Újoncot avat a Debrecen Szeredában

   

A Ferencváros érsekújvári győzelmét követően összekavarodott a helyzet az alsóházban, így többszörösen is kiemelkedő fontosságú meccsre kerül sor Csíkszeredában. A sérülések miatt újabb fiatal mutatkozik be a Debrecenben.

Két, az alsóházhoz tartozó csapat, a HSC Csíkszereda és a Debrecen játszik egymással magyar idő szerint délután 5 órától. A csíkiak a megszerzett pontokban alapos lemaradásban vannak az őket megelőző csapatokhoz képest, szerencséjük, hogy kevesebb meccset is játszottak, azonban így is győzelmi kényszerben kell játszaniuk. Ha a csapat körül még komolyan gondolják a rájátszásba jutást, akkor el kell kezdeni gyűjteni a pontokat, mégpedig itt és most, a közvetlen vetélytársak legyőzése ugyanis kötelező feladat ebben a műfajban. Ráadásul nem is tűnik lehetetlennek, hiszen a HSC eddigi egyetlen hárompontos győzelmét éppen a Debrecen ellen aratta november elsején, amikor 5-3-ra nyert.

hsc-dhkDSC_6072

 

Fotó: Pál Zoltán

Azóta persze történtek változások, a legfontosabb, hogy a csapat legeredményesebb játékosa, Niklas Sjölund már nincs Csíkszeredában. Ő azon a bizonyos győztes meccsen egy gólt szerzett és egyet előkészített. Ugyancsak hiányozni fog a lábsérüléssel bajlódó Mihály Ede is, viszont visszatérhet Bíró Tamás. Mindez most már nem számít, lassan az utolsó lehetőség érkezik el arra, hogy a HSC megkezdje a felzárkózást, és erről árulkodik Gál Sándor mérkőzés előtti nyilatkozata is. “Kötelező győznünk mindkét hétvégi mérkőzésen, ha a célt, amelyet kitűztünk a szezon előtt magunk elé teljesíteni akarjuk” – mondta a csapat honlapjának.

Megtizedelt debreceni csapat utazik Erdélybe, rájár a rúd a MOL Liga újoncára. Az amúgy is tekintélyes sérültlistához a Ferencváros elleni győzelmet követően újabb nevek csatlakoztak. A debreceniek nagyon szimpatikusan veszik tudomásul ezeket a sérüléseket, Jevgenyij Muhin a pesterzsébeti győzelem után mindössze annyit nyilatkozott erről, hogy ez sajnos benne van a pakliban, fel kell erre készülni. És persze összeszorított fogakkal dolgozni tovább, tehetjük hozzá. Debrecenben éppen ezt is teszik. Ha a húzóemberek kiesnek, lehetőséget kapnak a fiatalok, akik ezzel a bizalommal rendszerint élni is tudnak. Legutóbb már a csapat tagja volt Prakab János-Krisztián, most újabb 18 éves játékos csatlakozik a kerethez, a juniorcsapatban játszó szintén orosz Artur Gart személyében. Ő a magyar juniorbajnokságban eddig 5 mérkőzésen 4+6 pontnál jár +8-as mutató mellett, a szlovák junior 1. Ligában pedig 15 meccs, 11 gól, 12 assziszt, +24 a statisztikája. Szerencsére tehát úgy tűnik, Debrecenben a juniorcsapat képes a felnőttek hátországaként működni, van kihez nyúlni, kíváncsian várjuk Gart bemutatkozását a felnőttek között.

“Legutóbb sajnos nem a legjobb formát mutattuk Csíkszereda ellen – nyilatkozta Jevgenyij Muhin, a Debreceniek vezetőedzője. – Most viszont győzni szeretnénk és elhozni 3 pontot. Nagyon fontos volna, hogy ezt a meccset megnyerjük. Ehhez egy kiegyensúlyozott, mindhárom játékrészt uraló, erős, meghatározó játék kell. A Csíkszereda elleni eredményeink mutatják igazán, sok minden fejben dől el, a csapat mentális állapota eldöntheti a mérkőzést. Koncentráltan, fegyelmezetten kell játszani. Az elmúlt meccseken sok egyértelmű helyzetet hagytunk ki. Nem kérdés, hogy gólra kell válltani minden helyzetet, kellenek a jó befejezések.”

HSC Csíkszereda–Debreceni HK 3-4

   

Bár már három góllal is vezetett a sérült játékosoktól tizedelt Debrecen a HSC otthonában, a vége izgalmas lett, de a három pontot csak sikerült megszerezni. Egyre nagyobb bajban az erdélyi egyesület.

Az első gólt a vendégek szerezték. Azok után, hogy az első játékrész legelején, illetve közepén is kibekkeltek egy emberelőnyt, az első előttük adódó ilyen lehetőséggel élni tudtak, Sijka passzát Dancsfalvi vágta be Kozuch kapujába. A Debrecenieknél ismét Tőke kezdett a kapuban és bizony nem kis érdemei voltak abban, hogy csapata kapott gól nélkül zárta ezt a játékrészt. A második harmad roppant sportszerű játékot hozott, ugyanis egyik csapat sem követett el olyan szabálytalanságot, amiért a játékvezetők kétperces büntetést ítéltek volna. Ebből egyértelműen a Debrecen profitált, a 25. percben Kaszkov húzta fel fonákkal a kapuvas alá a korongot közelről, majd három perccel később Könczei hatalmas egyéni alakítás végén lőtte ki a felsőt, ezzel már 3-0-ra vezettek a vendégek.

DHKHSC2
Fotó: Molnár Dénes

A harmadik harmadra mindent egy lapra feltéve jött ki a HSC, aminek a második perc végén meg is lett az eredménye, Curilla hozta fel két gólra csapatát. Hiába nyomott azonban ezt követően még jobban a hazai csapat, Tőke kapus Bíró Mátyás és Pojkar kísérleténél is ellenállhatatlan volt. A gondokat tetézte, hogy az 52. percben Sijka kotort be egy kipattanót, visszaállítva a háromgólos különbséget, eldőlni látszott a meccs. Azonban a jégkorong sokadszorra bizonyította, hogy három gól sem feltétlenül jelent leküzdhetetlen hátrányt, különösen úgy, hogy a HSC az 53. percben két perc kettős előnyt kapott. Spady kapáslövése az előny 12. másodpercében érkezett és talált utat Tőke kapujába, ezzel ismét kettő volt a hátrány. Szimpla fórban azonban nem sikerült tovább faragni a hátrányból, így az 58. percben lehozta Kozuchot a Csíkszereda. Végül másfél perccel a rendes játékidő vége előtt sikerült egyre csökkenteni a különbséget, ez azonban késeinek bizonyult, még úgy is, hogy az utolsó percben ismét emberelőnybe került a HSC. A Tőke vezette védelem minden hazai próbálkozást hárított, így egy, a vendégek szempontjából simának induló meccsen is nagy izgalmak közepette gyűjtötték be a három pontot a hajdúságiak.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): Nagyon rosszul játszottunk az első két harmadban. Keveset korcsolyáztunk, rosszul passzoltunk, a játék minden elemében rosszak voltunk. A harmadik harmadra felgyorsultunk, ekkor már azt láttam, amit az első perctől kezdve kellett volna játszani. Nem értem, hogy miért játszottunk ilyen gyengén a mérkőzés első felében. Holnap egy új meccs, amelyen az elsőtől az utolsóig úgy kell játszanunk, mint ma a harmadik játékrészben.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debreceni HK): Az első két harmadban azt a játékot láttam a fiúktól, amelyet megbeszéltünk. Az utolsó harmadra viszont semmi nem köszönt vissza a tervezettekből. Nagyon gyorsan el kell felejteni a harmadik húsz percet.

MOL Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 700 néző. Játékvezetők: Lascar, Toparceanu, Mathe, Peter.
Kozuch: 81,8% (Ruczuj)
K
Tőke: 92,5% (László)
Salló, Pojkar, Curilla, Bíró M., Farkas
1
Csíki, Szagyikov, Dancsfalvi, Berta, Sijka
Spady, Nagy, Sátek, Molnár Zs., Tranca
2
Jemeljanov, Voronov, Hári, Könczei, Kaszkov
Bors, Papp, Molnár Z., Bíró O., Bíró T.
3
Prakab, Tőkési, Gyemensin, Barabás, Vaszjunyin
Gecse, Geréb, Hildebrand, Rokaly
4
Okos, Gart
Christer Dreberg, Gál Sándor
E
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 17:56 DHK PP Dancsfalvi Sijka Berta
0-2 24:54 DHK Kaszkov Hári Könczei
0-3 28:29 DHK Könczei Szagyikov Vaszjunyin
1-3 41:52 SCC Curilla Sátek Salló
1-4 51:19 DHK Sijka Voronov Berta
2-4 52:42 SCC PP2 Spady Pojkar
3-4 58:33 SCC Molnár Zs. Curilla Spady
40 Kapura lövések száma 22
2 Kiállításpercek 12

A HSC–Debrecen képei

   

A HSC–Debrecen góljai

 

Cimkék: , , , ,

Összes (61)

Utolsó hozzászólások

 1.   #56
  csiki drukker,   

  Hodos és Ráduly Robi hordja el magát a hokiból... Ez ma elég sokszor elhangzott a jégpálya tájékán. Ideje már nem egy egy játékosra fogni a sikertelenséget.
  Felejtsük el a fiatalítás legendáját, amikor a modern hokitörténetébe azzal írjuk be magunkat, hogy mig más csapatok 3-4 sorral játszanak mi EGY SORRAL JÁTSZUNK szinte fél harmadot??!!!
  Fiatalítás és eröltetünk olyan kapust aki 43 éves és rég abba akarta hagyni... Köszönjük Sztanó, volt 3-4 szuper szezonod, de ELÉG.
  Elegünk van abból, hogy Titi, Molnár Zsolt, Virág Csanád, Góga kaliberű játékosokat kótyavetyélünk el és közben fizetünk kétbalkezes légiósokat (az idén Curilla és Spady amit ér).
  Elegünk van, hogy halljuk, hogy azért mennek el szuper hazai játékosok, mert Polgár Robi őfelsége önkényesen vonja le a fizetéseket és beleszól a csapat apró dolgaiba, mint olyanba, hogy emberelőnyben melyik bekk szabad lőjjön kékvonalról...
  Elegünk van,hogy egy olyan elnökünk van, akinek fogalma sincs a hokiról és még rosszabb távolról le se.. sajnálja...

 2. budapestijeti
    #58
  budapestijeti,   

  @blackiii: Ez nem egy mai darab! :)
  30-35 között, de még újszerű állapotban! :)

 3. eszel
    #59
  eszel59,   

  @budapestijeti: Nem egy mai darab,de jó és használható.
  Mint pölö mi ketten- is. :)

 4. poraszabolcs
    #60
  poraszabolcs,   

  @Alp: megpróbáltam és megpróbálom mindig optimistán látni a világot, így kedvenceinket is. Az elmúlt hónapokban túl sok volt a banánhéj, a szerencsétlen közjáték, pontosan az a kevés hiányzott sokszor a csapatból, ami a 0 és a 3 pontot elválasztja egymástól. Most is csodálkozom azon a szeptemberi kupadöntőn...Viszont igaz az is, hogy a szerencséért is meg kell dolgozni, így azt kell mondanom, nem dolgoztunk eleget érte. De azért ma is hajrá, Szereda!!!

 5. Defektes
    #61
  Defektes,   

  nagyon bírom a csíki videóknál a riportert. :))))

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EWHL 16:00 KMHSAE 3-2 HVÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
NHL 01:30 MTLPHI 
  • SPÍLER TV
U18 18:40 AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk