Kiderül, melyik a négy legjobb csapat a BL-ben

   

Kedden rendezik az első BL-évad negyeddöntőinek visszavágóját, három meccsen a hazai pályán játszó csapat kezd előnnyel.

Az odavágókon egyedül a HIFK tudta kihasználni a hazai pálya előnyét, Zaborsky két góljával 2-1-re verték a Frölundát. Ez ugyan messze van a megnyugtató különbségtől, de a BL legproduktívabb csapata játékának megbénítását célzó taktika összességében jól működött. Ha hasonlóra lesznek képesek Svédországban is, akkor lehet keresni valójuk. A negyeddöntők másik finn-svéd párharca sokkal simábbnak ígérkezik, hiszen a Lulea Raumában is 5-2-re nyerni tudott a Lukko ellen. Ez az egyetlen párosítás, amely már az első meccsen eldőlni látszott, azonban a BL-ben már eddig is számtalanszor volt példa arra, hogy pórul járt az a csapat, amely alábecsülte ellenfelét az odavágó után.

A negyeddöntők visszavágójának egyik legkeményebb csatájának a svéd rangadó ígérkezik, melynek során a svéd bajnoki listavezető Skelleftea fogadja a negyedik helyezett Linköpinget. A vendégek is nagyon jó formában vannak, hiszen utoljára november 20-án kapta ki, Hári Jánosék otthonában, azóta öt mérkőzést nyertek zsinórban, ebből kettőt idegenben, igaz, e kettőből egyet sem rendes játékidőben. A Skelleftea 2-1-es vezetésről várhatja a folytatást, eddig a szezonban egyszer találkozott a Linköpinggel, akkor 4-1-re nyertek, de az kevéssé mérvadó, hiszen még szeptemberben történt. A finn rangadó odavágója hatalmas küzdelmet hozott, kevés helyzettel. A két csapat együtt nem lőtt harminc alkalommal kapura, a Karpat két gólt ütött 12 lövéséből, míg a SaiPa 16-ból egyszer sem talált be. Az oului visszavágó így jobbára formalitásnak tűnik.

A menetrend:
Skellefte?Linköping
Lulea?Lukko Rauma
Karpat Oulu?SaiPa Lappeenranta
Frölunda?HIFK

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum