Svéd és finn csapatok játszanak a CHL negyeddöntőjében

 

Négy finn és négy svéd csapat csatája következik kedden, amikor az odavágókat rendezik.

A negyeddöntőkre skandináv házi bajnoksággá egyszerűsödött vagy nemesedett, nézőpont kérdése, a CHL első szezonja. Ez várható is volt, miután már a legjobb 16 közé is csak öt nem skandináv egyesület került: a Sparta Praha, a Fribourg-Gottéron, a Geneve-Servette, a Vienna Capitals és a Red Bull Salzburg.

Azért születtek persze hatalmas meglepetések, rögtön a Salzburg kiesése annak számított, hiszen hazai pályán 4-2-re nyertek, majd erre még a visszavágó első tíz percében hármat pakoltak rá, azonban az ötgólos előny is kevés volt a Luleával szemben, amely sorozatban hattal válaszolt, és az utolsó percekben érkező salzburgi egyenlítésnek köszönhetően lett csak hosszabbítás, majd rávezetés. Nem lesz sokkal könnyebb a Lukko elleni negyeddöntő sem, hiszen a finn csapat negyedik a bajnokságban, amely nagyon szoros, hiszen az elsőt a hatodik helyezett csapattól mindössze három pont választja el.

BL negyeddonto

Hasonló izgalmak történtek a nyolcaddöntők felében, ezeket most nem fogjuk egyenként feleleveníteni, de akit érdekel, lapozzon a beszámolóhoz. A negyeddöntők keddi odavágójának párosítása a következő:

Linköpings HC ? Skelleftea AIK
Lukko Rauma ? Lulea HF
Karpat Oulu ? SaiPa Lappeenranta
Frölunda Gothenburg ? IHF Helsinki

Mint látható, négy svéd és négy finn csapat került a legjobb nyolc közé, egy-egy finn és svéd házirangadó mellett két vegyes párharcot láthatnak majd a nézők. Az valószínűnek látszik, hogy a gólok száma több lesz, mint a hazai bajnokságokban. A Frölunda például 8 mérkőzésen összesen 44 gólt szerzett, ami éppen kétszeres meccsenkénti gólátlagot jelent, mint amit az SHL-ben produkálnak. Erről a norvég Mathis Olimb, a CHL eddigi legjobb gólvágója a liga honlapjának adott interjúban elmondta, ez részben azért van, mert a svéd bajnokságban sokkal keményebb a védekezés, részben pedig azért, mert a csapatok nem ismerik annyira egymást. Szerinte ennek tudható be az is, hogy míg a hazai bajnokságban szenvednek emberelőnyben (16%), míg a Bajnokok Ligájában a leghatékonyabbnak számítanak ebben a műfajban (39%). Meglátjuk, mire megy a HIFK az egyszerű, gyors és hatékony hokit játszó Frölunda ellen.

A negyeddöntők finn párharcában a Karpat hazai pályán kezd a SaiPa ellen. A két csapat jól ismeri egymást, hiszen a tavalyi playoff elődöntéjében az oului csapat éppen mostani ellenfelével szemben ment tovább 4-1-es összesítéssel. Ráadásul azóta három észak-amerikai játékos is erősíti Sebők Balázs egykori csapatát, akik tavaly még a SaiPában játszottak. A Skelleftea Linköpingbe utazik, ez még az SHL-en belül is rangadónak számít, hiszen a vendégek vezetik a bajnokságot, míg a Linköping 10 ponttal lemaradva negyedik. Broc Little, a hazaiak Yale-en végzett amerikai csatára mindazonáltal bizakodó az esélyeket illetően.

Őt is a CHL hivatalos honlapja kérdezte, amelynek az első soros szélső elmondta, számukra előnyt jelent, hogy hazai pályán kezdenek, mert otthon általában sokkal jobban megy, mint idegenben, így kellő önbizalommal léphetnek pályára akár a Skelleftea ellen is. Szerinte a meccs abban fog különbözni egy sima bajnokitól, hogy tulajdonképpen két részletben játszanak majd le egy 120 perces mérkőzést.

Az eseményeket a hivatalos honlapon követhetik szöveges és némi pénz befizetése esetén képes formában is.

Cimkék: , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum