Az UTE-nek nincsenek könnyű napjai

   

Szilassy Zoltán csapata az erdélyi túrát követő örökrangadó után a tabella első három csapatával meccsel. Vasárnap a harmadik helyezett Érsekújvár lesz az ellenfél.

Egy héten belül kétszer is játszik egymással az UTE és az Érsekújvár, az első meccsre vasárnap, a Megyeri úton kerül sor, míg a visszavágót pénteken játsszák Újváron. Más-más okból, de mindkét csapatnak életbevágó a győzelem. A vendégek jelenleg harmadik helyen állnak a tabellán, hátrányuk hat pont a listavezető Miskolccal szemben, öt a második DAB-hoz képest, míg a negyedik helyen álló Brassótól mindössze egyetlen pont választja el őket. Az UTE továbbra is a hatodik helyen áll, kétfrontos küzdelemben, alulról az FTC ostromolja Mihalikékat, míg felfelé ők kapaszkodnának a Debrecenre. Vesztett pontokat tekintve a Fradival szemben hat pont az előnyük, míg a Debrecenhez képest kilenc pont a lemaradás.

Az elmúlt két hét mérlege mindkét csapat számára felemás, de inkább pozitív. Az UTE hosszú évek után produkált újra hatpontos erdélyi hétvégét, majd legyőzte az ősi rivális Ferencvárost. Ezt követően azonban sima vereséget szenvedett a Miskolc, majd a Dunaújváros ellen. Előbbi mérkőzésen a három pontnál is nagyobb veszteséget szenvedtek a lilák, egy ütközést követően megsérült ugyanis Virág Tamás, aki 21 meccsen szerzett 11 pontjával a klub legeredményesebb magyar játékosa volt, Hegyi Ádám Zoltánnal holtversenyben. Pótlása nehéz feladat elé állítja a szakvezetést.

Az Érsekújvár legutóbbi kéthetes periódusa egy dunaújvárosi győzelemmel indult, majd egy hatalmas pofonba szaladtak bele Brassóban, amit Csíkszeredában kijavítottak, majd a hazai pályán játszott visszavágón, vesztett helyzetből nyertek Mihály Árpádék ellen és végül csak egyetlen pontot vesztettek. A csapat két csatárt is próbajátékon tesztel, ők egyelőre a harmadik és negyedik sorban vívtak ki helyet maguknak. Erik Weissmannak nincs szüksége próbajátékra, a MOL Liga egyik legjobb csatára kazahsztáni és prágai kalandokat követően tért vissza tavalyi sikerei helyszínére, vele jelentősen erősödött a keret, ez egészen bizonyos. Játékára legvalószínűbben kedden lehet számítani.

UTE–Érsekújvár 3-5

   

Három nap alatt három meccset játszott az Érsekújvár, és a harmadik harmadban már nagyon fáradtan, de nagy nehezen ezt a harmadikat is megnyerte.

Nagyon erősen kezdett az előző nap is mérkőzésen helyt álló Érsekújvár. Az első 7-8 percben az UTE nyomozta a korongot, gyakorlatilag ki sem jött harmadából a hazai csapat. Aztán kis híján lila-fehér vezetés született, igazából egy emberelőnyös helyzetben vezetett támadásokat először az Újpest, ebben viszont benne volt gól vastagon. A harmad második fele már teljesen kiegyenlített játékot hozott, Elomo szólója, majd Tapio kapuvasa jelezte, az UTE első sora közel jár a gólhoz. Ezt végül egy óriási védekezési hiba eredményezte. A vezetést Tapio szerezte meg.

A második harmad a második UTE-kapuvassal indult, a gólszerző csilingelt Krajcovic mellett. Ezt követően azonban az Újvár átvette az irányítást, és megérdemelten fordította meg az eredményt. Előbb Brandis talált be középről közelről, miután egyedül hagyták, majd Faith ütőjére pattant egy jól blokkolt lövés, ez utóbbi nagyon szerencsétlen találat volt hazai szempontból, de megszolgált vendégből. Az UTE nem zuhant össze és elsősorban légióssora vezetésével harcba indult az egyenlítésért. Ez egy már feleslegesnek látszó szabálytalanságot követő büntetőből össze is jött. Elomo mattolta Krajcovicot. A folytatásban izgalmas, változatos játékot kapott a közönség, mindkét csapat közel járt a gólhoz, a lilák feltűnően jól játszották meg az előnyös helyzeteket, de az eredmény maradt 2-2. Virág Csaba szép megoldás végén csak a harmadik hazai vasig jutott.

Az utolsó játékrészt előnyben kezdte az után és komoly munka végén Tapio újra megszerezte a vezetést az UTE-nek. Ezt nem tudta tartani, Podstavek viszonylag gyorsan egyenlített. Egyforma erők küzdelme zajlott, a fáradt újvári játékosok nem bánták, hogy nincs nagy tempó és kevés az ütközés, a hajrában ránézésre már a döntetlent is elfogadták volna. Hogy mégis meglett a három pont a vendégeknek, az egy borzasztóan peches gólnak köszönhető, Durco megpattanó lövése csorgott Pleszkán alatt a kapuba. Az UTE kockáztatott, de nem jött be, támadófelállását megkontrázták, egy 2-1-es szituációt kiválóan megjátszva Marek Dubec állította be a végeredményt.

Nem érdemelt vereséget az Újpest, de túl sok gólt kapott a pontszerzéshez, az Érsekújvár pedig jól osztotta be maradék energiáit, ez kamatozott a nehéz sorozat végén.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, UTE: “Rengeteg helyzetünk volt, de az a csapat nyert, amelyik kevesebbet hibázott. Nekünk továbbra is sok a kapott gólunk, sok hibát követünk el a defenzív zónában, ezeket kell a nulla felé redukálnunk. Egyébként nagyon egyszerű dolgokban hibázunk, tehát nem lenne ez egy nehéz történet, de elég lassan tanuljuk meg. Ezeket a hozható meccseket pedig sajnos nem hozzuk. Sok támadásunk volt, kapuvasat is lőttünk, nem volt szerencsénk se, de őszintén szólva három lőtt góllal már lehet nyerni, az az öt kapott gól a sok. ”

Slavomir Chlebec, vezetőedző, Érsekújvár: “Nem számítottunk egyszerű meccsre, ahogy nem is lett az. Az UTE nagy vereséget szenvedett legutóbb, gondoltuk, hogy mindent megtesznek majd a győzelemért. A második harmadban úgy döntöttem, hogy megvariálom a sorokat, ez szerencsére segített, és átlendültünk. Elégedett azért nem vagyok, könnyebb győzelemre számítottam.”

Erste Liga, Megyeri út, 159 néző. Játékvezetők: Kincses, Mayer, Soós, Berkesi.
Pleszkán: 87,5% (Ágoston)
K
Krajcovic: 94,4% (Cikánek)
Hegyi, Durák, Mihálik, Tapio, Elomo
1
Kowalczyk, Siska, Uram, Caladi, Chrenko
Lindgren, Kiss, Virág Cs., Coleman, Gágyor
2
Huba, Durco, Podstavek, Frolík, Faith
Garbacz, Sommer, Dömötör, Tóth, Pichler
3
Lesko, Hrudík, Brandis, Stefanka O., Dubec Marek
Reiter, Egyed
4
Baron, Král, Rejzek, Púchovsky, Domian
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Slavomir Chlebec, Miroslav Stefanka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:44 UTE Tapio Hegyi Mihálik
1-1 27:30 NZÁ Brandis Huba Frolík
1-2 31:00 NZÁ Faith Podstavek Frolík
2-2 33:35 UTE PS Elomo
3-2 41:26 UTE PP Tapio Elomo Durák
3-3 44:25 NZÁ Podstavek Kowalczyk Durco
3-4 55:45 NZÁ Durco Chrenko Podstavek
3-5 58:20 NZÁ Dubec Marek Chrenko Podstavek
54 Kapura lövések száma 40
6 Kiállításpercek 10

Az UTE–Érsekújvár képei

   

Az UTE–Érsekújvár góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum