Tovább küzd az UTE és a Fradi a rájátszásért

   

Egy pont a különbség a két csapat között, ám jelenleg ez az egy pont a rájátszást jelenti egyiküknek. A Megyeri úton idén még nem nyertek a zöld-fehérek.

A magyar jégkorong legnagyobb múltra visszatekintő rangadójának idén külön tétje is van, a két csapat eddig a szezonban végig egymást gyötri a tabellán. 21 mérkőzés után az UTE a hatodik 23 ponttal, a Fradi a hetedik 22-vel. Az első három egymás elleni találkozót a lilák nyerték, de az utolsó meccsükön az egyre jobb formába lendülő Ferencváros hatszor mattolta az újpesti védelmet, ami elég is volt a győzelemhez. Mindazonáltal intő jel lehet a zöldek számára, hogy Szilassy Zoltán tanítványai eddig mind a négy alkalommal legalább három gólt szereztek, egyértelműen ennek köszönhetik tehát, hogy a megszerezhető 12 pontból 9-et elhoztak.

UTEFTC

Fotó: Rózsa Zoltán

A Fradi különösen idegenben nem bízhat abban, hogy ennél több gólt lő, így a védekezést kell az eddigieknél sokkal jobban és fegyelmezetten megszervezni. Ez nem lesz könnyű az újra teljes vértezetben felálló első UTE-sor ellen, amely az egész ligában a legponterősebb támadótrió. Viszont ne feledjük, a zöldeknek legutóbb a Miskolcot is sikerült nulla gólon tartaniuk, a recept tehát elvileg adott. A Fradinak különben is jót tett az elmúlt hét, hiszen pénteken a harmadik helyen álló Érsekújvár otthonából hozott el három pontot, vasárnap pedig a liga legjobb formában lévő csapatát verte 2-0-ra, újra minimálisra csökkentve a távolságot a liláktól.

Igaz, az elmúlt hétvégéjére az UTE sem panaszkodhat, hiszen két győzelemmel tért vissza erdélyi túrájáról, amire több mint öt évvel ezelőtt, 2009 szeptemberében volt példa utoljára. A következő két hét egyik csapat számára sem lesz könnyű, de talán az UTE sorsolása nehezebbnek ígérkezik, hiszen az FTC után fogadja a Miskolcot, utazik Dunaújvárosba, majd hazai pályán játszik az Érsekújvárral és a Brassóval, végül ismét utazik Érsekújvárra.

Azt mondani sem kell, hogy a Fradi elsődleges feladata az első sor semlegesítése lesz, Tapio három meccsen játszott a négyből a Ferencváros ellen, ezek alatt öt gólt és négy asszisztot szerzett, de Mihalikra sem lehet panasz négy meccsen elért tizenegy pontjával. A túloldalon Vaclav Novak tekinthető a párbaj speciálistájának, hiszen a kiváló cseh csatár három meccsen összesen hat ponttal segítette csapatát, miközben a szezonban összesen 17-nél jár, 16 mérkőzésen. Nagy kérdés, hogy az UTE nemrégiben megerősített védelme képes lesz-e kikapcsolni a játékból a liga egyik legjobb csatárát.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Jó formában van a Fradi , de mi is öt ponttal jöttünk haza Erdélyből. Ez jó alap a derbi előtt arra, hogy jó meccset játsszon két jó passzban levő csapat. A legutóbbi 3:6-ból sokat tanultunk. Láttuk és tudjuk, mit rontottunk el azon a meccsen. Most azon leszünk, hogy ezt korrigáljuk. Nyilván hátráltatott minket akkor, hogy voltak fontos hiányzóink, és ez befolyásolhatta az eredményt, de pénteken lesznek mások, akik nem játszhatnak, ez nem lehet kifogás. Úgyis mondhatnám: mindig az húzza a szekeret, aki elé van kötve.

Szakács Ferenc (Ferencváros, vezetőedző): Kiss Ákossal erősítettünk, a pénteki, UTE elleni meccsen be is vetjük. Pál Zoltán nem játszik majd egy kisebb sérülés miatt, Martont is pihentetjük, Mikusovic pedig jégre lép ismét. Természetesen csak a győzelmet fogadjuk el ezen a fontos meccsen, az UTE direkt ellenfelünk. Ettől függetlenül ugyanígy állunk a Dunaújváros elleni meccshez is, a következő két meccsen hat pontot szeretnénk gyűjteni.

UTE–Ferencváros 5-4

   

A szezonbeli 5. örökrangadót az újpestiek nyerték, így 4 ponttal megléptek az FTC-től.

A mérkőzés óvatos játékkal kezdődött, a 4. percben viszont emberelőnybe került az UTE. A lehetőséggel éltek a lila-fehérek, Hegyi Ádám Zoltán betört a támadó harmadba a jobb szélen, középre tette, az érkező Mihalík pedig bevarrta Budai kapujába. A következő perceket a pontatlanság jellemezte, több alkalommal is eladták a csapatok a korongot. A harmad közepén a ferencvárosiak hajtottak az egyenlítésért, ám Ágoston rendre védett. A 14. percben a frissen igazolt Kiss Ákos lőtt fordulásból, sikertelenül. Nem sokkal később Hegyi Ádám Zoltán eltört egy ferencvárosi botot, ezért kiült két percre. Az FTC nem használta ki az emberelőnyt.

A második harmad 4. percében Durák lövése után összegyűltek tanakodni a játékvezetők, hogy a kapuvasat vagy a hálótartó vasat találta-e el a korong. Utóbbi mellett döntöttek, megadták, így 2-0-ra vezetett az UTE. A góltól megzavarodott az FTC, egy esetben Budai alól kicsúszott a pakk, de a védők még időben visszakotorták alá. A 26. percben viszont már tehetetlen volt a ferencvárosi kapus Tóth Gergő lövésénél. A harmad közepén Ágoston több bravúrt is bemutatott, ám egy esetben a róla kicsorgó korongot Novák belőtte, a játékvezetők viszont már korábban sípoltak, ezért érvénytelen volt a találat. Néhány másodperccel később Durákot kiállították, az FTC felállt öt a négy ellen, eredménytelenül. Ágoston egészen a 35. percig tudta kapott gól nélkül tartani a kapuját, Moravec révén szépített a Ferencváros. Két perccel később megszületett az FTC második gólja, Moravec passzába Novák belepiszkált, a korong pedig túljutott Ágostonon. Nem sokáig örülhettek a vendégek, Virág Csaba korongot szerzett, zavartalanul vezethette azt Budaira, a kapus elvetődött, az újpesti csatár pedig bevarrta a vas alá.

A záró húsz percet a ferencvárosiak kezdték aktívabban. A 43. percben elszabadultak az indulatok, többen összetorlódtak a kapu előtt, Budai nekiesett a vasnak, bejött hozzá az orvos, de folytatni tudta a játékot. Virág Csabát kiküldték két percre, majd Elomo kiállításával 34 másodpercnyi kettős emberelőnybe került az FTC, Szakács Ferenc időt kért, mégsem lőttek gólt a zöld-fehérek. Az 50. percben Gágyor Péter megszerezte a ferencvárosi harmadban a korongot, majd előtte azt, így megszületett az UTE 5. gólja. Nem sokkal később egy vendéglövésnél Ágostonon túljutott a korong, ám a gólvonalon nagyot mentett Hegyi Ádám Zoltán, akit pár másodpercre rá testre ütésért kiállítottak. Az emberelőnyt 12 másodperc alatt kihasználta az FTC, Kiss Gábor lövése bepattant Ágostonról. Az 58. percben felzárkózott egy gólra a Ferencváros, a hazaiak eladták a korongot saját kapujuk előtt, Kiss Gábor kapuvasat lőtt, a kipattanóra Guren és egy újpesti védő érkezett, együttes erővel bejuttatták a pakkot a kapuba. A végjátékban Szilassy Zoltán időt kért, Budait pedig lehozta Szakács. Több gól nem született, egy izgalmas mérkőzésen az UTE 5-4-re legyőzte az FTC-t, továbbra is nyeretlenek a zöld-fehérek ebben a szezonban a Megyeri úton.

Szilassy Zoltán (UTE): ”A jobbik csapat nyert. Negyedszer vertük meg a Fradit, ez nem a véletlen kategória. A mai győzelmünkben az a nagy szó, hogy nem játszottunk jól és így tudtunk ötöt lőni. Sok hibánk volt, nagy lehetőségeket adtunk az ellenfélnek, és nem volt olyan összekötő játékunk, mint a korábbiakban. Az volt a célunk, hogy megmutassuk a Fradinak, hogy itt nincs keresni valójuk, ez sikerült és nagyon fontos győzelmet arattunk.”

Szakács Ferenc (FTC): ”Kemény, harcos meccset játszottunk. De kaptunk két olyan gólt, amit nem tudom hogy lehet megítélni, illetve nem ítélték meg egyet a javunkra. De ez van, a bírók döntenek. Csak kár, hogy ilyeneken múlik egy ilyen fontos meccs. Az a baj, hogy egy direkt ellenfelünktől kaptunk ki, de megyünk tovább, nehéz mérkőzés vár ránk.”

Erste Liga, Megyeri út, 517 néző. Játékvezetők: Halassy, Mayer, Vas, Sipos.
Ágoston: 92,2% (Szabó)
K
Budai: 81,5% (Soós)
Hegyi Á. Z., Durák, Mihálik, Tapio, Elomo
1
Moravec, Guren, Tvrdek, Novák, Rafaj
Lindgren, Kiss D., Virág Cs., Coleman, Gágyor
2
Hegyi Á., Cerny, Galló, Borbás, Kiss G.
Ványi, Garbacz, Egyed, Tóth, Pichler
3
Lencsés, Lévai, Dubek, Kiss Á., Mikusovic
Sommer, Dömötör, Szűcs
4
Horváth, Géczi, Hardi, Revák, Papp
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Szakács Ferenc, Orbán György
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:06 UTE PP Mihálik Tapio Durák
2-0 23:26 UTE Mihálik Durák
3-0 25:42 UTE Tóth Szűcs Dömötör
3-1 34:51 FTC Moravec Tvrdek Rafaj
3-2 36:57 FTC Novák Moravec Rafaj
4-2 38:13 UTE Virág Cs. Gágyor
5-2 49:17 UTE Gágyor Coleman
5-3 50:40 FTC PP Kiss G. Galló Borbás
5-4 57:14 FTC Guren Kiss G. Tvrdek
27 Kapura lövések száma 51
10 Kiállításpercek 2

Az UTE–FTC képei

   

Az UTE–FTC góljai

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum