Ladányi Balázs visszatér

   

A Debrecen kulcsjátékosa térdműtétje után 5-6 héttel újra meccset játszik, csapata a HSC Csíkszeredát fogadja.

Az utolsó esélyek egyikét ragadhatja meg a HSC Csíkszereda a pénteken kezdődő túráján. Elsőre éppen egy közvetlen riválissal, a nagy hajrával még befoghatónak látszó Debrecennel játszanak a székelyek, idegenben. Egy esetleges debreceni győzelem azt jelenthetné, hogy a DHK egy riválisát megnyugtató távolságra szakítja le a rájátszásért folytatott küzdelemben, a szeredaiak győzelme viszont sok mindent újra nyílttá tenne.

Ladanyi DHKHSC

Fotó: Molnár Dénes

Jevgenyij Muhin egyre stílusosabban játszó csapatát rengeteg sérülés sújtotta az utóbbi időszakban, most egy kulcsember visszatérhet. A tervek szerint zajlott Ladányi Balázs rehabilitációja térdműtétje után, így a Debrecen csapatkapitánya bő egy hónap kihagyás után visszatérhet. Bár valószínűleg nem lesz még csúcsformában, jelenléte minden bizonnyal jobb teljesítményre sarkallhatja a többieket. Ugyanakkor újabb hiányzója is van a csapatnak, az első sor stabil tagjává előlépett fiatal védő, Csiki Zoltán a román juniorválogatottal készül a december 7-én kezdődő észtországi világbajnokságra. Mivel hátvédposzton amúgy is vékony a csapat, egyik alapemberének távolléte érzékeny veszteség.

Hasonló gondokkal küzd Christer Dreberg, a HSC Csíkszereda vezetőedzője is. Hat játékosa készül Szlovákiában a juniorválogatottal, így a csíkiak is játékoshiányban szenvednek. Gecse távolléte a védők sorát ritkította, a svéd mesternek így kényszermegoldásokkal van meg a három védősora. Ennél is komolyabb probléma, hogy legutóbb Brassóban megsérült Ruczuj Gellért és maródi Bíró Mátyás is. Ruczujnak a vizsgálatok szerint részleges hátsó keresztszalag-szakadása van, műteni nem kell, de az biztos, hogy ezen a túrán nem játszhat. Helyére gyorsan leigazolták Martins Raitums kapust, aki egyenesen Debrecenbe ment, ott csatlakozik a csapathoz, szerepléséről a délelőtti edzés után dönthetnek. Ugyancsak a választékot növeli a Katowicéből igazolt Shane Heffernan, és a legutóbb csak 3 sorral kiálló csapatnak óriási szüksége is van arra, hogy hosszabb legyen a cserepadja.

“Nagyon fontos volna a Csíkszereda elleni mérkőzésen győzni és 3 ponttal gazdagodni – mondta Jevgenyij Muhin, a Debrecen vezetőedzője. – Ezen a hétvégén már Ladányi Balázzsal is számolok, remélem, jó hatással lesz a jelenléte a csapat teljesítményére, még akkor is, ha ő maga még nem is tud 100%-on teljesíteni.”

“Pontokért utazunk – nyilatkozta a HSC Csíkszereda sajtóanyagában Christer Dreberg vezetőedző. – A hétvége sikerességének kulcsa az lesz, hogy mennyire tudunk fegyelmezetten és pontosan játszani. Fölösleges, indokolatlan kiállításokat nem szabad összeszednünk. Sok mérkőzésünkön ezek voltak a döntő momentumok. Akárcsak legutóbb Debrecenben, amikor 7–2-re kikaptunk, vagy épp kedden Brassóban. Nem szabad az ellenfélnek lehetőséget adnunk. Úgy látom, hogy egyre közelebb érünk az ellenfelekhez és egyre kisebb dolgok döntenek a győzelemről vagy akár a vereségről. A szűkös kerettel nehéz lesz, hiszen csökken a variációs lehetőség. Míg mások négy sorral tudnak játszani és a végére esetleg kettővel, addig mi végig csak három sorral szerepelünk, ami fárasztóbb. Nézzük viszont a pozitív oldalát a dolgoknak. Shane Heffernan bevetésre kész. Az edzéseken úgy láttam, hogy egy robbanékony, gyors és nagy intenzitással játszó játékos, aki hozzá tud tenni a csapat teljesítményéhez. Érkezett egy új kapus is, aki egyből Debrecenbe jött. Vele még nem sikerült beszélnem, de majd az edzésen elválik, hogy milyen állapotban van. Ez a két játékos sokat dobhat a csapaton. A fiúk energiát és önbizalmat meríthetnek érkezésükből.”

Debrecen–HSC Csíkszereda 8-2

   

Sokáig nem úgy nézett ki, hogy nagy pofonba szalad bele a Csíkszereda, de a harmadik harmad végére teljesen elfáradt a csapat, és a Debrecen végül biztos győzelmet aratott. Ladányi három gólpasszal tért vissza, Heffernan góllal mutatkozott be.

Két újoncot avatott a Csíkszereda, hiszen pályára lépett Martins Raitums kapus és Shane Heffernan, a Debrecenben pedig visszatért Ladányi Balázs. Éppen az utóbbi nagy lövése volt az első említésre méltó momentuma a mérkőzésnek. Jevgenyij Muhin úgy döntött, a csapatkapitány nem a korábbi sorában, Berta Ákos és Könczei Áron mellett kap helyet. Berta Dancsfalvival és Vaszjunyinnyal, Ladányi pedig Kaszkovval és Sijkával került egy sorba. Az ötödik percben Bertáék sora villant egyet, ezzel szerzett vezetést a Debrecen. Nem sokáig, mindössze 18 másodpercig örülhettek a vezetésnek, akkor a csíkiak új fiúja, Shane Heffernan köszönt be a szintén friss szerzemény Salonen passzából. A 16. percig őrizték a csapatok a döntetlent, és ez meg is felelt a játék képének, hiszen rendkívül kiegyenlített volt a mérkőzés. Akkor viszont Berta lövésébe Vaszjunyin ért bele, Raitums pedig tehetetlen volt.

A második harmad Spady áthúzódó büntetésével kezdődött, amit nem egészen egy perc alatt használtak ki a hazaiak. Ladányi tette be a korongot a kapu elé, ahol Jemeljanov tunkolta azt be a hálóba. Támadásban maradt a DHK, de sok lövésig nem jutott el, a lendületet pedig Dancsfalvi majd Voronov kiállítása megtörte. A kettős előnyt kihasználta a HSC, Salonen értékesítette a kínálkozó helyzetet. Amint kiegészült a Debrecen, visszavette a kezdeményezést, és Hári Norbert gyönyörű szólóból lőtt góljával vissza állította a kétgólos különbséget. Ezt kényelmesebb játék követte, a szeredaiaknak is voltak helyzeteik, de Borogyin vezetésével a vendégek minden kísérletét semlegesítette a debreceni védelem.

A kétgólos vezetés tudatában nyugodt debreceni csapat jött ki a folytatásra. A harmad első fele változatos játékkal telt, enyhe debreceni fölénnyel. Ahogy telt az idő, látszott, hogy a csíkiak kezdenek elkészülni erejükkel. A debreceniek már csírájában el tudták fojtani a kék-fehérek támadásait, az történt a jégen, amit a debreceniek akartak. Az utolsó nyolc perc aztán rémálomszerűen alakult a vendégek számára, a Debrecen ugyanis nagyon megsorozta az erejével elkészülő HSC-t. A sort az 53. percben Kaszkov nyitotta, aki egy tért ölelő passzból lőtt gólt. 2 perccel később Dancsfalvi csapott le egy Raitumsról lecsorgó korongra, és beemelte a keresztvas alá. Újabb 2 perc múlva Vaszjunyin szerzett meg egy elrontott passzt, és átlőtte Raitumson a korongot. Az utolsó másodpercekben aztán Könczei adta meg a kegyelemdöfést, emberelőnyben lőtt kapura, a korong pedig a hálóban kötött ki.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debreceni HK): Az első két harmadban sok hibát vétettünk, a játékunk azonban ennek ellenére is eredményes volt. Döntőnek bizonyult, hogy nagyon jól játszottuk meg az emberelőnyöket. A harmadik harmadban valamennyi játékosom teljesítményével elégedett voltam, teljesítették a rájuk kirótt feladatokat. A következő mérkőzés ennél sokkal nehezebb lesz. A cél akkor is csak a győzelem lehet, amiért minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): Az első harmad rendben volt, a másodikban pedig fel kellett volna zárkóznunk a Debrecenhez, ami azonban nem sikerült. Az 5 az 5 elleni játékban jók vagyunk, de nem működik az emberhátrányos védekezésünk, ezt jelzi, hogy az utolsó 4 mérkőzésünkön 14 gólt kaptunk emberhátrányból. Ez döntött a mai alkalommal is, illetve az, hogy rendre alulmaradtunk az egy az egy elleni játékban, pedig a mai hokiban szinte minden ezen múlik. A debreceni csatárok között komoly tehetségek vannak, ezt a tényt sem vettük kellően számításba. Egyébként hat játékosom a junior vb-re készül, igen szűkös a jelenlegi keretünk. Dolgozunk tovább és megpróbálunk meccseket nyerni.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 205 néző. Játékvezetők: Varjú, Halassy, Kis-király, Muzsik.
Borogyin: 94,3% (Tőke)
K
Raitums: 78,4% (Kozuch)
Csíki, Voronov, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin
1
Salló, Spady, Salonen, Heffernan, Molnár Zs.
Jemeljanov, Szagyikov, Ladányi, Kaszkov, Sijka
2
Bors, Papp, Sátek, Tranca, Farkas
Prakab, Tőkési, Könczei, Wéber, Barabás
3
Nagy, Bíró T., Mihály, Bíró G., Bíró O.
Hári, Gart
4
Borbát
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
E
Christer Dreberg, Gál Sándor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:50 DHK PP Berta Dancsfalvi Vaszjunyin
1-1 05:08 SCC Heffernan Salonen Molnár Zs.
2-1 15:13 DHK Vaszjunyin Berta Dancsfalvi
3-1 20:53 DHK PP Jemeljanov Ladányi Kaszkov
3-2 26:12 SCC PP2 Salonen Salló Heffernan
4-2 32:02 DHK Hári Könczei Tőkési
5-2 52:25 DHK Kaszkov Ladányi Voronov
6-2 54:28 DHK Dancsfalvi Vaszjunyin Berta
7-2 56:11 DHK Vaszjunyin Sijka Ladányi
8-2 59:56 DHK PP Könczei Hári
37 Kapura lövések száma 35
6 Kiállításpercek 14

A Debrecen–HSC képes összefoglalója

   

A Debrecen–HSC góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum