Harcra tudja-e kényszeríteni a Miskolc az UTE-t?

   

Nincs még egy ennyire egyoldalú párharc az idei MOL Ligában, mint a címben szereplő két csapaté, vasárnap a lilák változtathatnak ezen.

Ehhez azonban sokkal küzdősebb csapatra lesz szükség, mint amit eddig látott a Miskolc az UTE-ból. Három meccs, 22-1-es gólkülönbség, ez a két csapat idei mérlege egymással szemben, ami szinte megmagyarázhatatlan. Nem mintha a Miskolc nem az egyik legerősebb és talán leginkább egyben lévő csapata lenne a ligának, hanem mert az UTE sokkal jobb annál, mint azt a Jegesmedvékkel szembeni mérlege mutatja. Valami nagyon nem fekszik a miskolci játékstílusban Szilassy Zoltán együttesének, és bár a különbség csökkent, három meccs alatt nyolc gólról hatra, biztosak lehetünk benne, hogy a lila-fehérek ambiciózus vezetőedzője ennél karakteresebb javulásra számított a szezon során.

Elég megnézni a meccs utáni edzői nyilatkozatokat: tragikus, csalódást keltő és hasonló jelzők mellett visszatérő motívum a kellő harcosság, agresszivitás hiánya. Márpedig a Miskolc ellen erre mindenképpen szükség van, hiszen az egyik leginkább fizikai hokit játsszák a ligában.

UTEMIS

Fotó: Rózsa Zoltán

Az eredmények azonban nem mindig tükrözik a játék képét, legutóbb például két harmadon keresztül tudta tartani a lépést ellenfelével az UTE, azonban a záró játékrészben elég volt egy tízperces rossz periódus, amit könyörtelenül kihasznált a borsodi csapat. Ilyen rövid idő alatt is nem kevesebb mint négy gólt vágott Pleszkán József kapujába. Mindkét csapat számára fontos a mérkőzés, hiszen ha a Miskolc begyűjti a három pontot, akkor – a DAB pesterzsébeti szereplésének függvényében – vagy egyből átveszi a vezető helyet a tabellán, vagy ehhez nagyon kedvező helyzetből várhatja a következő három hazai mérkőzését. Az UTE pedig a Ferencváros pénteki legyőzését követően négy pontra növelte előnyét ősi riválisával szemben, ezzel egyszersmind újra megnyílt az útja az ötödik hely felé, újabb pontok szerzésével keményen felzárkózhatna a Debrecenre.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Stílus találkozik a stílussal. Ezt példázza, hogy hiába vertük meg többször a Miskolcot kétszer is legyőző Fradit, a Miskolc ellen nem megy nekünk idén. Ilyen a hoki. Nekünk annyira nem passzol a Miskolc játéka, de meg kell próbálnunk megtalálni az ellenszert. Az biztos, hogy a pénteki produkciónál több kell. Nem szabad könnyű helyzeteket adni az ellenfélnek, és jobban kell együtt működnie a védelemnek és a csatársornak. Várhatóan többen leszünk, mint pénteken, de a visszatérőknek még nem fogok tudni annyi játékpercet adni, mint normál esetben.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): Többször hangsúlyoztam már: az Újpest ellen nem azért tudtunk nagy különbséggel nyerni, mert gyengék lennének, hanem azért, mert úgy játszottunk, hogy nem engedtük kibontakozni őket. Legutóbb Miskolcon a második harmadban csaknem megtréfáltak minket, de akkor Duschek Dávid kitűnő teljesítménye, védései kellettek ahhoz, hogy ne pörögjenek fel jobban. Az idei MOL Liga legnagyobb erénye az, hogy nincsenek lefutott meccsek, minden ellenfélre oda kell figyelni, és csak akkor győzhetsz, ha valóban a maximumot hozod ki magadból. Nekünk is ezt kell tennünk ezen a hétvégén is.

UTE–Miskolc 1-5

   

Sokáig fogta a Miskolcot az UTE, de a második harmad végén néhány perc alatt eldőlt a meccs.

Az összecsapás komoly iramban kezdődött, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A csapatok nem vetették meg a testjátékot, elsőként Nagy Krisztián lépte át a határt a 8. percben, emberelőnybe került az UTE. Az egyik újpesti lövésnél Bálizsról kijött a korong, a játékvezető mégis sípolt, így Tapio hiába ütötte be a kapuba a pakkot. Egy perccel később már érvényes gólt szereztek a lila-fehérek, Elomo bombázott a kék vonalról. A csapatok a folytatásban is nyílt sisakos küzdelmet folytattak, a 17. percben Virág Tamás kézsérülést szenvedett, az orvosokkal távozott, míg Jesse Dudas végleges fegyelmit kapott.

Az ötperces emberelőnyből 82 másodperc áthúzódott a második harmadra, ám nem lőttek gólt a hazaiak. A kihagyott lehetőség megbosszulta magát, a 23. percben Dansereau egyenlített. A következő percben Mihalíkot küldték ki fogásért, felálltak 5 a 4 ellen a Jegesmedvék, az újpestiek kivédekezték a hátrányt. A 30. percben megint Mihalík ült ki, de kimaradt miskolci emberelőny. A 35. percben viszont betaláltak a vendégek, egy kapu előtti kavarodás után betuszkolták a korongot Ágoston kapujába, az újpesti védők nehezményezték a gól tisztaságát. Egy perccel később Sommer Tamás kiállításával újabb miskolci emberelőny következett, a Jegesmedvék felálltak, Sagert lövését még védte Ágoston, ám a kipattanót Tóth Adrián közelről belőtte. Az utolsó percben a miskolciak elhozták a saját kapujuk előtt a bulit, megindultak, Dansereau betette a korongot az újpesti kapu elé, ahol Sagert érkezett és gólt lőtt, így háromgólos vendégelőnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A harmadik harmad elején az újpestiek hajtottak a gólszerzésért, a 43. percben emberelőnybe kerültek a hazaiak Nagy Krisztián kiállítása nyomán. Előnyük kereken 1 percig tartott, ugyanis elcserélték magukat, így 1 percnyi 4 a 4 elleni játék után 1 percnyi miskolci előny következett, gól nem született. Az 50. percben megugrottak a Jegesmedvék, Cohen középre passzolt, Becze érkezett és betalált Ágoston kapujába. A bekapott gól után négy percen át emberhátrányban játszott az UTE, amit kivédekezett. A lila-fehérek küzdöttek a szorosabb eredményért, nem sikerült, így a szezon során negyedjére is sokgólos vereséget szenvedtek a miskolciaktól.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, UTE: “Azért veszítettünk, mert az első harmadban voltunk azon az úton, ami a Miskolc ellen pontszerzéshez vezethet. A második harmadban letértünk erről az útról, és egy Miskolc erősségű csapat ezt ki is használja. A harmadik harmadban próbáltuk kozmetikázni az eredményt, de ez nem jött össze. Gratulálok a Miskolcnak a győzelemhez.”

Majoross Gergely, vezetőedző, Miskolc: “Egy dolognak nem örülök: ha a tudásunk maximumát akarjuk adni, akkor minden mérkőzésre egyformán kell odaállni. Ma ez nem sikerült, egy harmadnyi lehetőséget adtunk az ellenfélnek, és ez nem tetszik. Hogy utána tudtunk váltani, és két harmadon keresztül jól játszottunk, az örömteli – és persze a megszerzett három pontnak is örülünk.”

Erste Liga, Megyeri út, 241 néző. Játékvezetők: Kincses, Németh, Pálkövi, Kis-király.
Ágoston: 88,6% (Szabó)
K
Bálizs: 96,7% (Duschek)
Hegyi, Durák, Mihálik, Tapio, Elomo
1
Boyle, Dudas, Láda B., Cohen, Becze
Lindgren, Kiss D., Virág Cs., Coleman, Gágyor
2
Gőz, Dósa, Hajós, Popovics, Tóth A.
Ványi, Garbacz, Egyed, Tóth G., Pichler
3
Sagert, Vojtkó, Nagy, Dansereau, Miskolczi
Sommer, Dömötör, Virág T., Szűcs
4
Ritó, Budai, Roczanov, Szilágyi, Fliszár
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Majoross Gergely, Mart Eerme
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:17 UTE PP Elomo Tapio Durák
1-1 22:14 MIS Dansereau Tóth A. Hajós
1-2 34:10 MIS Tóth A. Hajós Popovics
1-3 36:23 MIS PP Tóth A. Sagert Hajós
1-4 39:46 MIS Sagert Dansereau Nagy
1-5 49:57 MIS Becze Cohen Láda B.
30 Kapura lövések száma 44
12 Kiállításpercek 29

Az UTE–Miskolc képei

   

Az UTE–Miskolc összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum