A Brassó utolérheti az Érsekújvárt

   

A MOL Liga pénteki teljes fordulójának legnagyobb rangadójának a Brassó érsekújvári fellépése ígérkezik.

A vesztett pontok tekintetében az erdélyiek már befogták a felvidékieket, a hatpontos meccsnek így igazán nagy tétje van a harmadik hely szempontjából.

Különös formában van az utóbbi hetekben a MOL Liga címvédője. Két hete a Ferencvárostól szenvedtek vereséget hazai pályán, majd egy üres kapura elért találattal nyertek 3-1-re a szlovák másodosztály nyitófordulójában 12-2-re tönkrevert Levice ellen. Ezek után 5-2-vel intézték el a ritka indiszponáltan játszó DAB-ot Dunaújvárosban, majd 7-1-es vereséget szenvedtek a Brassó otthonában, legvégül három sorral játszva is a meccs második felében nyertek a jól küzdő HSC otthonában. Pénteken a hárommeccses győzelmi szériából érkező, ezeken átlagban hat gólt lövő Brassót fogadják, amely komolyan veszélyezteti a felvidékiek harmadik helyét.

NZABRA 4

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A tabellán ugyanis a Brassó egyelőre negyedik helyen áll, ám a különbség mindössze három pont és Salugáék egy meccsel kevesebbet is játszottak. Ha tehát pénteken nyernek a vendégek, akkor pontszámban úgy érik be ellenfelüket, hogy a lejátszott meccsekben továbbra is egy marad a differencia a két csapat között. Az Érsekújvár otthon korántsem olyan meggyőző, mint tavaly volt. Bár nem lebecsülendő fegyvertény, hogy mindössze egyetlenegyszer kaptak ki rendes játékidőben, 11 hazai mérkőzésükből ötször kényszerültek pontosztozkodásra.

Ráadásul az Érsekújvár idegenbeli mérlege az egész ligában a legjobb: eddigi 10 meccsükön szerezhető 30 pontból 19-et begyűjtöttek, ami 63%-os teljesítmény. Az is igaz ugyanakkor, hogy az élmezőny mind a négy csapata 60% feletti mutatóval rendelkezik, vagyis a különbség minimális. A brassóiak eddig öt alkalommal léptek pályára az első három helyezett csapat valamelyikének otthonában, ezek alatt nyolc pontot gyűjtöttek és egyetlenegyszer sem távoztak pont nélkül. A DAB hasonló mérlege három meccsből három pont, a Miskolcé és az Érsekújváré pedig egyaránt öt meccsből hat pont.

A hazaiak pihenten várják a találkozót, utolsó meccsüket vasárnap játszották Csíkszeredában, míg a Brassó ugyanott játszott kedden. Az Érsekújvár a héten két új csatárt szerződtetett próbajátékra, Robert Brandisról és Boris Rejzekről szóló kis hírünket itt találják. Ennél is jobb hít, hogy Erik Weissmann visszatért a csapathoz. A Brassó továbbra is nélkülözni kénytelen a négymeccses eltiltását töltő Hietemakit és a még mindig sérült Zsók Leventét.

Slavomir Chlebec (vezetőedző, Érsekújvár): “Újabb nehéz hétvége előtt állunk. Nemrég érkeztünk meg erdélyi kiruccanásunkról, és máris visszavághatunk a Brassónak. Van mit visszaadnunk nekik, mivel nagyon megruháztak bennünket Brassóban. Nagyon jó sorai vannak pénteki ellenfelünknek, ezért egyetlen pillanatra sem lankadhatunk. Maximális erőbedobásra és összpontosításra lesz szükségünk, ha nyerni akarunk.”

Jerry Andersson (vezetőedző, Brassó): ”Túránk első állomásán az Érsekújvárral játszunk, akik természetesen nagyon motiváltak lesznek és bizonyítani akarnak a brassói 7-1-es vereségük után. Abban bízom, hogy sikerül megismételni az akkori játékunkat és egy stabil védekezéssel útját álljuk a nagyon kreatív újvári támadásoknak. Nagy kihívást jelent számunkra ez a meccs, annál is inkább, mivel idegenben játszunk, ami mindig extra nyomást jelent. Ráadásul Hietemaki nem játszhat, pedig ő alapembere ennek a csapatnak.”

Érsekújvár–Brassó 4-3

   

Veszni látszó meccsen fogott két pontot a HC Nové Zámky. Fordulatos, izgalmas mérkőzésen a poén és a slusszpoén a harmadik harmadra maradt.

Az első két harmadban egy-egy gólt lőttek a csapatok. Marek Dubec a 20. percben szerzett vezetést a felvidékieknek, az előnyt Molnár Zsolt tüntette el nyolc perccel később. A harmadik felvonásra 1-1-gyel korcsolyáztak ki a csapatok, addig kiválóan működött a hátrányos védekezés mindkét oldalon.

Ám jött Mihály Árpád és a ligaújonc Robert Brandis áthúzódó kiállítását a 41. percben kihasználta. Fordított az erdélyi csapat, de hamarosan háromperces hátrányba került, amiből az elsőt kettősben töltötte. Jerry Andersson csapata kiválóan oldotta meg a nagyon nehéz feladatot, sőt az 52. percben Klouda a második brassói fórgólt lőtte Cikánek kapujába. 1-3 után azonban a hazaiak tudtak változtatni. Erik Caladi előbb emberelőnyben, majd egy perccel a lefújás előtt 5 az 5 ellen talált be, így kiegyenlített a Zámky.

NZABRA 5

3-3 után jött a ráadás, ahol öt perc alatt nem esett gól, a büntetőket pedig a MOL Liga-bajnok lőtte jobban, így 4-3-ra nyert a tavalyi döntőbeli ellenfelével szemben.

A Brassó elszalasztotta az előzés lehetőségét, maradt a negyedik helyen, az Érsekújvár pedig megerősített dobogós pozícióját.

Slavomir Chlebec, vezetőedző, Érsekújvár: “Nagyon gyengén kezdtünk. A Brassó nagyon jól védekezett, és remekül ment át védekezésből támadásba, ezzel meglepett bennünket, és ez az eredményjelzőn is megmutatkozott. Az utolsó öt percre aztán össze tudtuk szedni magunkat, kiharcoltuk a hosszabbítást. Még ha büntetőkkel is, de nagyon fontos győzelmet arattunk, egy nagyon erős csapat ellen. Minden pont sokat számít a végelszámolásban.”

Jerry Andersson, vezetőedző, Brassó: “Nagyon vegyes érzéseim vannak a mérkőzés után, hiszen az Érsekújvár kétgólos hátrányból a sírból hozta vissza a meccset. Teljesen más mérkőzés volt, mint legutóbb Brassóban, mivel akkor az érsekújváriak csapatából több kulcsember is hiányzott. Nagy kár,m hogy ebből a meccsből csak egy pontot tudtunk kihozni.”

Erste Liga, Érsekújvár, 653 néző. Játékvezetők: Novák, ŠStefík, Ozsváth, Pálkövi.
Cikánek: 87,0% (Krajcovic)
K
Polc: 90,9% (Fülöp)
Kowalczyk, Siska, Uram, Caladi, Chrenko
1
Filip, Obsut, Péter R., Saluga, Klouda
Huba, Durco, Podstavek, Frolík, Faith
2
Piszarenko, Han, Molnár, Mihály, Virág
Lesko, Hrudík, Brandis, Stefanka O., Dubec Marek
3
Imecs, Nagy, Fodor, Antal, Petres
Baron, Král, Rejzek, Púchovsky, Domian
4
János, Bálint, Péter Zs., Márton
Slavomir Chlebec, Miroslav Stefanka
E
Jerry Bjorn Andersson, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:10 NZÁ Dubec Marek Huba Faith
1-1 27:25 BRA Molnár Mihály Piszarenko
1-2 40:29 BRA PP Mihály Molnár Piszarenko
1-3 51:04 BRA PP Klouda Filip Saluga
2-3 55:26 NZÁ PP Caladi Chrenko Kowalczyk
3-3 58:56 NZÁ Caladi Uram Faith
4-3 65:00 NZÁ GWS Chrenko
44 Kapura lövések száma 23
20 Kiállításpercek 22

Az Érsekújvár–Brassó galériája

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum