Ötéves rekordra hajt az UTE a Vákárban

   

Ha legutóbbi beharangozónkban azt pedzegettük, az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a HSC, akkor ez most még inkább igaz.

Ha a Csíkszereda vasárnap nem győzi le az újpestieket, nagyon messze kerülhet a rájátszással kapcsolatos reményektől. A feladat viszont sokkal nehezebb lesz, mint az utóbbi időben bármikor. A HSC Csíkszereda ugyanis jelentősen meggyengült a nyáron, és a héten elengedte egyik legponterősebb játékosát is. Ennek ellenére van azért potenciál Christer Dreberg csapatában, csak valamiért nem nagyon akar kijönni a játékosokból valódi tudásuk. A Debrecen ellen mindössze 20 percen keresztül játszotta azt a társaság, amit egy az utolsó helyről előrelépni akaró csapatnak játszania kell. Ez pedig kevés volt a tartalékos hajdúságiak ellen is, de az utolsó harmad megmutatta, van erő a csíki csapatban.

Vasárnap újabb közvetlen rivális érkezik, az UTE elleni rangadó igazi hatpontos csata lesz, ha nyer a HSC, akkor a vesztett pontokban két egységnyire közelíti meg a lilákat, ha veszít, nyolc pont lesz a differencia.

A vendégek hullámzó teljesítményt nyújtanak eddig a MOL Ligában, legnagyobb gondjuk, hogy rengeteg gólt kapnak, ebben a műfajban vezetik is a listát. Szerencséjükre a liga egyik leghatékonyabb támadóhármasa az esetek egy részében képes ellensúlyozni ezt, Az Elomo, Mihalik, Tapio trió eddig 30 gólt és 82 pontot termelt. A gólszerzésben a lépést Virág Tamás tudja még tartani velük, a fiatal játékos már 7 találatnál tart, igaz, az előkészítésben már kevésbé jeleskedik. Rengeteg a sérült és beteg játékos a liláknál, és a szombati brassói meccs is bizonyára sokat kivett a társaságból, de Szilassy Zoltán remekül ért a fizikai felkészítéshez, így a csíkiak nem nagyon számíthatnak arra, hogy ellenfelük fáradt lesz majd a meccsen, ráadásul ők sem pihentek a DHK ellen.

Legutóbb 2009 szeptemberében fordult elő, hogy az UTE mindkét erdélyi meccsét megnyerje, erre ezúttal újra van esélye.

HSC Csíkszereda–UTE 4-5

   

Az újpestiek háromgólos hátrányból egyenlítettek, majd a hosszabbításban megszerezték a győzelmet.

A mérkőzés érdekes szituációval indult, ugyanis az első újpesti támadás során sípszó hangzott el, a játékosok megálltak, a játékvezetők viszont továbbot jeleztek. Az UTE aktívabban kezdte a találkozót, néhány perc után viszont a HSC is felvette a tempót. A nagyobb lehetőségek a vendégek előtt adódtak, de Ruczuj remekül védett. Az első kiállítás a 12. percben született, Garbaczot küldték ki gáncsolásért. A csíkszeredaiak jól kezdték az emberelőnyt, aztán viszont tilos felszabadítást is ütöttek. Négy perccel később az UTE játszhatott előnyben, fel is állt, de nem jutott el komolyabb lövésig. 11 másodperccel a harmad vége előtt Salló Alpár maradt a jégen, miután Gágyor szabálytalankodott vele szemben. Az emberelőny nem húzódott át a második játékrészre, a HSC 7 másodperc alatt Spady bombagóljával kihasználta azt.

A második harmadot az UTE kezdte jobban, mégis HSC-gól született, miután az első próbálkozásból Bíró Ottó betalált. Néhány másodperccel később Tapio addig sértegette a játékvezetőket, amíg 10 perces fegyelmit nem kapott. A 26. percben Tóth Gergőt kiküldték testre ütésért, viszont egy emberhátrányos kontratámadás során betalált Durák. 21 másodperccel később a HSC kihasználta az újabb emberelőnyt, Farkas Tamás talált be Pleszkán kapujába, így visszaállt a kétgólos különbség. A 29. percben elszabadultak az indulatok, egy palánkra lökés után a jégen maradt egy HSC-játékos, hazai részről Bíró Ottó és Papp Szabolcs, míg a vendégektől Virág Csaba és Lindgren ült ki durva játékért, továbbá utóbbi meg nem engedett testjátékért is kapott kétperces büntetést. A csíkszeredaiak így emberelőnybe kerültek, ám nem használták ki azt. A 31. percben Garbacz volt szabálytalan, 37 másodperccel később pedig Mihalík ült ki mellé. A kettős előnyben Spady kipókhálózta a felső sarkot, így már 4-1-re vezetett a HSC, Pleszkán helyét pedig Ágoston vette át az UTE kapujában. A 37. percben Tóth Gergő kapu mögüli passzára Virág Tamás érkezett és megszerezte az UTE második gólját.

A záró húsz perc elején az újpestiek beszorították a csíkszeredaiakat. A 43. percben lőttek egy kapuvasat, a kipattanót viszont Hegyi bevágta. 39 másodperccel később össze is jött az egyenlítés, Durák passza után Mihalík lőtte be a korongot a kapuvas mellé. Az egyenlítés után mindkét csapat játéka óvatosabbá vált. Az 50. percben Virág Csabát kiküldték, az UTE kivédekezte az emberhátrányt. Az utolsó másodpercekben hatalmas gólszerzési lehetőség adódott a lila-fehérek előtt, ám nem éltek a lehetőséggel, hosszabbítás következett. A ráadás második percében Lindgren távoli lövésébe Tóth Gergő beleért a kapu előtt, Ruczuj tehetetlen volt, így az UTE 5-4-re nyert. Az újpestiek az erdélyi túrájukat 5 ponttal zárták.

Meg tudunk dögleni egy meccsért

   

Edzői nyilatkozatok a HSC–UTE mérkőzés után.

Christer Dreberg, vezetőedző, HSC Csíkszereda: ”A harmadik harmad elejét nagyon elrontottuk. Négy perc alatt elveszítettük a kétgólos előnyünket. Tudtuk, hogy keményen beállnak a mérkőzésbe, mégis hibáztunk. Ezután is volt lehetőségünk, hogy gólt lőjünk, de nem jött össze és egy szerencsés találattal elvitték a két pontot. Míg tegnap két rossz harmadot játszottunk és úgy kaptunk ki, addig ma egy kiegyensúlyozott, taktikailag jól megtervezett mérkőzést játszottunk. Elrontottunk 5-6 percet és kicsúszott a kezünkből a három pont. A játékosok keményen és jól játszottak, de ez ma nem volt elég.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, UTE: ”Úgy gondolom, hogy az első harmadban is jól játszottunk öt az öt ellen, de egy fegyelmezetlenségből kaptunk egy gólt. Azt kértük, hogy a második hullámból érkezők jobban figyeljenek. A kipattanókat fizikálisabban kellett volna értékesíteni. A második játékrészben rengeteg kiállítást csináltunk. Nem tudom azt mondani, hogy a bírók rosszul csinálták volna a dolgukat, hiszen én is befújtam volna magunk ellen. Úgy látszik, hogy a hülye is a saját kárán tanul. Ezt meg is bosszulta az ellenfél. A tabella is csalóka, hiszen a HSC a végén van, de komoly lövő potenciál van hátul náluk és ezeket ki is használták. Megkértük a játékosokat, hogy maradni kell öten, hiszen egyenlő létszámban úgy érzem jobbak vagyunk. Ebben a meccsben benne volt a három pont is. A meccs képét tekintve nagy akaraterőről tanúskodtunk, s bizonyítottuk, hogy meg tudunk dögleni egy meccsért. Az az egy hiányérzetem van, hogy buta kiállításokkal hoztuk őket előnybe. Ha ez nincs, akkor meg lehetett volna az újabb három pont is.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 500 néző. Játékvezetők: Lascar, Toparceanu, Redai, Csata.
Ruczuj: 86,1% (Kozuch)
K
Pleszkán: 85,7% (Ágoston: 100%)
Spady, Nagy, Molnár Zs., Bíró M., Farkas
1
Hegyi, Durák, Mihálik, Tapio, Elomo
Salló, Pojkar, Curilla, Tranca, Rokaly
2
Lindgren, Kiss, Virág Cs., Coleman, Gágyor
Bors, Papp, Molnár Z., Bíró O., Bíró T.
3
Ványi, Garbacz, Virág T., Tóth, Pichler
Gecse, Geréb, Hildebrand, Bíró G.
4
Sommer, Fekti
Christer Dreberg, Gál Sándor
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:56 SCC PP Spady Bíró O. Tranca
2-0 21:48 SCC Bíró O. Rokaly Curilla
2-1 26:01 UTE SH Durák Elomo Mihálik
3-1 26:22 SCC PP Farkas Nagy Papp
4-1 32:56 SCC PP2 Spady Bíró G. Molnár Zs.
4-2 36:43 UTE Virág T. Tóth Pichler
4-3 42:48 UTE Hegyi Virág T. Durák
4-4 43:27 UTE Mihálik Durák Elomo
4-5 61:07 UTE Tóth Lindgren Mihálik
28 Kapura lövések száma 36
6 Kiállításpercek 28

A HSC–UTE képei

   

A HSC–UTE góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum