A Znojmo 5 győzelemmel érkezik Fehérvárra

   

A Fehérvár a Znojmót fogadja két felső házi EBEL-csapat összecsapásán. A Znojmo öt meccs óta veretlen, a Volán viszont az IIHF-szünet óta nyeretlen.

A pihenő alaposan lefékezte a Volánt, hiszen az előtte levő öt meccset nyerte a csapat, ám az azóta lejátszott kettőt elvesztette. Kétszer lőttek öt gólt az ellenfelek, Villachban 4-gyel, a Graz ellen hazai jégen viszont csak 2-vel sikerült válaszolni. A következő öt napban három olyan meccs következik, amely akár sorsfordító is lehet. Sorrendben először a Znojmo jön, majd vasárnap Dornbirnben lépnek fel Tokajiék, aztán hazafelé kedden megállnak Linzben. Mivel jelenleg három pont az előnye a Fehérvárnak a 7. Villach és a 8. Bolzano előtt, így a hétvége alatt akár a vonal alá is lehet csúszni, ha rosszul sülnek el a dolgok, ám az is benne van a lehetőségek között, hogy alaposan megerősíti helyét a felső házban Rob Pallin csapata.

Pénteken az ellenfél a Znojmo lesz, jelenleg az egyik legjobb formában játszó EBEL-csapat. A csehek öt meccs óta veretlenek, és a szezon első csatáját is ők nyerték hazai jégen a jól játszó Fehérvár ellen, 5-4-re. Znojmóban nyilvánvalóan a jó sorozat folytatásában reménykednek, ami fontos is lenne ahhoz, hogy biztonságos távolságban maradjanak az alsó háztól. Egy esetleges Fehérvár-győzelem ugyanis pontegyenlőséget eredményezne, azaz a Bolzano és a Villach lőtávolba kerülne. A csehek legfőbb erőssége a támadójáték. 75 lőtt góllal a második legeredményesebb csapat az övék. Ráadásul a Znojmo használja ki legjobban az emberelőnyöket is, fantasztikusnak mondható 34%-os mutatóval állnak, meccsenkénti átlagban kis híján két előnygólt lőnek. Ez nemcsak önmagában rossz hír, de tetézi a gondokat, hogy a Fehérvár ebben a játékelemben romlott a legtöbbet az előző szezonokhoz képest, hovatovább lassan a liga leggyengébb hátrányos védekezését mutatja be. Jelenleg a 71%-ot sem éri el a Volán mutatója, ennél csak az Olimpijáé tragikusabb a ligában.

AVSZNO

“A Znojmo rendkívül támadó felfogásban játszó csapat – nyilatkozta Rob Pallin, a Fehérvár AV19 vezetőedzője a hivatalos előzetesben –, éppen ezért életveszélyes ellenfél. A legfontosabb feladatunk, hogy a minimálisra szorítsuk a lehetőségeiket, nem engedhetjük meg, hogy hibákat követünk el.”

“Mostanában nagyon kerek a világ körülöttünk – ismerte el Ondrej Fiala, a Znojmo csatára. – A csapatszellem is fantasztikus. Ott akarjuk folytatni Magyarországon, ahol legutóbb abbahagytuk, akkor is, ha tudjuk, ez egyáltalán nem lesz egyszerű feladat.”

A Volánban visszatérhet Varga Arnold, Michael Boivin és Bartalis István, a Znojmóban sérült Ales Sova és Martin Baca, de ugyancsak nem biztos, hogy játszani tud a legutóbb is hiányzó Pavel Rosa és Jiri Beroun.

A mérkőzést a Sportklub Tv nem tűzte műsorára, az események online tv-közvetítésben követhetők.

Fehérvár–Znojmo 4-5

   

A szokásoknak megfelelően végig kapart, de a védőharmadban mostohán bánt a koronggal a magyar EBEL-csapat, így a várakozás alatt teljesítő vendégcsapat büntetőkkel megnyerhette a felső házban maradás szempontjából lényeges meccset.

Három játékos tért vissza pénteken a Fehérvár AV19-be. Boivin néhány mérkőzést, Varga és Bartalis viszont sokat hagyott ki. Rajna Miklós sérülés miatt még a padra sem tudott leülni, ezért Kornakker Dániel volt Josh Robinson cseréje ezúttal.

Jól állt bele a meccsbe a Fehérvár, a várt módon tempós mérkőzést játszott az EBEL magyar és cseh csapata. Már az első percekben látszott, hogy újra magabiztosan védő Robinsonhoz van szerencsénk, és az várható volt, hogy ez ezen a meccsen fontos körülmény lesz. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, de a gólra várni kellett a második hazai emberelőnyig, a 14. percig. Az emberelőnyös játék nem ment jól, de 3,5 perces tanácstalanság után Szirányi Bence nagy lövése jó irányba jött le a cseh kapusról, Kovács Csaba pedig beütötte a Nechvatal által üresen hagyott kapuba. Egy percen belül megkapta a lehetőséget a Znojmo is, amit fél perc alatt kihasznált a liga legjobban emberelőnyöző csapata, Boruta takarásból lőtt gólt, 1-1. Szerencsére ezúttal nekünk volt gyors válaszunk, LoVecchio húzott váratlant a znojmói kapu előtt, nagyon szép gólt lőtt, visszatette a rövidre a korongot. Sajnos nem nyugodhattunk meg, mert Magosi Bálint elrontott ütközése a palánknál a lett bekknek, Jassnak okozott sérülést, Dremeljék 5+20-at ítéltek, és nem nagyon lehetett ezzel vitatkozni. 2 perc 10 másodpercet kihúztunk ebben a harmadban, így maradt az eredmény.

Nagyon nagy szó, hogy a Fehérvár AV19 óriási munkával kivédekezte mind az 5 percet a kiállításból. Sajnos utána túl gyorsan megérkezett 5 az 5 ellen a 2-2-t eredményező cseh gól. Nechvatal két űrbravúrt mutatott be, ez megalapozta a znojmói fordítást is. Pedig jól ment a játék, fölényben volt a Volán, csak a gyors elfutásokból és utána a kapu előtti pozíciófogásokból került helyzetbe a Znojmo. De olyan gólt kaptunk ismét, amit nem lehet megengedni. Hátul Wehrs korongot ajándékozott az ellenfélnek teljesen ártalmatlan helyzetben, Cip könnyen értékesítette a helyzetet, góljával fordított a Znojmo. Nagyon megszolgált fordulathoz értünk a 40. percben, végre a Fehérvár ütött gólt az ellenfél nagy hibájából, pedig ebben a szakaszban inkább a 2-4-re volt esély. Mégis Boivin volt az, aki a kapuba talált, sokadik nagyon fontos gólját lőtte a szezon közben érkezett kanadai bekk. Így döntetlennel várhattuk a harmadik harmadot, sőt emberelőnyben.

Ezt a fórt pedig nagyon gyorsan kihasználta a Volán LoVecchio révén, így ezúttal a magyar csapat fordította meg az eredmény állását. Nem tudott a Znojmo nyomást gyakorolni, de sajnos ismét összehoztunk nekik egy gólt. Ezúttal a 40 éves szlovák világbajnok csatár, Pucher lőtt gólt Robinson kapujába, a 47. percben 4-4-re állt a meccs. S a hibáknak nem volt végük, folyamatosan gondot okozott a korongkihozatal, a bosszantó pedig az volt az egészben, hogy az esetek nagy részében meg sem támadták a korongos emberünket. Hét perccel a vége előtt Robinson minden tudására szükség volt, hogy egy újabb ilyen szituációt követően ne legyen bent az ötödik vendégtalálat. Fáradtnak tűnt a két csapat, nem forszírozták a góllövést a felek, labdarúgó-körkapcsolásos fordulattal élve azt mondhatni, egymás hibájából éltek a felek. Gazdagon. Aztán meglett mindenkinek az egy pont, nagyjából ennyit érdemelt volna a két csapat ezen a meccsen.

De jött a második pontért a hosszabbítás, ahol a Fehérvár volt aktívabb, gól azonban nem esett, így a büntetők. Bartalis és Sarauer belőtte, de Kovács kihagyta, aztán a 4. párra is sor került, Sarauer másodjára már hibázott, nem úgy Pucher, aki megszerezte a cseheknek a győzelmet.

A pontszerzés mellett a meccs egyik legnagyobb pozitívuma, hogy a hosszú sérülés után visszatérő, a szezonban az első mérkőzését játszó Varga Arnold kiválóan illeszkedett a játékba, feltűnő hibát nem nagyon vétett, jól helyezkedett hátul, és kiválóan, bátran segítette a csapatot a támadásoknál is.

Kár ezért a vereségért. A győzelem megszerzéséhez elég lett volna csak egy kicsivel kevesebbet hibázni hátul. A ligaátlaghoz viszonyítva ezúttal könnyen megszerezhető két pont egyik felét pazaroltuk el. A Znojmo 5 győzelemmel érkezett, 6-tal távozott, míg a Fehérvár a nemzetközi szünet után harmadszor is kikapott. De egy pontot azért most már szerzett. Ha keserédes is most, lássunk ebben pozitív tendenciát.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Rengeteg gólhelyzet adódott a mérkőzésen mindkét csapat előtt, bőven volt lehetőségünk a győzelemre, ahogy ellenfelünknek is. A hibáinkat ki kell javítani, hiszen két gólt is kaptunk abból, hogy eladtuk a korongot a saját kapunk előtt. Örülök, hogy a sérültjeink lassan visszatérnek, de nem szabad, hogy ez túlságosan is megnyugtasson minket. Még semmit sem értünk el és a visszatérőknek is ugyanúgy meg kell majd küzdeni a helyekért, ahogy a többieknek. Tovább kell fejlődnünk, ki kell javítanunk a hibákat és akkor ott leszünk a rájátszásban, mert erős csapatunk van.

Jiri Reznar (vezetőedző, Znojmo): Kőkemény ellenfél ellen szereztünk roppant értékes két pontot, ezért különösen örülök a győzelemnek. Borzasztóan nehéz mérkőzés volt, a Fehérvár jól játszott és szinte teljesen kizsigerelt minket. Nüanszok döntöttek a győztes kilétéről, a végén mi voltunk a szerencsésebbek.

EBEL, 3429 néző. Játékvezetők: Dremelj, Johnston, Soós.
Robinson: 87,2% (Kornakker)
K
Nechvátal: 90,7% (Tomek)
Varga, Orbán, Benk, Bartalis, Magosi
1
Grof, Stach, Tomas, Rehus, Cip
Boivin, Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer, Banham
2
Pavlikovsky, Baca, Podesva, Pucher, Havlik
Wehrs, Szirányi, Kovács, Sikorcin, Marino
3
Boruta, Jass, Beroun, Bartos, Novak
Hetényi P., Tokaji, Kocsis, Nemes, Vincze
4
Klimicek, Nemcik, Lattner, Fiala, Abdul
Rob Pallin, Sille Tamás
E
Jiri Reznar, Rostislav Docekal
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:42 AVS PP Kovács Ejdepalm Sikorcin
1-1 15:05 ZNO PP Boruta Tomas Lattner
2-1 16:15 AVS LoVecchio Ejdepalm
2-2 23:50 ZNO Lattner Abdul Fiala
2-3 30:44 ZNO Cip
3-3 39:16 AVS Boivin Banham
4-3 40:44 AVS PP LoVecchio Sarauer Wehrs
4-4 46:12 ZNO Pucher Boruta Havlik
4-5 65:00 ZNO PS Pucher
43 Kapura lövések száma 39
27 Kiállításpercek 6

A Fehérvár–Znojmo képei

   

A teljes galéria ide kattintva nyílik meg.

A Fehérvár–Znojmo összefoglalója

   

A péntek esti 9 találat itt tekinthető meg.

Cimkék: , ,

Összes (107)

Utolsó hozzászólások

 1.   #102
  szurkolo23,   

  @Pens77: Hát szerintem ez nem így van. Körülményes? Nem is értem mire írod ezt. Valószínűleg szólni kéne a szövetségi kapitánynak is, hogy a válogatottnál is vigyázzon vele. Egyébként ha olyan jól állunk védőkkel, el kell őt küldeni.
  Nálam Wehrs ennyi hiba után, és a mutatott játéka alapján mondjuk nem játszana. Vele nyugodtan szerződést lehetne bontani, szerintem.

 2. vostark
    #103
  vostark,   

  @trollfeeder: egyetértek, Robinson nem egy légiós kapushoz mérten véd, de tegnap pont nem rajta múlott szerintem. Gyógyulj Hete!
  Marino Bartalissal esetleg majd Kógerrel együtt jó sor lehetne.
  Magosit nem bánom ha pihen most egy ideig, idén sok jót még nem csinált sajnos.
  Erdélyt én is hiányoltam, szerintem Nemesnél jobb, és sokkal jobb lesz hamarosan, valamiért Nemes nem találja magát, és most már nem mondhatjuk, hogy nem kapott lehetőséget, egyszerűen nem tud gólt lőni, és lassú, rengetegszer fordulnak róla.
  A védők terén egyetértek teljesen.

 3. HokiFan_Kv
    #104
  HokiFan_Kv,   

  @szurkolo23: Majdnem teljességgel egyetértek. Az tény, hogy kissé zavaros Rob Pallin nyilatkozatának a vége, de némi értelem mégis kihámozható belőle, jóllehet a "semmi" igen erős kifejezés. Még nem jutottunk a rájátszásba, addig még sok van! A hibákat pedig ki kell javítani... pl. ha nincs a két védő harmadban eladott korong, ez a meccs meg lett volna. Megérdemelten méghozzá! (A helyekért való versengés... hát azzal gond van, de fogadjuk el, hogy pedagógiai jellegű célzás akart lenni, hogy mindenki vegye komolyan a munkát.)

 4. Defektes
    #105
  Defektes,   

  @L1: örülök, hogy csak ezek a gondjaid. :) a válasz persze helyes!

 5. istvan_o
    #106
  istvan_o,   

  Magosi 3 meccs....

 6.   #107
  szov,   

  Én első soros hátvédpárként szívesen látnám (a válogatottban is) Szirányit Orbánnal. Gólerősek, emberelőnyben is jók lennének. Velük nem kellene emberelőnyben átvariálni a sorokat. Ők ketten a Sofron Bartalis Hári sorral erősek lennének. A második sorban Vas Marci (talán Hüffnerrel, vagy Mestyánnal), elöl Vas J Sikorcin Kováccsal szintén erős sor lenne, és szintén együtt maradhatna emberelőnyben is. Így nem kellene állandóan megbontani a sorokat előnyben.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS 6-2VÉGE
EBYSL 17:40 VASEHL 5-8VÉGE
CEHC 18:30 AVSOHC 6-0VÉGE
EBEL 18:30 ZNOAVS 3-2VÉGE
EBJL 19:00 MACDMJ 2-1VÉGE
U18 19:00 TVSSCC 1-14VÉGE
U18 19:40 KMHUTE 1-8VÉGE
MK 20:40 HKBDHK 3-7VÉGE
október 27., csütörtök
U18 16:30 PEFKMH 1-2VÉGE
MOL 17:00 SCCDAB 2-4VÉGE
MOL 17:30 BRATIT 2-4VÉGE
EBYSL 18:00 AVSOLL 6-1VÉGE
U18 18:30 SCCMIS 2-0VÉGE
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBYSL   HDJVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 11:45 DMJSLL 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
EBJL 14:40 DMJETO 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
U18 17:50 MACVAS 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk