Az első helyezett vendége a Fehérvár

   

Két nagyon erős támadójátékot nyújtó csapat találkozik, a legutóbbi salzburgi meccset megnyerte a Volán.

Majdnem pontosan 7 gól esik átlagban a Fehérvár mérkőzésein, ezzel a leggólgazdagabb mérkőzéseket játssza Rob Pallin csapata. 83 adott és 84 kapott gól áll a klub neve mellett. A termésből 6 adott és 11 kapott gól jut a Salzburg elleni eddigi két mérkőzésre, amelyek érdekessége, hogy mindkétszer a vendégcsapat nyert. Nem véletlen a sok gól a két csapat meccsein, mindkét gárda a legjobban támadók közé tartozik a ligán belül. A Salzburg 96 gólja a 2., a Fehérvár 83 gólja a 4. legtöbb. Apró különbség, hogy az elsöprő támadójátékhoz Salzburgban betonbiztos védekezés is tartozik, az 55 kapott gól a liga 2. legjobb védelmét jelenti. Ebben a kategóriában a Volán továbbra is ligautolsó.

RBSAVS

A kezdeti évek sikertelen meccseit és emlékezetes skandalumait követően mostanra a Fehérvár a salzburgiak egyik legkellemetlenebb ellenfelévé vált. Több váratlan győzelemmel rukkolt ki a fehérvári csapat a liga krőzusa ellen, gyakran borult az összehasonlíthatatlanul jobb körülmények között dolgozó klub kárára a papírforma.

Döcögősen indult a folytatás a Fehérvárnak a nemzetközi szünetet követően, de most hárommeccses győzelmi, négymeccses pontszerző szériával a hátuk mögött utazhattak Banhamék Mozart szülővárosába. A Salzburg jobban pörgött novemberben, ki tudja, mit jelent, hogy a legutóbbi fordulóban az éppen a hátulról harmadik Dornbirn mért vereséget az EBEL-t négypontos előnnyel vezető Rafflékra a Stadtgartenben.

A két csapatot jelenleg 7 pont választja el egymástól, a Salzburg kényelmesen szemlélheti a többiek felsőházi pozíciókért való tülekedését, szerencsére jelenleg a Fehérvárt is megnyugtató 6 pont választja el a 7. helyezettől. De ne is nézzünk hátra, amikor előre is lehet. Kétféleképpen is jól alakulhat a nap Bartalisék számára, feltéve, ha folytatódik a hagyomány és idegenben nyer a Fehérvár. Ha az egyaránt alsóházi csapatokkal meccselő Graz, Linz és Znojmo nyer, még nagyobb lehet az előny az üldözők előtt, ha viszont ők nem nyernek, akkor akár a dobogó harmadik fokáig is előreléphet a csapat, ilyen előkelő helyen a bajnokságnak ebben a szakaszában talán még sosem állt a magyar klub. A motiváció tehát megvan ahhoz, hogy két ponttal gazdagodhasson a Fehérvár vasárnap estére, most a játékosokon a sor. A remény pedig pontvesztés esetén is adott, ne legyünk telhetetlenek, ha a salzburgi túra után is csak hat pont lesz az előnyünk a 7.-kel szemben.

“Újra el kell kezdenünk irányítani a mérkőzéseken, rá kell kényszeríteni akaratunkat az ellenfelekre és már az első, második harmadban a magunk javára eldönteni a mérkőzéseket – mondta Dominique Heinrich, a Salzburg kiváló bekkje. – A saját játékunkat akarjuk játszani, nem pedig az ellenfél után loholni. Az emberelőnyökben is javulnunk kell. A Fehérvár nagyon erős mostanában, a Viennát is legyőzte. Amikor legutóbb Salzburgban játszottak, akkor is ők győztek. Most revánsot akarunk venni az akkori vereségért!”

“Ha valaki jó eredményt akar elérni Salzburgban, akkor az első pillanattól jól kell beleállnia a meccsbe – latolgatta az esélyeket Rob Pallin, a Fehérvár edzője. – Mint mindig, most is a szilárd védőmunka és a jó kapusteljesítmény lehet ennek az alapja. Le kell szorítanunk a lehetséges minimumra a Salzburg kapura lövéseinek a számát. Jó speciális játékra is szükségünk lesz, ahogy legutóbb a bécsiek ellen.”

Salzburg–Fehérvár 6-3

   

A magyar EBEL-csapat háromszor vezetett, ám végül pont nélkül zárt az első helyen álló Salzburg otthonában.

A Fehérvár nagyon jól kezdte a mérkőzést, a 63. másodpercben Kóger Dániel passzát Erdély Csanád váltotta gólra, így korán vezetést szerzett a magyar csapat. Három perccel később egyenlítettek a hazaiak, Welser talált be Robinson kapujába. A harmad közepén 38 másodpercben keresztül kettős emberhátrányban játszott a Fehérvár, amikor Kovács Csaba és Marino is kinn ült a büntetőpadon. A kivédekezett hátrány után emberelőnybe került az Alba Volán, de nem használta ki azt.

Ahogyan az első játékrészben, a másodikban is beköszönt a 2. percben a Fehérvár, Marino találatával újra vezetett a csapat. A Salzburg 18 másodperc múlva egyenlített Raffl révén. A 24. percben Bartalis lőtt gólt Banham passzából, így megint nálunk volt az előny. A folytatásban kivédekezett két emberhátrányt a Fehérvár, egy pedig áthúzódott a harmadik húsz percre.

Az áthúzódó emberelőnyt viszont Duncan góljával kihasználta a Salzburg, így megint döntetlen volt az állás. A 45. percben emberelőnybe került a Fehérvár, de nem élt a lehetőséggel. A 49. percben már vezettek a hazaiak, Duncan megszerezte önmaga 2., csapata 4. gólját. A hajrában 45 másodperc alatt két gólt lőtt a Red Bull, előbb Milam, majd Walter talált be Robinsonnak. A Fehérvár 6-3-as vereséget szenvedett, legközelebb december 13-án, szombaton játszik hazai jégen a Bolzano ellen.

A játékunk minősége sokat javult

   

Jól játszó Salzburg verte a szintén jól teljesítő Volánt.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár AV19): A Salzburg kiváló csapat, nem véletlenül áll a tabella élén. De mi is jól teljesítettünk, hiszen negyven perc után még nálunk volt az előny. A mérkőzés az utolsó harmad elején fordult meg, amikor a hazaiak kihasználták az emberelőnyüket és harmadszor is egyenlítettek. Ha azt sikerül kivédekeznünk, talán a vége is máshogy alakul.

Daniel Ratushny (vezetőedző, Red Bull Salzburg): Már az első játékrészben is sok lehetőségünk volt, de csak a záró harmadban jöttek meg a gólok. Ennél is fontosabb, hogy a játékunk minősége sokat javult a pénteki, Dornbirn elleni mérkőzéshez képest. Az utóbbi időben kisebb gödörben voltunk, így nagyon jól jött ez a győzelem.

Forrás: albavolanhockey.hu

EBEL, 2045 néző. Játékvezetők: Gruber, Ettlmayr, Rakovic.
Hovinen: 89,7% (Brückler)
K
Robinson: 88,2% (Kornakker)
Trattnig, Heinrich', Latusa, Komarek, Raffl
1
Boivin, Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer, Banham
Milam, Fahey, Duncan, Sterling, Hughes
2
Wehrs, Szirányi, Kovács, Bartalis, Marino
Pallestrang, Mühlstein, Walter, Beach, Welser
3
Orbán, Varga, Benk, Erdély, Kóger
Rauchenwald, Brucker, Cijan, Kristler
4
Reiter, Németh, Nemes, Magosi
Daniel Ratushny, Rob Davison
E
Rob Pallin, Sille Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:03 FHA Erdély Kóger Orbán
1-1 04:13 RBS Welser Walter Beach
1-2 21:21 FHA Marino Kovács Bartalis
2-2 21:39 RBS Raffl Komarek Pallestrang
2-3 23:51 FHA Bartalis Banham Boivin
3-3 40:46 RBS PP Duncan Welser Walter
4-3 48:24 RBS Duncan Trattnig Hughes
5-3 54:51 RBS Milam Fahey Duncan
6-3 55:36 RBS Walter Welser Beach
51 Kapura lövések száma 29
4 Kiállításpercek 10

A Salzburg–Fehérvár góljai

   

A vasárnapi EBEL-mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum