Felelősen kell játszanunk

   

Ismét négypontos meccs vár a Fehérvárra, a jelenleg felsőházi pozícióban tartózkodó csapat ugyanis a felsőházba igyekvő címvédőt, a Bolzanót fogadja.

A dolgok jelenlegi állása szerint – bár még rengeteg mérkőzés van hátra az alapszakaszból – egy, legfeljebb két csapat számára lesz hely az alapszakasz végi erősebbik hat között a Fehérvár, Bolzano, Villach, Innsbruck, KAC, Dornbirn hatosból, így e csapatok minden egymás közti csatája kiemelt fontosságú lehet a végelszámolásnál. Ebben egyelőre a legjobb lapjai a Fehérvárnak vannak, hiszen minden fentebb említett riválisa előtt legalább 4 ponttal vezet. Hogy az előny továbbra is megnyugtató maradhasson, netán a két lépés távolság három lépésnyire nőhessen, fontos lenne az újabb győzelem, lehetőleg rendes játékidőben.

A Bolzano idén egyelőre közel sem olyan meggyőző, mint egy éve. Eddigi 10 idegenbeli meccséből 7-et elbukott, összesen 6 pontot szerzett. Ugyanakkor a Fehérvár egyik legnagyobb mumusa hazai jégen éppen a Bolzano. Eddig négyszer csapott össze a két csapat Székesfehérváron, és mind a négy meccset az olaszok nyerték. Ideje lenne tehát javítani a mérlegen, megmutatni Eggeréknek, hogy Fehérvárra nemcsak nyerni jár az olasz.

Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője a Bolzano elleni meccsről ezt nyilatkozta blogunknak: “A Linz megmutatta nekünk az erejét, ráadásul túl sok korongot vesztettünk, amelyekből Kozekék életveszélyes helyzeteket teremtettek. 24 óra alatt két meccsünk következik. A Bolzano ellen négypontos mérkőzést játszunk. Nagyon fontos, hogy növelni tudjuk a különbséget pontszámban köztünk és a minket követő csapatok között. Jó csapatunk van, de fontos, hogy tudjuk kontrollálni a játékot és a korongot, és a védekezésünkön javítanunk kell. Minden játékosnak úgy kell játszania, hogy átérezze a felelősségét, a csapat eredményéért. Különösen utolsó emberként nem szabad felelőtlen megoldásokat választanunk. Nagyon fontos lenne, hogy a kapusteljesítmény javuljon. Kornakker Dániellel elégedett voltam, de úgy érzem, még túl nagy lenne a nyomás rajta, ha ő kezdene. Rajna Miklós a héten megpróbálkozott már az edzéssel, de 15 perc után le kellett menjen a jégről, az orvosok úgy látják, 2-3 hét szükséges még neki a felépüléshez.”

“A fehérvári mérkőzésünk az egyik legfontosabb lesz a szezonban – mondta Jaroslav Hübl, a Bolzano kapusa. – Mindenképpen szeretnénk csökkenteni a hátrányunkat az első 6 csapat felé, és ehhez az egyik legfontosabb lépés lehet a Fehérvár legyőzése. Nagyon kemény, harcos mérkőzést várok. Nagyon fontos lenne, hogy minél kevesebbszer látogassuk meg a büntetőpadot, de legalább annyi szenvedély kell, mint a Ljubljana ellen. A Fehérvárnak nagyon jó csapata van, elsősorban a csatársoruk életveszélyes. Ez azt is jelenti, hogy nagyon feszes és fegyelmezett védőmunkára van szükség, türelmesen kell várni a lehetőségeinkre és hidegvérrel kell értékesíteni azokat. Mindenképpen a legjobb tudásunkat fogjuk adni, mert pontokkal akarunk gazdagodni.”

Fehérvár–Bolzano 3-2

   

Az alapszakasz egyik legfontosabb mérkőzését nyerte meg a Fehérvár. A második harmad volt a kulcs, amikor a nehéz percek átvészelése után Varga Arnold meglőtte élete első EBEL-es gólját, amelyet sokáig fognak még mutogatni és amely meccset eldöntő találat volt.

Nem kezdődött jól a mérkőzés a Fehérvár szempontjából, hiszen Bartalist már a második perc legelején kiszórták a játékvezetők. LoVecchio azután a szükségből kovácsolt erényt, amikor a kissé kényelmes vendégektől korongot szerzett, megindult a kapu felé és nagyon magabiztosan bombázott a hosszú felsőbe, Hüblnek esélye sem volt. Nem sokáig örülhetett azonban a hazai publikum, hiszen az 5. perc legelején korongot vesztettünk a saját kapunk mögött, majd Zanette maradt egyedül a kapu előtt, a menetrendszerűen érkező koronggal nem okozott megvernie Robinsont. Nagy sebesség és sok védelmi hiba jellemezte az első periódust mind a két oldalon. Szerencsére mi is élni tudtunk az ellenfél bizonytalankodásaival, Bartalis például a 7. perc legelején saját harmadából megindulva csapott le egy korongra, lekorcsolyázta Galvins, majd egy az egyben megverte Hüblt is és visszavette a vezetést csapatának. Ezt követően átvette az irányítást a Volán, mezőnyben talán nem is volt olyan látványos a különbség, helyzetekben azonban egyértelműen a hazaiak voltak sokkal jobbak, jelezte ezt Sikorcin és Kovács kapuvasa is. Hiába azonban a sok lehetőség, Bernard egy kontra végén másodszor is egalizált a 18. perc végén. Ettől kicsit szétesett a Volán védelme, a hátralévő alig több, mint két perc alatt is több nagy helyzetet dolgozott és hagyott ki a Bolzano, úgyhogy a második gól után bosszankodhattunk, de a szünetben összességében megérdemeltnek volt mondható a döntetlen.

avf_bozen
Fotó: Soós Attila (www.albavolanhockey.hu)

A második harmad első fele nem a Volánról szólt, már a kezdeti másodperceiben sokadszor maradt egyedül bolzanói csatár a fehérvári kapu előtt, de Cullen nem találta el jól kapásból, így Robinson védeni tudott. Ezt követte Erdély, majd Boivin kiállítása, így az első öt és fél percből négyet emberhátrányban védekezett a csapat. Ezt azonban hibátlanul tette, így az eredmény nem változott. Az előnyök letelte után is maradt az olasz fölény, a Volán nem találta a kibontakozás útját. A harmad felénél jegyezhettük fel az első nagyobb hazai helyzetet, amikor Nemes, Kocsis és Bartalis okozott komoly zavart a vendégek védelmében, majd Erdély is helyzetet alakított ki. Ezt követően az olaszok eggyel nagyobb fokozatba kapcsoltak, nagy nyomás alá helyezték a fehérvári kaput, de a csapat állta a sarat. Aztán akkor szerezte vissza a vezetést a Volán, amikor arra talán a legkevésbé vártuk. A 33. percben Szirányi passzolt a kékvonal magasságában a túloldalon várakozó Varga Arnoldnak, aki nem sokat teketóriázott, kapásból lőtt ritkán látható hatalmas gólt a rövid felsőbe, megszerezve karrierje első EBEL-gólját, amely csapata számára sem jöhetett volna jobbkor. A gól ezúttal a Bolzanót vetette vissza, a harmad hátralévő részében nyoma sem maradt a korábbi nyomásnak, sőt a játékrész vége egyértelműen a Voláné volt, így 1-0-val jöttünk ki ebből a roppant nehéz periódusból.

A záró húsz perc hatalmas helyzetekkel indult, előbb Bernard hámozta át magát a hazai védelmen, az ellentámadásból pedig Kovács vitte be a korongot a támadóharmadba és passzolt nagyon okosan a középen érkező Marinónak, aki bele is tette az ütőjét, ám Hübl a helyén volt, akárcsak Kovács kapáslövésénél nem sokkal később. A magyar helyzetekre az olaszok is helyzetekkel válaszoltak, ám Robinson is sikerrel őrizte kapuját a góltól. Maradt a nagy iram, a mezőnyjáték pedig újfent kiegyenlített volt. A harmad felénél Kellernél szakadt el a cérna, fejre irányuló ütközést mutatott be Wehrsen, amit a játékvezetők végleges kiállítással jutalmaztak, ami automatikus kétmeccses eltiltást és fegyelmi eljárást von maga után. Az ötperces hátrányban nagyon okosan játszottak a vendégek annak második percében még helyzetet is sikerült kialakítani, csak Robinsonon múlt, hogy nem szerezte meg az egyenlítést a Bolzano. Erdély Csanád kapuvasa volt az első értékelhető momentum ebben az előnyben, de nem sokkal később egyedül léphettek ki az olaszok, LoVecchio védekezett példásan. Ahogyan az várható is volt, a kiállítás letelte után mindent egy lapra feltéve rohamoztak a vendégek, ám többnyire jól zárt a védelem. Valamivel több, mint három perccel a vége előtt az olaszok elcserélték magukat, Marino bombáját azonban hárította Hübl, a kipattanót pedig LoVecchio nem tudta bejuttatni a kapuba. Két perccel a vége előtt Rob Pallin időt kért, ami megtette hatását, hiszen nem csak elhoztuk a korongot, de Benk, Bartalis és Sarauer azonnal támadásba is ment át. Az utolsó percben a Bolzano lehozta kapusát, de az eredmény már nem változott, 3-2-re nyert a Fehérvár.

A televíziós időkérés a legjobbkor jött

   

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Nagyon örülök ennek a győzelemnek. Lendületes mérkőzést játszottunk a Bolzanóval, az elején nálunk volt az előny, de aztán kiadtuk az irányítást a kezünkből, amit a harmad harmadra visszaszereztünk. A második harmadban nehéz helyzetben a televíziós időkérés a legjobbkor jött, akkor változtatni tudtunk a meccs folyásán. Fontos figyelembe venni, hogy több játékosunk is hosszú sérülés után tért vissza nemrég, ők még csak néhány tétmeccset játszottak a szezonban, még nem tudják minden egyes pillanatban felvenni a ritmust. A mérkőzés első felében volt hiányérzetem, de a végére visszaköszöntek játékunkban azok a jó dolgok, amit edzéseken gyakorlunk. Sajnos a harmadik harmadban nem tudtam mind a négy sornak játéklehetőséget adni. Még egyszer mondom, borzasztóan fontos meccset nyertünk, így boldogok lehetünk. Most az a legnagyobb feladat, hogy azonnal elfelejtsük ezt a meccset, mert vasárnap már Grazban kell helyt állnunk.

Mario Simioni (vezetőedző, Bolzano): Az első harmadban két nagy hibából lőtt gólt a Fehérvár, nem jellemző csapatunkra, hogy szólózni hagyjuk az ellenfelet,ez most kétszer is megtörtént. A harmadik gólt pedig nagy kapushibából kaptuk. Csalódott vagyok, mert nagyot dolgoztunk, az ötperces hátrányban még helyzeteink is voltak, ennek ellenére nem jutott pont nekünk ezúttal.

EBEL, 3225 néző. Játékvezetők: Gruber, Németh, Soós.
Robinson: 92,9% (Kornakker)
K
Hübl: 89,3% (Cortese)
Boivin, Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer, Banham
1
Egger, Rodney, Keller, Cullen, Insam
Orbán, Varga, Benk, Erdély, Bartalis
2
Galvins, Oberdörfer, Pance, Schofield, Nesbitt
Szirányi, Wehrs, Kovács, Sikorcin, Marino
3
Crowley, McMonagle, DeSimone, Bernard, Zanette
Reiter, Tokaji, Kocsis, Nemes, Vincze
4
Frank, Gander, Zisser
Rob Pallin, Sille Tamás
E
Mario Simioni
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:49 AVS SH LoVecchio
1-1 04:09 HCB Zanette Schofield Nesbitt
2-1 06:11 AVS Bartalis Benk
2-2 17:45 HCB Bernard DeSimone Galvins
3-2 32:25 AVS Varga Szirányi Kovács
28 Kapura lövések száma 28
8 Kiállításpercek 27

A Fehérvár–Bolzano képei

   

A teljes galériát itt találják.

A Fehérvár–Bolzano góljai

   

A szombati szép győzelem mind az 5 találata megtekinthető itt.

Cimkék: , ,

Összes (45)

Utolsó hozzászólások

 1. vidacs
    #40
  vidacs,   

  Bartalis Pisti azért nem bulizik mert még nem akarják a csuklóját erőltetni? Meggyógyult már a keze vagy még a gyógyulás vége felé jár, de már játszik?

 2. facsipesz
    #41
  facsipesz,   

  Uj a Sportklubon a kozepso operator? Vagy a rendezo?
  Vagy mindketto?
  Mintha korabban nem rangattak volna a kamerat, ugyesebben zoomoltak volna (ehhez a sportag ismerete is elvart), es a kameravaltasok is eleg silanyak voltak tegnap....

  Ezzel persze konnyebben elerik, hogy mindenaron eljussak a meccsekre, de nem hinnem, hogy ez a cel...

 3. Raon
    #42
  Raon,   

  Nagy ki-ki meccs volt ez is, mint a Znojmo elleni - és nagyon megérdemeltük a győzelmet. Azt hiszem, nem túlzás azt mondani, hogy több apró részletben ez a legjobb Ebeles Volán gárda - szívben pl. a tavalyi és az idei légiós kontingens között a különbség zongorázható. Ahogy Jeff a végén rátáncolt a dob ütemre... hát extra vigyor. :)))

 4.   #43
  szurkolo23,   

  @Pens77: igazad van valoban sokszor nem latszik a koncepcio.

 5.   #44
  szurkolo23,   

  Hat nem tudom. Nekem nagyon vegyesek az erzelmeim a legiosokkal kapcsolatban.

 6. trollfeeder
    #45
  trollfeeder,   

  Bár nem péntekre esett a meccs, de ezúttal szombat is Robinson barátja lett. Ugye mennyivel sokat dobhat eredményességben, ha 83% helyett 93%-kal véd vki? Azért a második gól előtt csak a kapusról pattant ki a korong, de legalább nyertük a második harmadot óriási szerencsével.
  Remélem, legközelebb a kedvezőbb sorsolás miatt széthajtjuk őket jobban, még ütközgetünk is, nem hagyjuk megtorlatlanul a játékvezetők által elengedett szabálytalanságokat.
  Bár az eredményt nem befolyásolta, a mai erőnlétünkből sokat kivett, hogy Bartalist, Sikorcint gyakorlatilag ok nélkül küldték ki, viszont maradt a sípban másik oldalon legalább öt emberelőnyünk. Akasztások, kapus kontaktja, botfogás, board.. Sokkal simább is lehetett volna. Az idei legyengült Dornbirnnál is kevesebbnek éreztem a Bolzanot. Ma kőkemény meccs vár ránk, és még try-out-osok nélkül is otthon a Graz nagy falat.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EWHL 16:00 KMHSAE 3-2 HVÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
NHL 01:30 MTLPHI 
  • SPÍLER TV
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk