Még nem vágott vissza a Brassó a döntőért

   

Élcsapatok, a legutóbbi idény döntősei csapnak össze Brassóban a MOL Liga egyetlen szombati meccsén.

A MOL Liga élén álló négyesből a Brassó játszotta eddig a legkevesebb mérkőzést, mégsem áll messze a dobogótól, köszönhetően a szezon kiegyenlítettségének. Úgy tűnik, az első négy helyen tanyázó csapat egyelőre jó okkal számíthat arra, hogy bekerül a rájátszásba, de éppen a brassóiak tudnának arról mesélni, hogy bizony egy hátrébb álló csapat is meg tudja lepni otthonában az erősebbek közé soroltakat. Éppen ezért minden pontnak nagy jelentősége van, ráadásul az első négy egymás közti csatáiból a hátrébb állók húzhatnak hasznot, hiszen valaki biztosan pontot veszít az élmezőnyből ezeken a meccseken.

Látható, nagyon fontos a 3. Érsekújvár és a 4. Brassó csatája. Eddig kétszer találkozott egymással ez a két csapat az idényben, és mindkétszer a felvidékiek nyertek. Brassóban nagyon magabiztos, 7-2-es győzelemmel, otthon nehezebben, büntetőkkel. A legutóbbi mérkőzések felemásan sikerültek mindkét csapatnak, a Brassó az UTE ellen szenvedett vereséget hazai jégen, majd lelépte a Debrecent, az Érsekújvár előbb a Ferencvárostól kapott ki otthonában, majd idegenben verte a tabellaelső Dab.Doclert. Érdekes, hogy a Brassó kevesebb pontot gyűjtött saját pályáján, mint ugyanannyi meccsen az Érsekújvár idegenben.

BRANZA

Brassóban nem számíthatnak Juhamatti Hietamaki szolgálataira, aki a Debrecen elleni meccsen kapott végleges kiállítása következményeit nyögi. Ezzel a csapat jelenlegi 5. legeredményesebb játékosa nem segíthet társainak. Bár Hietamaki idén gyengébben muzsikál, mint eddig megszoktuk tőle, kék vonalról küldött lövései rengeteg gólveszélyt jelentettek. De nem is ez a legnagyobb baj azzal, hogy nem játszhat, hanem az, hogy így összesen hat védője maradt Jerry Anderssonnak.

“Az Érsekújvár nagyon erős csapat – mondta szokásos heti sajtótájékoztatóján Jerry Andersson, a Brassó edzője –, és most is nagyon jó helyen állnak. Szombaton megmutathatjuk, hogy a liga élcsapatainak is méltó ellenfelei tudunk lenni. Nagyon fontos, hogy megfelelően koncentráljunk, legyünk egységesek és együtt harcoljunk. Minden meccset nagyon komolyan kell venni, lépésről lépésre kell haladni a győzelem felé. Ha megfelelően fegyelmezettek és koncentráltak leszünk, akkor meggyőződésem szerint képesek leszünk nyerni. Az Érsekújvárnak nagyszerű támadói vannak, akik bármikor képesek nagy galibákat okozni az ellenfelek kapui előtt. De a hokiban sosem lehet tudni, mi lesz a végeredmény. A MOL Liga nagyon erős bajnokság, nincsenek nagy különbségek a csapatok között. Ez jó a játékosoknak és jó a nézőknek is. A szezon alatt a csapatok sokat változtatnak a keretükön, mert a liga fejlődik és reagálniuk kell. Teljesen kiszámíthatatlan a liga, és ez jó így. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy mi mit csinálunk, és ha ezt tudjuk tenni, akkor a végelszámolásnál a legjobb helyek valamelyikén végezhetünk.”

“Nem könnyű a MOL Liga élcsapatai ellen játszani – tette hozzá Mihály Árpád –, a Miskolc, az Érsekújvár és a Dunaújváros mind nagyon értékes és jó csapat. De ahogy ezt már meg tudtuk mutatni, mindegyikükkel fel tudjuk venni a harcot. Nem volt könnyű a sorsolásunk a hazai bajnokikkal együtt, és ez meg is látszott a teljesítményünkön egy kicsit, de folytatnunk kell a kemény munkát. Megteszünk minden tőlünk telhetőt és kihasználunk minden lehetőséget arra, hogy a csapatunk egyre erősebb lehessen. Az Érsekújvár támadó szellemben játszó csapat, nehéz meccsre számítok ellenük. Meg kell próbálnunk az ő térfelükön tartani a játékot, és nem engedni, hogy megugrásokkal létszámfölénybe kerüljenek. Tapasztalt játékosaik vannak, akik rögtön felismerik a lehetőséget és maximálisan kihasználják azokat. ”

“Legutóbbi erdélyi túránkról a maximálisan megszerezhető ponttal jöttünk haza, aminek nagyon örültünk – mondta Slavomir Chlebec, az Érsekújvár mestere. – Természetesen folytatni akarjuk a jó sorozatot, győzelmekkel szeretnénk hazatérni. Nem lesz egyszerű dolgunk, a Brassónak remek játékosai, erős sorai vannak, ezt láthattuk a Debrecen elleni mérkőzésükön is. A liga nagyon kiegyenlített, ezért minden mérkőzésen maximális odafigyelésre van szükség. Minden meccs más és más, egy valami biztos, hogy mindegyik 0-0-ról kezdődik. Nyerni akarunk, de ehhez egy pillanatig sem lazíthatunk.”

Brassó–Érsekújvár 7-1

   

A brassóiak epés választ adtak a címvédőnek a szeptember 27-i 7-2-es vereségre. A hazaiaknál bemutatkozott egy koreai védő.

A Brassó szombaton leigazolt egy 28 éves koreai hátvédet, Han Ki Hoont, aki jégre is lépett. A mérkőzés első harmadát pontatlan játék jellemezte, sok játékmegszakítás volt tilos felszabadítás és les miatt. A hazaiak kétszer játszhattak emberelőnyben, ám egyik lehetőséget sem használták ki. Öt az öt ellen viszont betaláltak a 14. percben, egy támadást Molnár Zsolt fejezett be remekül. Két és fél perccel később újra a brassóiak 7-es számú játékosa lőtt, korongja utat talált a kapuba Krajcovic lábai között. Két perccel a játékrész vége előtt Fodor Csanád szólóból megszerezte a Brassó 3. gólját. A találat után Chlebec időt kért.

A 22. percben szépített az Érsekújvár, Hurtaj éles szögből talált be Polc kapujába. 33 másodperccel később emberelőnybe kerültek a vendégek, Piszarenko akadályozta a meginduló zöld-fehér játékost. A brassóiak kivédekezték a hátrányt, akárcsak a néhány perccel későbbit, amikor Imecset küldték ki fogásért. A kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, a 30. percben Obsut belőtte a Brassó negyedik gólját. A harmad második felében a Brassó háromszor, az Érsekújvár kétszer játszhatott emberelőnyben, de nem született gól.

A 44. percben Krajcovic hatalmasat hibázott a kapujánál, miközben bottal próbálta a korongot kezelni, bakiját Durco volt kénytelen korrigálni egy szabálytalansággal. Az emberelőnyt Petres Tivadar révén kihasználta a Brassó, Krajcovic helyét Cikánek vette át az érsekújvári kapuban. Egy perccel későb Piszarenko bottal lökésért, Dubec színészkedésért kapott kétperces büntetést. Az 56. percben Cikáneket is felavatták a brassóiak, a hazaiak akcióját Klouda fejezte be góllal. A végjátékban az érsekújváriak hajtottak a második góljukért, ám nem született meg, sőt 46 másodperccel a vége előtt Virág Csanád kicselezte Cikáneket és beállította a 7-1-es végeredményt.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1200 néző. Játékvezetők: Toparceanu, Lascar, Siko, Keresztes.
Polc: 97,4% (Fülöp)
K
Krajcovic: 83,3% (Cikánek: 57,1%)
Filip, Obsut, Péter R., Saluga, Klouda
1
Kowalczyk, Siska, Podstavek, Caladi, Chrenko
Piszarenko, Han, Molnár, Mihály, Virág
2
Huba, Durco, Púchovsky, Hurtaj, Frolík
Imecs, Nagy, Fodor, Antal, Petres
3
Baron, Hrudík, Domian, Stefanka O., Dubec Marek
János, Márton, Bálint, Péter Zs.
4
Jerry Bjorn Andersson, Hakan Nygren
E
Slavomir Chlebec, Miroslav Stefanka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:24 BRA Molnár Mihály Filip
2-0 15:54 BRA Molnár Imecs Mihály
3-0 18:01 BRA Fodor Petres Antal
3-1 21:27 NZÁ Hurtaj Frolík
4-1 29:30 BRA Obsut Fodor
5-1 45:13 BRA PP Petres Fodor Nagy
6-1 55:34 BRA Klouda Saluga Han
7-1 59:14 BRA Virág Mihály Imecs
31 Kapura lövések száma 38
10 Kiállításpercek 14

A Brassó–Érsekújvár képei

   

A Brassó–Érsekújvár góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum