Az EBEL legjobb sora jön szembe

   

A szezont nagyon jól kezdő, de mostanra némileg visszaeső Linz otthonában is győzelemre tör a Fehérvár. A Kozek, Hisey, Hofer trió 32 gólt termelt eddig 19 mérkőzésen.

A nemzetközi szünet után kezdésként a Graz nyerni tudott Linzben, de a Villach és legutóbb a Vienna Capitals vesztesen távozott. Komoly skalppal melegített hétvégén a Fehérvár elleni keddi meccsre az EHL, ugyanis elképesztő sorozatnak vetettek véget a linziek, a Vienna addig 9-ből 9 idegenbeli meccset nyert meg a szezonban. A Linz pedig hazai pályán remekel, eddigi 7 meccséből 6-ot megnyert, összesen 3 pontot vittek el a Duna partjáról az ellenfelek.

Ez a kiváló hazai teljesítmény nem csak erre a szezonra vonatkozik, és erről a székesfehérváriak is tudnának mesélni. A legutóbbi 3 linzi vendégjátékon vesztett a Volán, utoljára 2012 szeptemberében sikerült 2 ponttal távozni onnan. A két csapat most egymás közvetlen riválisa, a Linz előnye az 5. helyen mindössze egy pont, igaz, ők eggyel kevesebb meccset játszottak eddig.

AVSEHL

Kedden nem is az 5. hely megszerzése a lényeges a győzelem szempontjából, hanem hogy két pont megszerzésével 4-ről 6 pontra nőhet a magyar EBEL-csapat előnye a 7. helyezetthez képest, ami 21 mérkőzés és egy rövid hullámvölgyet követően rendkívül megnyugtató állapot lenne. Mindenképpen jó kiindulási pont, hogy a Volán kijött a gödörből, három vereség után legutóbb már nyerni tudott. Legutóbb Dornbirnből is elhozták a 2 pontot, a győzelem értékét növeli, hogy csapatunk nem játszott kiemelkedően. És azt se felejtsük el, a két csapat eddigi egyetlen e szezonbeli meccsét 6-2-re Rob Pallin csapata nyerte, igaz, hazai pályán. Azon a mérkőzésen a bevezetőben említett triót kiiktatta a magyar védelem.

Rob Daum (vezetőedző, Linz): A Vienna Capitals ellen nagyon fontos volt, hogy túléltük az 5 perces emberhátrányt. Attól a pillanattól fogva a lélektani előny a mi oldalunkon volt. Most egy újabb nagyon jó csapat érkezik hozzánk. A magyaroknak négy nagyon erős soruk van, ezek közül három is bármikor képes a gólszerzésre. Csak jó játékkal nyerhetünk ellenük. A gólszerzési lehetőségeiket minimalizálni kell, és nagyon jól kell játszanunk a speciális helyzetekben, ha nyerni akarunk.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Nem a dornbirni volt a legjobb meccsünk, de hihetetlenül fontos volt, hogy így is nyerni tudtunk idegenben. Most a Linz következik, amelyik az egyik legerősebb csapat a ligában, még akkor is, ha az utóbbi időben néha gyengélkedett. A Linzben játszik Kozek és Hisey, ők ketten jelenleg a liga legjobb támadói. Ouzas személyében pedig nagyszerű kapusa is van a csapatnak. Fel kell készülnünk belőlük, hogy egy minden szempontból megfelelő játékot tudjunk nyújtani.

Egyik csapatban sem terveznek változásokat a legutóbbi meccshez képest, a Linzből David Franz, a Fehérvárból Magosi Bálint eltiltását tölti.

Linz–Fehérvár 5-1

   

Nem sikerült a bravúr, de még csak meg sem szorongatta ellenfelét a magyar EBEL-csapat. Kornakker Dániel bemutatkozott a felnőttek között, több mint egy félidőt védett, 95%-os hatékonysággal.

Rögtön az első percekben hátrányba kerültünk, majd a 8. percben már 2-0 állt a táblán. Négy perc emberelőny is kevés volt a szépítéshez, és ekkor már érezhető volt, nem nagyon kell helyet szorítani hazafelé a buszon a Linzből hozott pontoknak. A második harmad első felében újabb két gólt lőtt a Linz 5 az 5 elleni szituációban, Rob Pallin kockázatmentes, de merész húzással 29:36-nál lehívta a 18 lövésből 4 gólt kapó Josh Robinsont, és helyére egy 18 éves magyar újoncot állított, Kornakker Dánielt.

Kornakker HUNU18 2013_14

Fotó: Mudra László (MJSZ)

A juniorválogatott kapus jó ómennek bizonyult, 2 perc múlva LoVecchio találatával szépített a Fehérvár, majd a harmad végén Ejdepalm kiállítását hatástalanította a kapus és a csapat együttesen. A fiatal kapus 10 perc alatt 7 lövést fogott. A záró harmadra három volános hátrány jutott, Kornakkert alaposan próbára tették az osztrák csapat játékosai, de állta a sarat, mindössze egyszer találtak a kapujába, Dorion lövésével kialakult az 5-1-es végeredmény. Kornakker 19 lövésből 18-at fogott, ez kimagasló, 95%-os teljesítmény.

A Fehérvár ismét nagyon sok egyéni hibát vétett a védőharmadban, sajnos emiatt sorozatban kapta a gólokat. Linzben ki lehet kapni, semmi gond nincs, de ennyi kapott gól mellett hiába lő sok gólt a csapat. A nemzetközi szünet után ez volt az 5. forduló, ebből 4-szer 5 gólt kapott a magyar csapat. Így nagyon nehéz nyerni, dolgozni kell a hibák javításán. Mindenesetre megmaradt a 4 pontos előny a 7. helyezettel szemben. Szombaton a Bolzano érkezik Székesfehérvárra.

Egyszerűen nem voltunk elég felkészültek

   

Rob Daum (vezetőedző, Linz): Nagyon hullámzó mérkőzés volt, mindkét csapatnak voltak jó és rossz periódusai.  Ritkán tudja egy csapat a meccset az első pillanattól az utolsóig kontrollálni. Minden csapat nagyon jó a ligában, és a meccs egyes szakaszaiban az ellenfelek jobban játszanak, mint mi. Természetesen ugyanez fordítva is igaz. Ilyenkor kell a lendületet a saját javunkra fordítani. Ha sikerül, akkor meg kell próbálni úgy folytatni, ha nem sikerül, meg kell próbálni javítani.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Egyszerűen nem voltunk elég felkészültek erre a meccsre. Fáradtak voltunk, a két legutóbbi meccsünk túlórában dőlt el. Érződött, hogy ez még benne van a lábakban. De a legutóbbi 12-13 meccsen nagyon jól játszottunk, büszke vagyok a csapatomra.

EBEL, 4000 néző. Játékvezetők: Erd, Kaspar, Wassmer.
Ouzas: 96,4% (Dechel)
K
Robinson: 77,8% (Kornakker: 94,7%)
Murphy, Lukas R., Lebler, Moran, Ulmer
1
Varga, Orbán, Benk, Bartalis, Vincze
Dorion, Piché, Kozek, Hisey, Hofer
2
Szirányi, Wehrs, Kovács, Sikorcin, Marino
MacDonald, Mitterdorfer, Spannring, Ouellette, Rau
3
Boivin, Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer, Banham
Fechtig, Mayrhauser, Macierzynski, Gaffal S., Pastl
4
Tokaji, Reiter, Kocsis, Nemes, Erdély
Rob Daum, Mark Szücs
E
Rob Pallin, Sille Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:36 EHL Kozek MacDonald Hisey
2-0 07:38 EHL Lebler Ulmer
3-0 24:24 EHL Hofer Kozek Lukas R.
4-0 29:36 EHL Spannring MacDonald
4-1 31:39 FHA LoVecchio Boivin Marino
5-1 51:40 EHL PP Dorion Lebler
37 Kapura lövések száma 28
6 Kiállításpercek 10

A Linz–Fehérvár góljai

   

Az 5-1-re elvesztett mérkőzés legfontosabb jelenetei ide kattintva láthatók.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum