sem játszhat. Nyilván nem lehet szempont ilyen döntéseknél, hogy milyen poszton szerepelnek azok, akikkel szerződést bontottak, de tény és való, hogy a centereknél ezzel komoly hiány alakult ki a Ferencvárosnál, ugyanis Borbás és Mikusovic is ezen a poszton játszott.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Mint minden hazai mérkőzésen, természetesen pénteken sem lehet más a cél, mint a győzelem. Minden meccsre úgy készülünk, hogy a játék képe egyre jobb legyen és a korábbi hibáinkból tanulva haladjunk előre. A Ferencváros is, mint bármelyik MOL ligás csapat, komoly ellenfél. Ahhoz, hogy az elmúlt mérkőzések nyertes szériáját tartani tudjuk, ahhoz jó védekezésre és természetesen tudatosan felépített játékra van szükség. Ha mindenki elszántan és alázatosan teszi a dolgát, akkor meg leszek elégedve a csapattal.

Szakács Ferenc (vezetőedző, Ferencváros): A Debrecen elleni meccsre készülünk teljes gőzzel, minden pontra szükségünk van. A következő két mérkőzésen annyi pontot szeretnénk szerezni, amennyit csak tudunk, mindent megteszünk ezért. Ez most nagyon fontos számunkra. Utána egy hosszabb szünet következik a MOL Ligában, amit az alapozásnak szentelünk majd, amire nagy szükségünk van. Nagyjából mindenki egészséges, Marton térdét az edzésen ellőtték, Debrecenben Budai kezd a kapuban.

Debrecen–FTC 2-1

   

A Ferencváros nagyon összeszedetten és fegyelmezetten játszott a nagytakarítás után, a debrecenieknek az 54. percig kellett várniuk a macidobálással. Ladányi duplázott, Budai hatalmas formában védett.A hazaiak számára kiváló hír volt a meccs előtt, hogy az október 26-án megsérült Artur Kuriljuk visszatért a csapatba, így elmondható, soha nem hiányzott ilyen kevés játékos sérülés miatt az újonctól, jelenleg Szicsovra és Horváth Dávidra nem számíthatnak csak.

A szokottnál lassabb és meglepő módon hazai pályán is főleg kontrákra alapozó DHK-t láthatott a plüssjátékokat szorongató hazai közönség az első harmadban. A Ferencváros jóval több időt töltött a támadóharmadban, de a két nagy ziccer a hazai oldalon alakult ki, Könczei Áron, majd Hári Norbert tesztelte Budai Krisztiánt, a rutinos kapus kiválóan megfelelt a vizsgán, mindent fogott.

Ladanyi DHKNZA

Fotó: Molnár Dénes

A második harmad elején még jobban bennmaradt az öltözőben a Debrecen, és több nagy FTC-helyzet, majd egy Dubek-gól jelezte, komoly szándékkal érkezett ide a fővárosi csapat (0-1). Támadásban maradtak a zöld-fehérek, de Borogyin is megmutatta, nem könnyű neki gólt lőni. Csak a meccs felét követően pörgött igazán fel a DHK, de gólt lőni nem sikerült két harmadon keresztül sem. A vendégek viszont veszélyes kontrákat vezetett, hátul pedig Budai parádézott továbbra is.

A záró 20 perc sem úgy indult, hogy a hazaiak egygólos hátrányuk tudatában szétszedik a riválist. Ezzel együtt is benne volt a meccsben az egyenlítés, egyre közelebb tudtak férni Bertáék a kapu előteréhez. A gólhoz azonban egy Ladányi-villanásra volt szükség, emberelőnyből egyenlített a 11-es, 6 perccel a vége előtt (1-1). Indulhatott a macidobálás. Budai rendkívül sokat tett azért, hogy az FTC legalább egy pontot hazavigyen, és törekvése sikeres lett, 1-1-re végződött a 3×20 perc, jöhetett a ráadás.

A hosszabbításban Sijka fegyelmezetlensége miatt kétperces fórt kapott a Fradi, kicsit lassú volt a korongjáratás, ezért nem járt eredménnyel, a döntés a szétlövésre maradt. Az öt kísérletből egyedül Ladányi Balázs talált be, Rafaj, Galló, Kiss G., illetve Hári is kihagyta, ez azt jelentette, hogy 2-1-re nyert a Debrecen.

Két kiváló kapusteljesítményt láttunk, Szavva Borogyin és Budai Krisztián is hatalmas védéseket mutatott be, mindketten elhitették az ellenfél csatáraival, hogy ezen az estén nem lehet nekik gólt lőni.

A Debrecen két ponttal növelte előnyét a tabellán az UTE és eggyel az FTC előtt, magabiztosan áll az 5. helyen.

Ellenfelünk egy kicsit jobban akarta a győzelmet

   

Mondta a Debrecen edzője, végül mégis fordított és nyert csapata.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Tudtuk, hogy nem lesz ez egyszerű meccs, érezhető volt, hogy az FTC komolyan felkészült a játékunkból. Látszott rajtuk, hogy mindenáron győzni akarnak. Ma az FTC-nél a kapus volt a legfontosabb játékos, mindent védett, ráadásul a hátvédjeik is kiválóan játszottak. Ilyenkor jól jön egy olyan csapatkapitány, mint Ladányi Balázs, vele egy vesztésre álló mérkőzést sikerült megfordítanunk.  Fontos tanulsága a mai összecsapásnak, hogy a MOL Ligában egyetlen csapat ellen sem lehet biztosra menni. Ezúttal ellenfelünk egy kicsit jobban akarta a győzelmet, de végül sikerült a két pontot megszereznünk.

Szakács Ferenc (vezetőedző, FTC): Jó iramú mérkőzést játszottunk, úgy érzem, hogy az első és a második harmadban irányítottuk a meccset, több helyzetünk volt, ezekből egyet értékesítettünk. A harmadik harmadban a Debrecen ránk jött, látszott, hogy mindenáron gólt akarnak lőni. Egy emberelőnyből sikerült is Ladányi Balázsnak egyenlíteni, a hosszabbítás nem hozott döntést, a büntetőkben pedig alulmaradtunk. Jó mérkőzés volt, tiszta jégkorong, gratulálok a Debrecennek!

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 472 néző. Játékvezetők: Varjú, Németh, Székely, Kormos.
Borogyin: 96,9% (Tőke)
K
Budai: 96,2% (Marton)
Voronov, Kuriljuk, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin
1
Moravec, Guren, Dubek, Novák, Kiss Á.
Csíki, Szagyikov, Ladányi, Kaszkov, Sijka
2
Lencsés, Lévai, Németh P., Farkas, Papp
Prakab, Tőkési, Hári, Könczei, Gart
3
Hegyi, Cerny, Galló, Kiss G., Rafaj
Barabás, Wéber, Okos
4
Géczi, Hardi, Pál, Revák
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
E
Szakács Ferenc, Orbán György
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 20:54 FTC Dubek Kiss Á. Novák
1-1 53:53 DHK PP Ladányi Kaszkov Voronov
2-1 65:00 DHK GWS Ladányi
53 Kapura lövések száma 35
8 Kiállításpercek 12

A Debrecen–FTC képes összefoglalója

   

A Debrecen–FTC góljai

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum