Kiss Ákos életében először játszik a DAB ellen

   

A héten csapatot váltó játékos a Ferencváros színeiben mutatkozik be nevelőegyesülete ellen. Vasárnap este, Pesterzsébeten.

Mindazonáltal nem lesz számára ismeretlen az öltözői hangulat, hiszen olyan egykori harcostársak erősítik idén a zöldeket, mint Lencsés Tamás, Hegyi Ádám, Revák Zoltán vagy Papp Csaba. A debütálás nem sikerült jól, az FTC alulmaradt Újpesten, Kiss Ákos nem szerzett pontot, -1-gyel zárta a meccset.

A vasárnap találkozó két csapatnak ez lesz az idei negyedik összecsapása, eddig mindet behúzta a Dab.Docler. Annak ellenére, hogy tavaly az egyik legtöbb borsot éppen a Fradinak sikerült az Acélbikák orra alá törnie az alapszakaszban. Nem voltak ezek azonban sima győzelmek a DAB számára, hiszen hazai pályán kétszer is csak egyetlen gól volt a különbség. A legsimább összecsapás érdekes módon éppen a pesterzsébeti volt Gröschlék számára, akkor két harmad után már 4-1-re is vezettek, a vége 4-2 lett.

Kiss A FTCDAB

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Azóta azonban sok minden megváltozott mindkét csapat háza táján, hogy mást ne mondjunk, az akkor a Dunaújvárosnak gólt szerző Kiss Ákos immár az ellenfelet erősíti. De egyébként is összeállni látszik a zöld-fehérek játéka, még akkor is, ha pénteken vereséget szenvedtek az UTE otthonában. Azt megelőzően viszont idegenben nyertek az Érsekújvár és hazai pályán a Miskolc ellen, bizonyítva, hogy a liga legerősebb csapatai ellen is lehet keresni valójuk. Mindkét csapat számára fontos lesz a találkozó, hiszen a DAB-nak erőt kell mutatnia és maga mögött hagynia az elmúlt hetek problémáit, nem utolsó sorban pedig lőtávolon kívülre kerülhet a Miskolctól egy újabb vereséggel, míg a Fradinak az Újpest ellen elbukott hatpontos mérkőzés után a favoritok ellen kell az elvesztegetett pontokat pótolnia, máskülönben hátránya tovább nőhet az UTE-val szemben.

Szakács Ferenc (vezetőedző, Ferencváros–ESMTK): Természetesen győzni szeretnénk a Dunaújváros ellen, de nem lesz egyszerű. Vannak sérültjeink, Rafaj nem tud játszani és Budai sem, így a kapuban a 70-80%-os Marton kezd, sajnos még ő sem egészséges. Mivel így túl sok légiósunk van, Mikusovic sem lép jégre. Az UTE elleni legutóbbi meccs után nem tudtam letolni a fiúkat, mert jól játszottak, ott voltak erőben, és rengeteg lövésünk is volt, hajtottak végig. Ez szerencse kérdés is volt, hogy a sok lövésből a végén nem ment be, amikor szükség lett volna rá. Dolgozunk tovább, és szeretnénk ma nyerni.

Donald MacLeannel a klub honlapja készített tartalmas interjút, melyet az alábbi linkre kattintva érhetnek el.

Ferencváros–Dab.Docler 3-4

   

Végig biztosan vezetett a Dab.Docler a Ferencváros ellen, a végén aztán soványka győzelmet aratott.

Egy hete volt rendezni a sorokat a Dab.Doclernek, legutóbb múlt vasárnap az Érsekújvár elleni hazai vereség alkalmából játszott Don MacLean csapata. Azóta történt egy s más, tisztázó beszélgetések, játékos távozása, nyilvános reakciója jelezte, hogy van mit tenni a csapat belső dolgai ügyében. Kiss Ákos távozása után amúgy is át kellett alakítani a csapatszerkezetet, MacLean vezetőedző ennek kapcsán a második sorba hozta fel a korábban a negyedik sorban helyet kapó Szepessy Mátét.

Jelentős fölényt harcolt ki magának az első harmadban a Ferencváros a próbálkozásokat tekintve, de ami az eredményt illeti, az pontosan fordított lett. Egy kihagyott dunaújvárosi előnyt ferencvárosi követett, mindkettő kimaradt. Alighogy kiegészült viszont a Dab.Docler, Mestyán lövésével vezetést szerzett, Galanisz és Azari előkészítéséből. Két és fél perc múlva a Galanisz és Azari mellé előrelépett Szepessy Máté növelte a vendégek előnyét, sortársai passzaiból. Újabb öt perc múlva ismét a vendégek második sora villant, ám ezúttal a Galanisz-Azari páros magában oldotta meg a feladatot, Azari előkészített, Galanisz belőtte. A ferencvárosi próbálkozások ezzel szemben meddőek voltak, végül csak a Pavuk és Hüffner büntetései miatti kettős emberelőnyből sikerült szépítenie Tvrdeknek.

Kiegyenlített játékkal folytatódott a mérkőzés a szünet után. Az iram nem volt túlzottan nagy, inkább a küzdelem dominált. A támadójáték mindkét oldalon meddő volt, a védekezés viszont feljavult, igazán nagy gólhelyzetig nem tudtak eljutni a játékosok. Nem is meglepő, hogy gól nélkül zárult ez a játékrész. Nem úgy a harmadik harmad. A 46. percben Somogyi Balázs lőtt Marton hálójába bal oldalról, a 12. percben pedig egy villámgyors ferencvárosi támadást Borbás fejezett be góllal. Feléledt a Ferencváros, mindent megpróbáltak Szakács Ferenc tanítványai, ám próbálkozásaikat nem kísérte szerencse. Az utolsó percben Marton kapust is lehozta a hazaiak edzője, ám az üres kapuba többször sem sikerült szabályosan bejuttatni a korongot. Azarinak sípszó után igen, ez viszont fegyelmi büntetést ért. A mérkőzés utolsó másodpercében Moravecnek végül csak sikerült begyötörni a korongot Kalnins kapujába, ez azonban csak kozmetikázta az eredményt, a végén az újvárosiak örülhettek az egygólos győzelemnek.

Szakács Ferenc, vezetőedző, Ferencváros: “Az elején bennragadtunk az öltözőben, volt pár egyéni hibánk, amit egy ilyen jó csapat, mint a Dunaújváros rögtön meg is büntet. Utána meg futunk az eredmény után, de ilyenkor már az üres kaput se tudjuk belőni. Megdolgozunk, odaérünk, csak hiányzik az a pici, hogy valamelyik emberünk tudjon lőni 2-3 gólt. Gólt lőni nem tudjuk megtanítani őket, nekik kell ráérezniük, de dolgozunk tovább, variáljuk a sorokat és meglátjuk mi lesz.”

Donald MacLean, vezetőedző, Dab.Docler: “Örülök, hogy a srácokban láttam a küzdeni akarást. Ezelőtt volt egy három meccses vereség szériánk, de most végre megtört. Tudtuk, hogy nehéz lesz, mert előző héten a Fradi a Miskolc és az Érsekújvár ellen is nyerni tudott, és a végére szorossá is tették a meccset. Összességében örülök a végeredménynek.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 215 néző. Játékvezetők: Haszonits, Mayer, Vas, Mizsák.
Marton: 89,7% (Soós)
K
Kalnins: 93,9% (Sevela)
Moravec, Guren, Kiss Á., Tvrdek, Novák
1
Martine, Berlisk, Somogyi, Gröschl, Szappanos
Hegyi, Cerny, Galló, Borbás, Kiss G.
2
Pozsgai, Hüffner, Szepessy M., Galanisz, Azari
Lencsés, Lévai, Hardi, Dubek, Pál
3
Nagy, Mestyán, Pavuk, Papp V., Peterdi
Horváth, Revák, Németh, Farkas, Papp Cs.
4
Léránt, Erdélyi, Hruby, Dörök, Magosi
Szakács Ferenc, Orbán György
E
Donald MacLean, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:46 DAB Mestyán Azari Galanisz
0-2 09:11 DAB Szepessy M. Azari Galanisz
0-3 14:38 DAB Galanisz Azari
1-3 17:05 FTC PP2 Tvrdek Kiss Á. Novák
1-4 45:13 DAB Somogyi Gröschl Szappanos
2-4 51:20 FTC Borbás Kiss G. Galló
3-4 59:59 FTC Moravec Novák Tvrdek
49 Kapura lövések száma 39
22 Kiállításpercek 38

A Ferencváros–Dab.Docler képei

   

Az FTC–DAB videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum