A Miskolc még nem kapott ki otthon 60 perc alatt

   

Hatvan percen túli veresége is mindössze egy van, pénteken azonban az a Ferencváros lesz az ellenfél, amely ellen eddig majdnem mindig nehezebben ment a játék, mint általában.

A borsodiaknak impresszív a hazai mérlegük, kilenc mérkőzésen hét hárompontos és egy kétpontos győzelem, egyedül a Brassó tudott nyerni a Népkertben, akkor is büntetők után. Ráadásul nem pusztán arról van szó, hogy megbízhatóan szállítják a győzelmeket a szurkolóik számára, de teszik mindezt igen meggyőző támadójátékkal, amely mellett az ellenfeleknek a védekezésen túl sok másra már nem jut idejük. A kilenc hazai meccs összesített gólkülönbsége 49-15, ami 5 és fél lőtt gólt jelent meccsenként, míg a kapott oldalon ugyanez az átlag 1,66.

Mindössze két csapat van a ligában, amellyel szemben eddig nem ment ennyire magabiztosan. Az egyik a Brassó, akivel eddig kétszer játszottak és kétszer jutottak el a büntetőkig. A másik éppen pénteki ellenfelük, a Ferencváros, amellyel még az első fordulóban játszottak szoros meccset, amelyen végül 4-3-ra nyertek. Majoross Gergely többször is elmondta, hogy a Fradi játéka nem fekszik a csapatnak, amit az is alátámasztani látszik, hogy 50%-os a mérlegük velük szemben. Pedig a Miskolc a liga csúcsait ostromolja, ha az eredmények számukra kedvezően alakulnak, akkor akár a vezetést is átvehetik, míg a Fradi az Újpestet üldözi szinte a szezon kezdete óta, jelenleg a rájátszást jelentő hatodik hely megszerzése a tét, a zöld-fehérek lemaradása négy pont a lilákkal szemben.

MISFTC 2014_15

Mindkét csapat roppant megerőltető hétvége előtt áll: péntek, szombat, hétfő ritmusban játszanak majd meccseket. A Miskolc dolga papíron valamivel könnyebb lesz, hiszen a szombaton a HSC-t, kedden a Debrecent fogadják, míg a Fradira a Miskolc elleni idegenbeli találkozó után a Brassó, legvégül pedig a HSC vár. A két csapat idei egyetlen miskolci összecsapásának hőse egyértelműen Becze Tihamér volt, aki 2+2-vel mutatkozott be új csapatában szeptember 19-én. De idén a Miskolcnál nincs mélyebb csapat, hat játékosuk rendelkezik 20 vagy annál több ponttal, egyedül az Érsekújvár veheti fel velük a versenyt, öt ilyen játékossal, ráadásul náluk az átlagos meccsszámok a kétfrontos küzdelem miatt valamivel alacsonyabbak. Fel van tehát adva a lecke Szakács Ferenc vezetőedzőnek, ha meg akarja találni a népkerti katlan ellenszerét.

Jesse Dudas a három hazai meccsből álló sorozatot kihagyja, a Ferencváros ellen elkezdi letölteni eltiltását. Rá legközelebb a jövő szombaton kezdődő erdélyi túrán számíthat edzője.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): A Fradi elleni három idegenbeli mérkőzésen egyszer sem nyújtottuk azt a teljesítményt, amit elvártam volna. Igazság szerint, amikor ott győzni tudtunk, akkor játszottunk a leggyengébben. A két vesztes találkozón valójában mi adtunk mindig valamit nekik, amivel élni tudtak, és végül győztek. Két dologra nagyon figyelnünk kell: egyrészt ne adjunk nekik könnyű helyzeteket, másrészt a vendégkapu előtt sokkal „éhesebbnek” kell lenni, hogy gólokat tudjunk ütni. A heti edzésmunkában nagy szerepet kaptak azok a szituációk, amikor meg kellett harcolni a korongért, majd kihasználni a helyzetet. Ugyanakkor nagy segítség lehet a miskolci közönség, hiszen a szurkolók eddig is sokszor adták meg azt a pluszt, ami egy kritikus pillanatban szükséges a csapatnak.

Szakács Ferenc (vezetőedző, Ferencváros): Egész héten dolgoztunk, készültünk a Miskolc elleni találkozóra. Úgy látom, most eléggé rendben vannak a fejek, aztán majd pénteken meglátjuk, mit hoz a meccs. Több helyen is kénytelenek voltunk változtatni a sorokon, Novák elkapott egy vírust, nem játszik, a helyére Mikusovicot rakjuk be. Galló most gyógyul ugyancsak betegségből, de ő jégre lép. Rafaj sem játszik még pénteken, viszont Budai már jobban van, de egyelőre nem tudom, ő vagy Soós ül majd a padon. Az biztos, hogy Marton kezd a kapuban.

Miskolc–Ferencváros 2-1

   

Nem a megszokott és a szurkolók által megkedvelt Miskolcot láthattuk a jégen, a Ferencváros továbbra is nagyon kemény dió a borsodiaknak. A szétlövésekben Bálizs nyerte meg a meccset a hazaiaknak.

Óvatos játékkal kezdődött a mérkőzés, látszott, hogy a vendégek igyekeznek megfogni a miskolciak erőteljes, gyors játékát. Hiába harcolt ki enyhe fölényt a Miskolc, a ferencvárosiak rendkívül fegyelmezetten, óriási mezőnymunkát végezve védekeztek, nem is akadt sok nagy helyzet a hazaiak előtt. Még a vendégek első két kiállítása, amelyek átlapolódtak és így fél percig kettős előnyben is volt a Miskolc, sem tudta felpörgetni a Jegesmedvék játékát. A harmadik kiállítást is a ferencvárosiak kapták, és ha lehet, még rosszabbul sikerült az előny, hiszen Hardi szerzett meg egy korongot, amivel Dubek lógott meg, aki higgadtan értékesítette a szólót emberhátrányban. Hiába volt többet a korong a fekete mezes csapatnál, igazán nagy helyzetet sem sikerült kialakítania Robert Marton kapuja előtt, így bár a papírforma alapján meglepőnek volt mondható, mégsem volt érdemtelen a vendégek előnye az első 20 perc után.

A mezőnyben továbbra is enyhe fölényt alakított ki a Miskolc a szünet után, de nem lehetett érezni azt az elsöprő lendületet, amely a táblázat második helyére repítette Beczééket. A hatodik percben azért egy emberelőnyt végre sikerült kihasználni a hazai oldalon, Hajós tette be a pakkot a kapu elé, ahol hagyományos sortársa, Tóth Adrián várta azt, és a fiatal csatár Marton kapujába emelt. Nem sikerült egyik csapatnak sem komolyabb fölényt kiharcolnia a folytatásban sem, a kevés nagy helyzet adódott a játékosok előtt egészen az utolsó percekig. Akkor a szünet előtt nem sokkal előbb Hajós, majd Miskolczi hagyott ki hatalmas ziccert.

A harmadik harmadban aztán kezdett hasonlítani a Miskolc játéka ahhoz, amivel olyan sikeresen szerepelt eddig a MOL Ligában. Sikerült a nyomást fokozni a vendégeken, jóval többet volt Majoross Gergely csapatánál a korong. Azonban a Ferencváros játékosai óriási munkát végeztek, kevés lövés ment Marton kapujára, a kísérletek nagy része elkerülte a kaput. Többször alakult ki komoly helyzet a vendégek kapuja előtt, azonban azokat is egytől egyik elhibázták a játékosok. A vendégek sem adták fel teljesen a támadásokat, egy alkalommal például Dubek léphetett ki teljesen egyedül, ám szólóját Bálizs hárította. A Miskolc több emberelőnyt is kiharcolt, ám egyáltalán nem voltak hatékonyak a specális egységei. Nem mondható tehát érdemtelennek az, hogy a 60 perc végén is döntetlen volt az állás, jöhetett a hosszabbítás.

A túlórában meglepő módon inkább az történt, amit a Ferencváros akart. Mintha a miskolciak megijedtek volna, rengeteg hibával játszottak, a vendégek többször is szépen kerültek Bálizs kapuja elé, ám döntés továbbra sem született. Következhettek a büntetőlövések, amelyek során egyedül Tóth Adrián volt eredményes, a vendégek próbálkozásait Bálizs rendre hárította. Ezzel a Miskolc 2, a nagyon taktikusan játszó Ferencváros pedig 1 ponttal gazdagodott, egy nagyon szoros, küzdelmes mérkőzésen.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): Nagyon rosszul kezdtünk, pedig ez nem szokásunk. A második harmadtól viszont már feljavultunk és sikerült egyenlítenünk. Hiába volt azonban iszonyú sok helyzetünk, nem sikerült újra betalálnunk. A legfontosabb azonban, hogy a végén sikerült megszerezni a győzelmet.

Szakács Ferenc (vezetőedző, FTC): Nagyon harcos mérkőzés volt, mindkét csapat rengeteget dolgozott. Úgy érzem, túl könnyen fújták be ellenünk a kiállításokat, de ezeket végül ki tudtuk védekezni. A büntetők már a lutri kategóriába tartoznak, ebben a Miskolc volt a jobb, gratulálok nekik.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 930 néző. Játékvezetők: Sós, Németh, Kormos, Somos.
Bálizs: 96,3% (Kiss B.)
K
Marton: 92,9% (Budai K.)
Boyle, Dósa, Láda B., Cohen, Becze
1
Moravec, Guren, Kiss Á., Tvrdek, Mikusovic
Sagert, Vojtkó, Hajós, Popovics, Tóth
2
Hegyi, Cerny, Hardi, Dubek, Pál
Láda P., Budai R., Nagy, Dansereau, Miskolczi
3
Lencsés, Lévai, Galló, Borbás, Kiss G.
Ritó, Roczanov, Szilágyi, Fliszár
4
Horváth, Revák, Németh, Farkas, Papp
Majoross Gergely, Mart Eerme
E
Szakács Ferenc, Orbán György
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:32 FTC SH Dubek Hardi Hegyi
1-1 25:12 MIS PP Tóth Hajós
2-1 65:00 MIS GWS Tóth
28 Kapura lövések száma 27
18 Kiállításpercek 16

A Miskolc–FTC galériája

   

A Miskolc–FTC góljai

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum