A Bajnokok Ligájában nem jelentett előnyt a hazai pálya

 

Bár a CHL negyeddöntőiben négy meccsből háromban a hazai csapat szerzett vezetést, csak a HIFK tudta azt a meccs végén is megőrizni, három mérkőzésen vendéggyőzelem született.

Úgy kezdte a HIFK a CHL legproduktívabb csapatával, a Frölundával szembeni összecsapást, ahogyan azt a szakvezetés és az ötezer szurkoló feltehetően megálmodta. Tomas Zaborsky már a 34. másodpercben betalált ugyanis. A svédek ugyan a kanadai táblázatot vezető Olimb révén még ebben a harmadban kiegyenlítettek, de összességében nagyon jól működött a HIFK védelme, a Frölunda mindössze 24 lövésig jutott. A meccset a hazaiak KHL-t is megjárt szlovák csatára, Zaborsky döntötte el, aki a második harmadban emberelőnyből megszerezte saját maga és csapata második találatát, így 2-1-es állásról folytatják a felek a visszavágón.

Nem volt közönségszórakoztató meccs a finn rangadó, amelyen a SaiPa fogadta a Karpat csapatát. A kapuralövéseket a hazaiak nyerték ugyan 16-12-re, de a 28 lövés azt jelzi, igazi defenzív párharcot láthatott a kilátogató alig több mint kétezer néző. A Karpat sokkal jobban gazdálkodott a kevés helyzetével, hiszen két gólt is szerzett, mindkettőt a második harmadban, mindkettőt a fiatal finn tehetség, Joonas Donskoi révén, az elsőt emberelőnyből, így ezen a mérkőzésen is duplázás döntött. A 2-0-s idegenbeli siker után a visszavágó formalitásnak tűnik, igaz, mivel finn párharcról van szó, így a hazai pálya talán kisebb előnyt jelent a szokásosnál.

Ha a SaiPának nehéz dolga lesz Ouluban, akkor a Lukkónak hatványozottan az Luleában, hiszen a finnek hazai pályán szenvedtek 5-2-es vereséget a svédektől. Pedig a házigazdák szerezték meg a vezetést, ám a vendégek még az első harmadban hárommal válaszoltak. Érdekes módon Lulea finn hátvédje, Kristian Nakyva bizonyult a meccs legeredményesebb játékosának, mindhárom gólban benne volt, az egyenlítő találatot ő maga szerezte, a másik kettőnél előkészítő szerepet vállalt. A középső húsz percben tovább növelte előnyét a svéd csapat, majd egy emberelőnyt szórakoztak el a játékrész végén, ebből zárkózott az ellenfél. A záró periódusban egy emberelőnyt használtak ki a svédek, ezzel alakult ki a végeredmény.

A negyeddöntők svéd párharcában a Linköping fogadta a Skellefteát. Egyenlő felek küzdelmét hozta a találkozó, mindkét kapus 29 védést mutatott be, azonban a vendégek eggyel többször lőttek kapura, így 2-1-re nyertek. Ezen a meccsen is a hazaiak lőtték az első gólt az első harmad elején, de a vendégek a 19. percben egyenlítettek. A középső játékrészben is a vége sikerült számukra különösen jól, 14 másodperccel a második szünet kezdete előtt az első gólnál is asszisztos 20 éves Sundqvist villant és a levegőből beütve egy lepattanót vezetéshez juttatta csapatát. A Linköpingnek megvolt az esélye az egyenlítésre, a harmadik harmad végén Jakub Vrana csapott le egy lepattanóra, Hanses kapus már verve volt, de végül fölé tüzelt a mindössze 18 éves cseh csatár. A 2-1-es idegenbeli győzelem bizakodásra adhat okot a folytatásra nézve a svéd bajnokság listavezetőjének, de hátra nem dőlhet, a visszavágó is éles meccs lesz.

A meccsek összefoglalóit itt tekinthetik meg.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum