Az FTC átalakított sorokkal próbálkozik

   

A Ferencvárosnak vendégként kéne javítania, de eddigi kilenc idegenbeli meccséből nyolcon még pontot sem szerzett. Ám Érsekújvárról 10 meccsből egyszer sem vitt el a vendég 3 pontot.

A MOL Liga címvédője a HSC Csíkszereda elleni győzelemmel melegített a hétvégére. A papíron könnyebb feladat péntek este várja Slavomir Chlebec fiait, a hetedik helyen álló Ferencváros ellen az esélyek az Érsekújvár oldalán állnak. Annál is inkább, mert a szezonban eddig kétszer találkozott a két csapat, és mindkét alkalommal biztos érsekújvári győzelem született. Igaz, két teljesen eltérő karakterű meccsről beszélhetünk. Az érsekújvári összecsapás első két harmada szoros volt, a Ferencváros vezetett, majd egyenlített. A meccs csak a harmadik harmadban dőlt el. Pesterzsébeten Slavomir Chlebec bemutatkozása alkalmából percek alatt eldöntötte a meccset az Újvár, ám az 5-0-s végeredmény nem tükrözte a látottakat, a zöld-fehérek elsősorban Mikusovic vezetésével szekérderéknyi ziccert hagytak ki.

A pénteki mérkőzés elsősorban a Ferencváros számára bír nagy jelentőséggel. Az Érsekújvár többé-kevésbé biztos pozícióban van a rájátszást érő helyek tekintetében, az FTC viszont egyelőre 3 pontnyira van a hatodik helytől, és a vesztett pontokat tekintve éppen úgy áll, mint az utolsó helyezett HSC Csíkszereda.

“Nyerni akarunk a Ferencváros ellen – kezdte a pénteki feladatok részletezését egy nem meglepő kijelentéssel Slavomir Chlebec, a HC Nové Zámky vezetőedzője. – A fiúk már kipihenték a legutóbbi mérkőzések fáradalmait, teljes erőbedobással tudnak játszani. Hazai pályán mást nem is engedhetünk meg magunknak. A MOL Ligában nincs könnyű ellenfél, és a Ferencvárosnak nincs semmi veszíteni valója, így különösen nagy odafigyelésre lesz szükségünk. Az első sípszótól az utolsóig 100%-os összpontosításra van szükség.”

Az Érsekújvárban az egész szezonban hiányzó Andrej Sucharda kivételével mindenki bevethető, és ha megkapja a szükséges engedélyeket, akkor a csütörtökön igazolt Juraj Durco is játszhat már.

“A csütörtöki edzésen volt egy kis fejmosás – nyilatkozta Szakács Ferenc, a Ferencváros vezetőedzője –, elbeszélgettünk a fiúkkal. Pénteken eldől, mennyire sikerült ezzel elérni valamit. Négy komplett sorral megyünk Érsekújvárra. Horváth András térdprobléma miatt nem játszik, és Mikusovicot sem visszük. Variáltunk a sorokkal, reméljük ez meghozza az eredményét. Az első sorba a légiósok (Tvrdek, Novák) mellé odatettük Rafajt, hátul Moravec és Guren marad. A második sorban Borbás, Galló, Kiss csatársor mellett Cerny és Hegyi játszik, a harmadikban a Pál, Dubek, Hardi hármas mögött Lencsés és Lévai bekkel, a negyedikben Farkas, Németh, Papp a három csatár, Géczi és Revák pedig mögöttük lép jégre. A kapuban Marton kezd.”

Érsekújvár–Ferencváros 4-5

   

Többek között a MOL Liga történetének leggyorsabb góljának köszönhetően az FTC idegenben győzte le a HC Nové Zámkyt. Ez a zöldeknek sikerült elsőként e szezonban.

A Ferencváros nagyon korán megszerezte a vezetést, már az első cserében betalált Rafaj Attila a jegyzőköny szerint a 4. másodpercben, ám információink szerint később indult el az óra a kezdőbedobáshoz képest. Mindez természetesen semmit nem von le abból, hogy Rafaj megszerezte a MOL Liga leggyorsabb gólját. A második vendégólra sem kellett sokat várni, a 3. perc végén Kiss Gábor kétgólosra növelte a fővárosiak előnyét emberelőnyben. Három perccel később Marek Uram szépített, 20 perc után egygólos FTC-vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A 32. percben egyenlítettek az érsekújváriak, Frolík talált be Marton kapujába. A hazaiak négy percig örülhettek, ugyanis Novák góljával újra a ferencvárosiak vezettek, majd a 38. percben Németh Péter is eredményes volt. A 44. percében Tvrdek meglőtte első FTC-mezben szerzett gólját. A harmadik harmad közepén kettős emberelőnybe került a HC Nové Zámky, az 50. percben 33 másodperc alatt Podstavek és Faith is gólt szerzett, előbbi 5 a 3, utóbbi 5 a 4 elleni játék során. A végjátékban az egyenlítésért küzdhettek a hazaiak, miután két perccel a vége előtt Galló Illést, míg 6 másodperccel a vége előtt Hegyi Ádámot sújtották büntetéssel. Az eredmény nem változott, a Ferencváros 5-4-re nyert, ezzel megelőzte az UTE-t, míg az Érsekújvártól megléphet a Miskolc.

Slavomir Chlebec, vezetőedző, Érsekújvár: “Sokkolta a csapatomat a negyedik másodpercben bekapott gól, ami talán valamilyen rekordnak is szamíthat. A második után időt is kértem, hogy megnyugtassam a fiúkat. De semmiképp sem szeretnék erre hivatkozni. Ma nem játszottunk jól, pontatlan volt a játékunk. Ezzel szemben a Fradi nagyon jól védekezett, főleg a középső harmadban. A mai meccsen elkövetett hibákból okulnunk kell.”

Szakács Ferenc, vezetőedző, Ferencváros: “Nagyon sok energiát fektettünk a mai győzelmünkbe, ami úgy gondolom, egy nagyon jó iramú mérkőzésen született. Ehhez természetesen a hazai csapat is hozzájárult. A végén egy kicsit sok kiállítás volt ellenünk, de szerencsére jól jöttünk ki ebből is.”

Erste Liga, Érsekújvár, 684 néző. Játékvezetők: Németh, Jozef, Pálkövi, Bedő.
Cikánek: 84,4% (Krajcovic)
K
Marton: 86,2% (Budai)
Kowalczyk, Siska, Uram, Caladi, Chrenko
1
Moravec, Guren, Tvrdek, Novák, Rafaj
Huba, Durco, Hurtaj, Frolík, Faith
2
Hegyi, Cerny, Galló, Borbás, Kiss
Baron, Hrudík, Podstavek, Stefanka O., Dubec Marek
3
Lencsés, Lévai, Hardi, Dubek, Pál
Lesko, Král, Klobucnik, Púchovsky, Domian
4
Géczi, Revák, Németh, Farkas, Papp
Slavomir Chlebec, Miroslav Stefanka
E
Szakács Ferenc, Orbán György
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:04 FTC Rafaj
0-2 02:58 FTC PP Kiss Galló Hegyi
1-2 05:07 NZÁ Uram Chrenko Kowalczyk
2-2 31:10 NZÁ Frolík Durco Huba
2-3 35:33 FTC Novák Rafaj Guren
2-4 37:17 FTC Németh Tvrdek
2-5 43:33 FTC Tvrdek Novák Kiss
3-5 49:19 NZÁ PP2 Podstavek Kowalczyk Caladi
4-5 49:42 NZÁ PP Faith Huba Hurtaj
29 Kapura lövések száma 32
12 Kiállításpercek 20

Az Érsekújvár–FTC képei

   

Az Érsekújvár–FTC góljai

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum