A Debrecen még nem nyert a DAB ellen

   

A pénteki sima győzelmek után vasárnap mindkét csapatra sokkal keményebb feladat várhat, ahol a debrecenieknek van több törleszteni és veszíteni valója is.

A MOL Liga vasárnapi játéknapjának rangadója kétségkívül a dunaújvárosiak debreceni fellépése lesz. Mindkét csapat előre menekül, a hajdúságiak az UTE és a hatodik hely elől, míg az Acélbikák a Miskolccal szemben őriznék meg első helyüket, amelyet jelenleg már csak a vesztett pontok tekintetében mondhatnak magukénak, két meccsel kevesebbet játszva a borsodi csapatnál, hátrányuk egy pont. A Debrecen máris túl van története egyik legpechesebb szériáján, lassan felépülnek a sérültek, akik pedig nem kevesen voltak az elmúlt időszakban. Legutóbb éppen a csapatkapitány Ladányi Balázs csatlakozott a kerethez, a HSC ellen egy hónap kihagyás után három assziszttal járult hozzá a 8-2-es győzelemhez. Kellett már a csapatnak a siker, hiszen az elmúlt két hétben csak Csíkszeredában tudtak nyerni, Brassóban jelentős vereséget szenvedtek, míg hazai pályán egy góllal kaptak ki a Miskolctól. A HSC ellen különösen a Hári, Könczei játékkapcsolat, illetve az orosz légiósok gyorsasága tűnt fel, a dunaújvárosiaknak főként ez ellen kell megtalálniuk az ellenszert, nem beszélve Ladányi Balázsról, akik mindig mindenhonnan veszélyes.

A vendégek szintén önbizalomnövelő meccsen vannak túl, pénteken 7-0-ra ütötték ki a lilákat úgy, hogy az első húsz perc végén már 5 volt a különbség. Ez volt a DAB idei legnagyobb arányú győzelme. Különösen biztató lehet számukra, hogy a védekezés szemmel láthatóan összeállni látszik, Kalnins pénteken szezonbeli második shutoutját érte el. Meg kell említeni Azari Zsolt teljesítményét is, a válogatott csatár ellenállhatatlan volt, négy gólt lőtt mindössze 20 perc alatt. Kulcskérdés, hogy ő és a csapat mennyit tud megvalósítani a pénteken látottakból és tulajdonképpen ugyanez igaz a Debrecenre is. Vasárnap ugyanis feltehetően egészen más forgatókönyvű mérkőzésre készülhetnek a csapatok, mint a pénteki volt, nagyarányú győzelemben hiba lenne bízni akármelyik oldalon. A két csapat eddig kétszer találkozott egymással, Dunaújvárosban 6-3-as hazai győzelem született, Debrecenben büntetőkkel nyert a DAB 5-4-re.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Mindig nagyon kemény mérkőzéseket játszunk a dunaújvárosiakkal. Legutóbb hosszabbításban kaptunk ki, most nyilván a győzelem a cél. Ebben a bajnokságban igazán nem lehet előre kiszámítani mindent, de készülünk keményen, és ha kulcsembereink nem sérülnek, akkor jó mérkőzésre számítok. Nem kérdés, hogy a Dab.Docler nagyon jó csapat, az egyik legjobb. De a feladat az, hogy minden meccsen a lehető legjobbat ki tudjuk hozni magunkból. Hazai pályán különösen fontos nekem is és a fiúknak is a jó játék, a kemény küzdelem, hogy lássák a szurkolóink a hoki javát, annak nagyszerűségét.

Debrecen–Dab.Docler 4-2

   

A DHK története során először legyőzte a dunaújvárosiakat. Borogyin 35 védéssel segítette sikerhez a MOL Liga újoncát.

A 6. percben a Debrecen megszerezte a vezetést Sijka góljával, majd nem sokkal később elcserélték magukat a vendégek, így debreceni emberelőny következett. A Dab.Docler kivédekezte a hátrányt, a 13. percben Azari gáncsolása nyomán újabb hazai előny jött. A DHK felállt 5 a 4 ellen, eredménytelenül. A harmad hajrájában hajtottak az egyenlítésért a dunaújvárosiak, ami a 18. percben összejött, Pavuk Attila passzát Nagy Richárd váltotta gólra. A dunaújvárosiak lendületbe kerültek a találattól, így számukra rosszkor jött a szünet.

Olyannyira rosszkor, hogy a második harmad 16. másodpercében Pavuk Attilát 2+10 percre kiállították fejre irányuló támadásért, így a harmadik DHK-előny következett, ami kimaradt. Az eltékozolt lehetőségek megbosszulták magukat, Eskelinen éles szögből lövésre szánta el magát, Borogyint meglepte, vezetett a Dab.Docler. A Debrecen küzdött az egalizálásért, a gyorsaságukat próbálták kamatoztatni a hazaiak. A 31. percben Szepessy Máté büntetésénél újabb debreceni emberelőny jött, Ladányi többször is önzetlenül passzolt társainak, ám nem tudták gólra váltani az átadásokat. Egy váratlan lövés viszont eredményre veztett, Berta Ákos lövése túljutott Kalninson, így egyenlített a DHK. A gólnál Kalnins reklamált, amiért 10 perces fegyelmit kapott. A 34. percben fordított a Debrecen, Kaszkov bombájánál Kalnins tehetetlen volt. A találat után a Dab.Docler nyomás alá helyezte a DHK-t, a hazaiak főleg az ellentámadásokra építettek.

A harmadik játékrész onnan folytatódott, ahol az előző véget ért. A dunaújvárosiak támadtak, a debreceniek kontráztak. A 48. percben emberelőnybe került a Debrecen, amit egy perc alatt kihasznált, miután Sijka közelről betalált. Az 50. percben eljött az első dunaújvárosi emberelőny, ám hiába nyomott a Dab.Docler, nem talált be a remekül védő Borogyinnak. A hajrában Azarit kiállították, az előnyt lepörgették a hazaiak. Donald MacLean időt kért két és fél perccel a vége előtt, lehozta Kalninst. 58:19-nél kiállították Könczeit, majd 34 másodperccel később Borogyin kilőtte a korongot a pályáról, így 6 a 3 ellen támadtak a dunaújvárosiak. A debreceniek hősiesen kivédekezték a kapuslehozatattal tetézett kettős emberhátrányt, és 4-2-re nyertek, így a két csapat harmadik mérkőzésén megszerezte első győzelmét az újonc.

Jevgenyij Muhin, vezetőedző, Debrecen: “A pénteki mérkőzésünk előtt volt egy szusszanásnyi időnk, amikor fel tudtunk készülni, mentálisan és fizikailag is. Erre nagy szükség is volt két vereség után. Gyakoroltuk a védekezést, azt, hogy kinek hogyan kell helyezkedni, mozogni. Felkészültünk az emberelőnyös szituációkra és ez a mai napon is kamatozott. Tulajdonképpen azzal küldtem a pályára a srácokat, hogy el kell hinniük; bárkit képesek vagyunk legyőzni a MOL Ligában. Az első harmadban nem voltunk megszeppenve, azonnal sikerült felvenni a játék ritmusát. Fontos momentum volt, hogy az ellenfél vezetésénél sem törtünk össze. A harmadik harmad pedig arról szólt, hogy taktikailag és fizikailag is maradjunk talpon. Elégedett vagyok a csapattal, mindenki maximálisan megvalósította, amit kértem.”

Don MacLean, vezetőedző, Dab.Docler: “A mérkőzés csalódás számomra, nem vagyok elégedett a végeredménnyel. Az ellenfelünk keményen játszott, jól használták ki az emberelőnyös helyzeteiket és a kapusuk számos nagy védést mutatott be.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 329 néző. Játékvezetők: Gangel, Halassy, Pálkövi, Soltész.
Borogyin: 94,6% (Tőke)
K
Kalnins: 84,6% (Sevela)
Csíki, Voronov, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin
1
Berlisk, Martine, Somogyi, Gröschl, Szappanos
Jemeljanov, Szagyikov, Ladányi, Kaszkov, Sijka
2
Pozsgai, Hüffner, Szepessy M., Galanisz, Azari
Prakab, Tőkési, Hári, Könczei, Gart
3
Nagy, Mestyán, Pavuk, Papp, Peterdi
Wéber, Barabás
4
Hruby, Erdélyi, Eskelinen, Magosi, Léránt
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
E
Donald MacLean
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:31 DHK Sijka Szagyikov Kaszkov
1-1 17:33 DAB Nagy Pavuk Hüffner
1-2 24:46 DAB Eskelinen Azari Szappanos
2-2 32:08 DHK PP Berta Voronov
3-2 33:27 DHK Kaszkov Ladányi Sijka
4-2 48:18 DHK PP Sijka Kaszkov
26 Kapura lövések száma 37
6 Kiállításpercek 32

A Debrecen–DAB képes összefoglalója

   

A Debrecen–DAB videó-összefoglalója

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum