Dósa Krisztián

   

Dósa Krisztián nyáron igazolt Miskolcra, ahol első felnőtt szezonját játssza. Csatárból lett hátvédként sok jégidőt kap Majoross Gergely vezetőedzőtől a válogatottban is megfordult játékos.

Bizalmat kapott és úgy tűnik, él a lehetőséggel. Ráadásul csatárként hátvéd poszton állja meg a helyét a MOL Ligában. Milyen ez a szezon, milyen visszajelzéseket kap?

Igyekszem élni a lehetőséggel és a csapat hasznos tagja lenni. Úgy érzem, hogy már teljesen sikerült alkalmazkodnom a felnőtt hokihoz, meccsről meccsre egyre jobban érzem magam a pályán. A visszajelzések többnyire pozitívak, de persze vannak hibák, amiket kielemzünk és próbálok javítani rajtuk. Igen, kiskoromtól kezdve center voltam, de elég sokszor előfordult, hogy egy-egy meccsen hátul is játszottam. Aztán tavaly az U20-as válogatottban Rich Chernomaz hátvédként számított rám, és végül a  klubcsapatban is hátra kerültem. Igazából sosem volt idegen nekem ez a poszt, centerként is tudni kell védekezni. Mostanra már teljesen hozzászoktam, szívesen játszom hátvédként. Vannak helyzetek, amikor  hiányzik még a hátvédrutin, de idővel ez is egyre jobb lesz.

Mi a titka a Miskolc idei jó szereplésének?

Az eddig sikeres szereplésünk legfőbb oka, hogy nem egy-egy játékostól vagy sortól függ a csapat sorsa. Ha az egyik sornak éppen nem megy, akkor is van még három másik, amelyik nyomás alatt tudja tartani az ellenfelet. Ezenkívül a kapuból is nagy segítséget kapunk. Nagyon jól összerakott csapat a miénk, mindenki bele tud tenni egy kis pluszt a közösbe. A légiósok mind húzóemberek és a magyar mag is nagyon erős. Adott minden a sikerhez, a csapaton belüli hangulat is nagyon jó, remélhetőleg a szezon végéig kitart ez a lendület.

Dosa MIS 2014_15

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum