Az FTC még nem szerzett pontot az UTE-tól

   

A két csapat idei három mérkőzésének mindegyikét rendes játékidőben nyerték a lilák, így a megszerzett pontok számában 9-0-ra vezetnek. A Ferencváros azonban egy győzelemmel közel kerülhet örök riválisához.

Nagyon fontos hétvége kellős közepén van az UTE és a Ferencváros is. A lilák pénteken a közvetlen rivális HSC-t fogadták és nyertek 4-2-re, míg vasárnap ahhoz a Ferencvároshoz utaznak, aki 5 ponttal lemaradva egy hellyel áll mögöttük a tabellán. A Fradi péntektől keddig három hazai meccset játszik, egy jó rajttal tehát a nemzetközi szünet után jelentősen javíthatnak a pozíciójukon, és akár a rájátszást érő hatodik helyre is előléphetnek. A keretet érintő jelentős titkolózás ellenére a DAB elleni meccset simán elbukta Szakács Ferenc és csapata, viszont az UTE és Debrecen ellen további nagyon fontos pontok húzhatók be. Az UTE-meccs fontosságát pedig a két csapat közötti aktuális különbségtől függetlenül is felesleges boncolni. A zöldek idén már háromszor találkoztak a lilákkal, de eddig még egyetlen pontot sem sikerült szerezniük, az összesített gólkülönbség 12-6 az UTE javára. Más megfogalmazásban az UTE összes pontjának a felét az FTC ellen szerezte, tehát van miért visszavágni.

Fekti FTCUTE

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Szilassy Zoltán csapatába vasárnap visszatér a szerdán Dunaújvárosban apróbb sérülést szenvedő kiváló finn csatár, Jussi Petteri Tapio, aki 21 ponttal 11. helyen áll a kanadai táblázaton. A Fradi ellen is fontos feladatok várnak rá, ugyanis egy esetleges győzelemmel komolyan veszélyeztetnék a DHK ötödik helyét és növelnék a távolságot a hátul álló HSC-vel és FTC-vel szemben. Ha viszont a Fradi nyer, akkor azzal a rájátszást érő hatodik helyért folytatott versenyfutást élesítené.

A két új ferencvárosi légiós közül Guren bemutatkozása sikerült jobban, a kiváló hátvéd góllal tette le névjegyét a DAB ellen, míg Tvrdek inkább kiállításaival vétette észre magát, de természetesen egy meccsből semmi nem derül ki. Fontos lesz a mérkőzés kimenetele szempontjából az importjátékosok teljesítménye közötti különbség. Ebben persze nehéz felvenni a lilákkal a versenyt, hiszen a liga legponterősebb sorát rakták össze a Megyeri úton. Ráadásul a két új védő, Lindgren és Kiss Dániel érkezésével és játékba lendülésével hátul is stabilabbá válhat a csapat, miközben az utóbbi meccseken a magyar csatárok is ponterősen működtek közre. Az újabb derbi újabb nagy izgalmakat ígér, parázs csatára számíthatunk Pesterzsébeten.

Update: a MOL Liga Fegyelmi Bizottsága vasárnap felfüggesztette Teemu Elomo játékjogát, így nem játszhat az FTC otthonában..

Ferencváros–UTE 6-3

   

Megszerezte első győzelmét a Ferencváros az ősi rivális ellen. Az újpestiekben Elomo és Tapio nélkül nem volt kellő átütőerő.

Az újpestiek mesterének, Szilassy Zoltánnak kényszerűen bele kellett nyúlnia az első sorába, a továbbra is sérült Tapio mellett a pénteki megmozdulása miatt felfüggesztett Elomot is nélkülöznie kellett. Így Virág Tamás és Tóth Gergő lépett fel Mihalik mellé. Erősebben kezdett a Ferencváros, aktívabbak voltak Szakács Ferenc tanítványai ellenfelüknél. Megérdemelt volt a zöld-fehér vezető gól, amelyet Galló Illés szerzett. A szünet előtt közvetlenül Novak révén növelte az előnyt a Ferencváros.

Aktívabb játékra sarkallhatta a játékosait Szilassy Zoltán a szünetben, ugyanis észrevehetően jobban játszottak a lilák a fordulást követően. 5 perc elteltével ez a felzárkózást is jelentette, Kiss Dániel talált Budai  kapujába.A 34. percben Németh Péter állította vissza a kétgólos zöld-fehér előnyt, de nem sokkal később Mihalik emberhátrányban újból egygólosra csökkentette a különbséget.

A harmadik harmad elején aztán Gágyor Péter az egyenlítő gólt is megszerezte. Innen azonban csak a Ferencvárosnak osztottak lapot: előbb Kiss Gábor vette vissza a vezetést, majd Mikusovic duplázott, ezzel alakult ki a 6-3 arányú zöld-fehér győzelem. A meccs legjobb teljesítményét Mikusovic nyújtotta. A szlovák center duplázott, és mellett gólpasszt is adott. Volt is mit törlesztenie csapatával szemben, hiszen eddig leginkább a helyzetek kihagyásában jeleskedett, 1+2 volt a mérlege a megelőző 17 meccsen.

Szakács Ferenc (vezetőedző, Ferencváros): Már az első harmadban megnyerhettük volna a mérkőzést, de magunkra engedtük az Újpestet, és kaptunk két buta gólt. Az UTE visszajött a meccsbe, de látszott, hogy erőben és fejben is ott voltunk, és meg tudtuk nyerni a meccset. Dolgozunk tovább és zárkózunk fel.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Kétszer is felálltunk a meccsen, de utána lustálkostunk a védekező játékunkban, és ebből tudott a Fradi gólokat találni. Kihasználták a hibáinkat, ők nyertek, ehhez gratulálok nekik, de azt gondolom, a saját dolgainkkal kell foglalkoznunk. Ha a saját játéktervünket tudjuk végigvinni, fegyelem tekintetében is, akkor 3-3-nál magunk felé tudtuk volna fordítani a meccset. Lélektanilag fontos volt, hogy a Ferencváros talált egy gólt egyenlő állásnál, és így be tudta húzni a meccset. A többi lényegtelen.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 250 néző. Játékvezetők: Haszonits, Kincses, Somos, Pálkövi.
Budai: 83,3% (Soós)
K
Pleszkán: 75,0% (Ágoston)
Moravec, Guren, Tvrdek, Novák, Mikusovic
1
Hegyi Á. Z., Durák, Mihálik, Virág T., Tóth
Horváth, Cerny, Dubek, Kiss G., Rafaj
2
Lindgren, Kiss D., Coleman, Turbucz, Gágyor
Lencsés, Lévai, Pál, Revák, Papp
3
Ványi, Garbacz, Dömötör, Virág Cs., Pichler
Galló, Borbás, Hardi, Németh, Farkas
4
Sommer, Egyed
Szakács Ferenc, Orbán György
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:54 FTC Galló Borbás Németh
2-0 19:59 FTC Novák Mikusovic Moravec
2-1 24:52 UTE PP Kiss D. Coleman Mihálik
3-1 33:03 FTC Németh Galló
3-2 35:11 UTE SH Mihálik Kiss D.
3-3 41:28 UTE Gágyor Coleman Turbucz
4-3 45:24 FTC Kiss G. Hardi Pál
5-3 52:03 FTC Mikusovic Novák Tvrdek
6-3 59:10 FTC Mikusovic Moravec Novák
24 Kapura lövések száma 18
12 Kiállításpercek 10

Az FTC–UTE galériája

   

Az FTC–UTE góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum