Vas Márton emberhátrányos gólt lőtt

 

Öccse, Vas János csapata is jelentős győzelmet aratott a cseh extraligában és Szélig Viktorék is beindultak Franciaországban. Sofron Istvánék ugyanakkor kikaptak a német első osztályban.

Vas Jánosék újabb nagy skalpot gyűjtöttek be a cseh extraligában. Az ellenfél a második helyen álló Litvinov volt, amely hazai pályán fogadta a Slaviát. A taktika egyértelműen a feszes védekezésen alapult, és mivel Adam Svoboda, a prágaiak 36 éves, világbajnoki arany- és ezüstérmes kapusa shutouttal zárt, így elmondható, hogy Vas Jánosék hibátlanul betartották az edzői utasításokat. Emellett egy gólt is sikerült szerezniük még a 11. percben, amivel 1-0-ra nyertek. Vas nem szerzett pontot, csapata az átlagnál két meccsel kevesebbet játszva is kilencedik a tabellán, hátránya minimális az előtte állókkal szemben.

Nyertek Vas Mártonék is, a Löwen Frankfurt az utolsó előtti helyen álló Eispiraten Crimmitschau csapatához látogatott. A vendégek már az első harmadban kétgólos előnyre tettek szert, a másodikban Vas Márton emberhátrányból is betalált, háromra növelve a két csapat közötti különbséget. A záró húsz percben ismét a frankfurtiak voltak eredményesek, az ellenfél az 54. percben, emberelőnyből szerezte meg a becsületgólt, kialakítva az 1-4-es végeredményt. Vas 18. meccsén 15. pontját szerezte, a Löwen a 4. a DEL2-ben.

Kétszer szerezték meg a vezetést Sofron Istvánék a Thomas Sabo Ice Tigers otthonában, a végén azonban mégis a hazaiak örülhettek, akik a meccs végét jobban bírták. Az utolsó 20 percnek ugyanis 2-1-es krefeldi előnnyel vágtak neki a csapatok, ám az 53. percben a hazaiak kiegyenlítettek, majd négy perccel a vége előtt egy emberelőnyös góllal a maguk javára fordították a mérkőzést és 3-2-re nyertek. Sofron pontot nem szerzett, kapott gólnál sem volt a jégen, csapata a hetedik a német bajnokságban.

Szélig Viktorék úgy tűnik, kezdik elkapni a fonalat a Ligue Magnusben, sorozatban harmadik győzelmüket aratták, az áldozat ezúttal a harmadik helyen álló Epinal volt, amelyet idegenben győzött le 6-2-re a Briancon. Szélig pontot nem szerzett, de +1-gyel zárt. A Briancon továbbra is a 10. helyen áll a bajnokságban, amely nagyon szoros, hiszen a második helyezett Chamonix előnye is mindössze 5 pont velük szemben.

A nemzetközi szünet utáni első héten Galló Vilmoséknak egyetlen meccs jutott a svéd juniorbajnokságban, ezen a Södertalje csapatát fogadták. Az első harmadban kétgólos előnyre tett szert a Linköping, amit a középső periódus végén két percen belül egalizáltak a vendégek. Szerencsére a Linköpingnek sem kellett sok, hogy visszataláljon a helyes útra, a második vendéggólt követően 18 másodperc alatt visszavették a vezetést és nyertek 3-2-re. Galló ezúttal nem szerzett pontot, 19 meccsen így is 6-6 gólt és asszisztot szerzett, csapata a Rögle mögött második helyen áll a bajnokságban.

Keresztury Erikék a hétvégén kétszer is a Krefelddel játszottak hazai pályán. A szombati mérkőzés kevésbé sikerült jól, de a 2-2-es döntetlen után szétlövésekkel 3-2-re elvesztett mérkőzés után is járt az egy pont. A Krefeld az első gólját kettős, a másodikat szimpla előnyből ütötte, Keresztury egyszer sem volt kiállítva. A meccs érdekessége volt, hogy a büntetőpárbaj során mindkét csapat be volt oltva gól ellen, az első gólra a hetedik körig kellett várni, Keresztury is kihagyta a magáét. Vasárnap sokkal jobban kezdett a Düsseldorf, Keresztury két gólpasszának is köszönhetően a meccs felénél már 4-0-ra vezettek, a vége 6-3 lett. A magyar csatár +2-vel zárta a találkozót, csapata a harmadik helyen áll a német juniorbajnokság déli csoportjában.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2014/15:

Név Csapat Liga H M G A P
Fekete Dániel VEU Feldkirch INL (AUT-2.) 3. 5 2 3 5
Hári János Modo SHL (SWE-1.) 11. 20 4 10 14
Láday Tamás Spokane Chiefs WHL 7. 16 0 1 1
Nagy Gergő Chicago Wolves AHL 4. 5 0 2 2
Sebők Balázs Hokki Mestis (FIN-2.) 3. 13 3 10 13
Sofron István Krefeld Pinguine DEL (GER-1.) 7. 18 4 3 7
Szélig Viktor Briancon Ligue Magnus (FRA-1.) 10. 9 0 1 1
Briancon Kupa és Ligakupa (FRA) - 7 0 1 1
Vas János Slavia Praha Extraliga (CZE-1.) 9. 19 2 5 7
Vas Márton Löwen Frankfurt DEL2 (GER-2.) 4. 18 2 13 15

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma), M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. A kapusok esetében a P a védési hatékonyságot jelöli, százalékban kifejezve. Dőlt betűs név=már nem légiós.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum