Nagyon kemény meccs lesz a Fradi–Brassó

   

Mindkét csapat hosszabbításban maradt alul pénteken idegenben, a hazaiaknak 20, a vendégeknek 21 órájuk maradt a regenerálódásra. Tvrdek Miskolcon megsérült, nem játszhat.

Mindkét csapat nagyon nehéz nap után folytatja tehát pihenő nélkül a MOL Liga küzdelmeit. A Ferencváros Miskolcon kényszerítette hosszabbításra, majd büntetőkre a házigazdákat, míg a Brassó Érsekújváron tett ugyanígy. Az FTC a nehéz körülmények ellenére egy pontot faragott az UTE-val szembeni hátrányából, míg a Brassó átmeneti lendületvesztés után folytathatja a küzdelmet a harmadik helyért. Az FTC nem lehet elégedetlen a Miskolcról hozott egy ponttal, a Brassó viszont az utolsó percig vezetett Érsekújváron, ezek után csalódás az egy pont.

A két csapat eddig kétszer játszott egymással a szezonban, mindkétszer minimális különbség mutatkozott, Brassóban 2-1-re nyertek a házigazdák, míg Pesterzsébeten büntetők döntöttek, szintén a házigazdák javára. Rendkívül szoros meccs várható szombat délután is, amelyen kulcsfontosságú lesz, hogy melyik csapat regenerációja sikerül jobban. A Ferencváros gondjait szaporítja, hogy nem számíthatnak Tvrdek játékára. A kiváló cseh csatár a Miskolc elleni mérkőzésen egy hazai játékossal szemben összecsapás alkalmával szenvedett lovaglóizom-sérülést, előreláthatólag legalább 2-3 hétig harcképtelen lesz.

Ferencváros–Brassó 0-5

   

A játék kiegyenlített volt ugyan, de a brassóiak jobban bírták fejben az erőltetett menetet, így a helyzetekeit sokkal jobb arányban váltották gólra. A Fradi rengeteg előnyt és egy büntetőt pazarolt el, nem kis részben a kiválóan védő és shutoutot produkáló Polcnak köszönhetően.

A helyzeteket tekintve kiegyenlített játékot és enyhe ferencvárosi fölényt hozott az első harmad, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de Polc és Marton is a helyén volt. A hazaiak a 9. percben emberelőnybe kerültek, Obsut kapott 2+10 perces büntetése alatt a Fradi nem jutott kaput komolyan veszélyeztető lövésig. A 15. percben egy brassói támadást Molnár fejezett be góllal, vezetéshez juttatva csapatát. A találat megzavarta a hazaiakat, kicsivel később Petres növelhette volna az előnyt, de Marton hárított. A harmad végének Rafaj volt a főszereplője, előbb szépen dolgozott ki egy helyzetet, amelyet Polc csak bravúrral tudott hárítani, majd Piszarenkóval akaszkodtak össze, ami után mindkét játékos mehetett a büntetőpadra.

A második harmadban Pált akasztották büntetőt érően, végül Novak állt oda a rávezetéshez, de Polc eszén nem tudott túljárni, így az egyenlítés elmaradt. Nem sokkal később emberelőnybe is került a Fradi, de ebből sem született nagyobb helyzet. Petres viszont sikerrel került helyzetbe a 29. percben és kettőre növelte csapata előnyét. A 30. percben először került létszámfölényes helyzetbe a Brassó, és bár a hátrányt kivédekezte a hazai csapat, a kiegészülés után 5 másodperccel Mihály Árpád verte be Piszarenko passzát. A helyzetek alapján kiegyenlített volt a második harmad is, de a Brassó sokkal hatékonyabban gazdálkodott ezekkel, így a második húsz perc végén már háromgólos volt a vendégelőny.

A harmadik játékrész a brassói kettős előnyökről szólt. A 47. percben Galló, egy perccel később Cerny mehetett pihenni, így egy percet játszottak három mezőnyjátékossal szemben Mihályék. A kiállítás alatt lassú, statikus és kiszámítható volt a Brassó, így a hazaiak gond nélkül védekezték le a kettős hátrányt, sőt, Galló a büntetőpadról visszatérve iramodhatott meg a kapu felé, azonban nem csak a helyzetet hagyta ki, de utána szabálytalankodott is, ezért 40 másodpercre ismét kettős előnybe kerültek a vendégek. Ez a csere már sokkal jobban sikerült, így 17 másodperc elteltével Péter Róbert növelte négyre az előnyt. A pontot az i-re Péter Zsolt tette fel, aki 5 perccel a meccs vége előtt megszerezte csapata ötödik találatát, beállítva a 0-5-ös végeredményt.

Szakács Ferenc (vezetőedző, Ferencváros): A Ferencvárosnak sohasem szabadna lélektelenül játszani. Lőtt gól nélkül pedig egyszerűen nem lehet nyerni. Egy Ferencváros számára ez megengedhetetlen.

Jerry Andersson (vezetőedző, Brassó): Mind a két csapat fáradtan kezdte a találkozót. Tipikusan az a mérkőzés volt a mai, ahol az első gól nagyon sokat számított, azt pedig mi lőttük. Nagyon örülök a jó támadójátékunknak, és a remek kapusteljesítménynek, főleg egy ilyen fárasztó utazás után. Rendkívül boldog vagyok, hogy a Fradi otthonából elhoztuk a három pontot.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 200 néző. Játékvezetők: Kincses, Halassy, Soós, Pálkövi.
Marton: 82,1% (Budai)
K
Polc: 100% (Fülöp)
Moravec, Cerny, Novák, Mikusovic, Kiss Á.
1
Filip, Obsut, Péter R., Saluga, Klouda
Géczi, Hegyi, Dubek, Pál, Rafaj
2
Piszarenko, Han, Molnár, Mihály, Virág
Lencsés, Lévai, Galló, Borbás, Kiss G.
3
Imecs, Nagy, Fodor, Antal, Petres
Horváth, Revák, Németh, Farkas, Papp
4
János, Bálint, Péter Zs., Márton
Szakács Ferenc, Orbán György
E
Jerry Bjorn Andersson, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:34 BRA Molnár Virág Mihály
0-2 28:33 BRA Petres Obsut Filip
0-3 31:38 BRA Mihály Piszarenko
0-4 49:07 BRA PP2 Péter R. Saluga Filip
0-5 55:13 BRA Péter Zs. Mihály Filip
25 Kapura lövések száma 28
12 Kiállításpercek 20

Az FTC–Brassó góljai

   

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum