Robert Marton

 

Robert Marton, a Ferencváros kapusa térdsérüléssel bajlódott az egész szezonban, mostanra azonban teljesen helyre jött a sérülése. Úgy látja, egy-egy rossz tízperces perióduson mennek el az FTC mérkőzései.

Minek köszönhető a Ferencváros hullámzó teljesítménye?

Nagyon nehéz ez a szezon nekem, néha igazán jól játszunk, néha pedig rosszul. Szerencsére sikerült felépülnöm a sérülésemből, már 99%-os vagyok. A térdem már jól van, tudok edzeni, minden feladatot elvégezni. Sajnálom, amikor nem úgy sikerülnek a meccsek, ahogy elterveztük, mert alapvetően jó csapatunk van, együtt vagyunk. A kapuból azt látom, hogy a meccseken sokszor van tíz olyan perc, amikor teljesen elveszítjük a fejünket és kizökkenünk, ezeken megy el sok győzelem. Úgy játszunk, mint a szupersztárok, amit nem engedhetünk meg magunknak. Nem vagyunk klasszisok, lehetetlen akár egy percre is így kiállni. A DAB ellen is ez volt a gond, az elején úgy akartunk játszani, mint az NHL-játékosok, amik nem vagyunk, tehát ez nem is fog működni. Egyszerűen kell játszanunk, tartani a taktikát, átgondoltan védekezni és kihozni a korongot a harmadunkból. A Miskolc és az Érsekújvár ellen ezek jól működtek, ezért nyerni is tudtunk.

A szezonból még sok van hátra, tudnak ezen változtatni? Milyen mérkőzésekre számíthatunk?

Mindent megteszünk, hogy benne legyünk az első hat csapatban és kiharcoljuk a rájátszásba jutást. Még koránt sincs vége a szezonnak, el kell végeznünk a feladatunkat, és nekem is el kell végeznem a rám eső részt a kapuban. Ha bejutunk a playoffba, utána már sosem lehet tudni, hol a vége. Szerintem ott már minden lehetséges, sok meglepetés előfordulhat. A MOL Liga ebben a szezonban olyan, hogy ott már lehetsz hatodik és első is, annyira változnak az erőviszonyok. Egyébként jól érzem magam itt, kijövök a csapattársakkal. Remélem, nőni fog a nézők száma is, mert nekem, de szerintem a többieknek is, hihetetlenül fontos, hogy halljam a biztatást, szurkolást. Plusz erőt ad a közönség, ha mögöttünk van. Az UTE ellen a szezon elején volt egy majdnem telt házas meccsünk, az nagyon jó érzés volt, remélem, lesz még olyan hangulat nálunk.

Robert Marton FTC 2014_15

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum