Az élmény minden elvárásomat felülmúlja

   

Molnár Mónika az első magyar női játékos az amerikai egyetemi bajnokságban. Megkaptuk az első beszámolóját.

“New Yorkba járok egyetemre és pénzügyet tanulok ? kezdte a válogatott hátvéd. ? A sulim neve Manhattanville College. Eszméletlen szép a környék, az iskola nagyon modern, minden rendelkezésre áll, amire csak szükségünk lehet, de ez már csak így van minden egyetemen az Egyesült Államokban. A suli hokicsapatában játszom, az NCAA-ben. Nagyon jó a színvonal, ami persze nagyon megterhelő. Reggelente 6 órakor kelek, mert a konditeremben kezdünk, majd onnan megyünk jeges edzésre. Minden nap másfél órát vagyunk a jégen, onnan pedig sietünk vissza a suliba. Azt nagyon szeretem, hogy a nap első felében túl vagyunk az edzések nagy részén, mert így van időnk tanulni és persze a haverokkal lógni. A csarnokunk nem a suli területén van, hanem 10 percre innen, Rye-ban. Közvetlenül a vízparton található, emiatt is nagyon szeretem ott kezdeni minden reggelem.

molnarmonika

A csapatunk eddig nagyon jól teljesít a szezonban. A bajnokságban veretlenek vagyunk, de két nagyon fontos és kemény meccs vár ránk ezen a hétvégén. Péntek este itteni idő szerint 19 órakor, majd szombaton 15 órakor játszunk. A csapatban is nagyon jól érzem magam, mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ide jöjjenek, mert ilyen ellátást és felhajtást egy egyetemi női csapat körül máshol nem találnak, csak az USA-ban. Nagyon profi körülmények között dolgozunk, 3 erőnléti edzőnk van és 4 edző foglalkozik velünk mindennap a jégen. Az étrendünkkel kapcsolatban egy dietetikustól kapunk tanácsot, és persze több fizioterapeuta is a rendelkezésünkre áll sérülés esetén, illetve rehabilitáció miatt. Én például gyakran veszek jégfürdőt edzések és meccsek után. Hetente többször is nézünk videókat a saját meccseinkről, illetve az ellenfeleinkről is, hogy a lehető legjobban fel legyünk készülve a meccseinkre, ez persze nem újdonság.

Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy én vagyok az első magyar női játékos, aki az NCAA-ben játszik, és bár ide eljutni nem volt könnyű, megérte a rengeteg munkát, az élmény minden elvárásomat felülmúlja. Minden fiatal női játékost arra bátorítok, próbáljanak meg ide eljutni, mert amellett, hogy nagyon magas szintű hokit tudnak játszani, nagyon magas szintű képzettséget is szerezhetnek. Persze nem könnyű vállalkozás ez, de nem is lehetetlen. A jó tanulmányi eredmények és az angolnyelv-tudás nagyon fontos amellett, hogy valaki jó játékos és kemény munkás. Tehát arra bátorítok mindenkit, akit érdekelne az USA-ban játszani, hogy feltétlenül írjanak nekem. Az elmúlt 2 évem Kanadában arról szólt, hogy járatosabb legyek a témában és kapcsolatokat építsek ki. Mostanra már nagyon sok embert ismerek és tisztában vagyok minden kis részlettel, ami a felvételiben segíthet.

Tulajdonképpen a legjobb része annak, hogy ide jutottam az az, hogy nagyon sok mindent tanultam és kapcsolatokat építettem ki Kanadában és az Egyesült Államokban, így most segítséggel szolgálhatok minden fiatalabb játékosnak, akiknek hasonló álmaik vannak. Nagyon szeretném mindezt megosztani a fiatalabb lányokkal, akik tehetségükkel még jobb csapatokba tudnak majd bejutni és még jobb élményekben részesülhetnek majd. Ha még több magyar lány játszik ilyen magas szintű csapatban, akkor a magyar női jégkorong ezelőtt elképzelhetetlen magaslatokba kerülhet!”

Női légiósaink a világban:

Név Poszt Szül. év 2014/15-ös csapat
Kanada
Pártos Réka támadó 1996 Hockey Training Institute
Nagy-Britannia
Rónai Alexandra támadó 1993 Guildford Lightining
Németország
Nagy Orsolya támadó 1996 Mad Dogs Mannheim
Puskás Eszter támadó 1998 FASS Berlin
Oroszország
Gasparics Fanni támadó 1994 Beilje Medvegyici
Huszák Alexandra támadó 1995 Beilje Medvegyici
Kiss-Simon Franciska védő 1995 Beilje Medvegyici
Svédország
Brgles Nóra támadó 1991 SDE Stockholm
Jókai Szilágyi Zsófia támadó 1992 MSSK Pitea
Szlovákia
Csiszér Tímea támadó 1989 Spisska Nová Ves
Krivi Kriszti támadó 1996 ZHK Poprad
Szigeti Ágnes kapus 1990 Spisska Nová Ves
USA
Barna Réka támadó 1990 Quarry Cats
Molnár Mónika védő 1995 Mville Valiants

 

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum