A tabellaelsőhöz látogat a Brassó

   

Mindkét csapat nagyon kemény héten van túl, a Brassó ez idő alatt két pontot gyűjtött a MOL Ligában, a DAB kilencet, hétfőn az dönthet, hogy melyikük tud jobban koncentrálni.

A hétvégén két meccset játszott a Brassó, mindkettőn pontot szerzett. Pénteken Debrecenben végig dominálták a játékot, több mint kétszer annyi kaput eltaláló lövésük volt, mint a hazaiaknak, 40 perc után 3-1-re vezettek, az utolsó húsz percben a DHK mégis egyenlíteni tudott, majd büntetőkkel a pluszpontot is elvitte. Szombaton Miskolcra tette át a székhelyét Jerry Andersson vezetőedző csapata, ahol többnyire a hazaiak játszottak fölényben, és bár a meccs hajrájában kettős emberelőnybe került a Brassó, nem tudták eldönteni a meccset. Érdekesség, hogy egyik meccsen sem sikerült értékesíteni egyetlen rávezetést sem a vendégeknek.

A DAB pénteken a Ferencvároshoz látogatott, ahol a második harmadban egy nagyon jól sikerült negyedóra alatt el is döntötték a három pont sorsát. Szombaton a HSC-t fogadta a csapat, és egy roppant élvezetes, hajtós mérkőzésen sikerült megszerezni a három pontot, ismét egy huszáros hajrának köszönhetően, hiszen három perccel a rendes játékidő vége előtt még döntetlen volt az állás. Mindkét csapat igen fáradt lehet már, hiszen a Brassó a rengeteg utazás mellett kedden játszott román bajnokit, míg a DAB ezekben a napokban szerda, péntek, szombat, hétfő ritmusban tolja. A dunaújvárosiak 17 meccs után 44 ponttal vezetik a tabellát, míg a Brassó eggyel kevesebb meccsen szerzett 28 pontjával a negyedik. Ha kikap, akkor kissé leszakad az élmezőny két 34 pontos csapatától, míg ha nyer, akkor tovább zárkózhat rájuk.

Mint ismeretes, a Dab.Docler egyelőre veretlen hazai pályán az idei szezonban, ám az ellenfelek közül éppen a Brassó állt a legközelebb a győzelem megszerzéséhez, amikor a MOL Liga első fordulójában hosszabbításig vitte a mérkőzést, annak ötödik percében Szappanos lőtte meg aznapi harmadik találatát, eldöntve ezzel a mérkőzést. Szintén emlékezetes volt a tavalyi elődöntő, amelynek során Piszarenkóék már az első dunaújvárosi meccsen nyerni tudtak, megalapozva ezzel a későbbi döntőbe jutást. Ha tehát van csapat, amely tudja, hogyan kell nyerni Dunaújvárosban, az mindenképpen a Brassó. Nem jó hír ugyanakkor a hazai szurkolóknak, hogy Azari Zsolt a szombati sérülése után ezt a mérkőzést biztosan kihagyja, míg Somogyi és Galanisz játékáról csak a meccset megelőzően döntenek.

Dab.Docler–Brassó 2-5

   

Elvesztette hazai veretlenségét az alaposan megfogyatkozott Dab.Docler, a nagyon okosan játszó és könnyű gólokat szerző Brassóval szemben.

A mérkőzésre nem csak Azari Zsoltot, de Peterdi Imrét és Mestyán Istvánt sem nevezte a DAB, amely így rengeteg fiatallal és 18 mezőnyjátékossal állt ki a mérkőzésre. Mindkét csapat kissé álmosan kezdte a mérkőzést, de aztán a Brassó érte el előbb az üzemi hőfokot, az 5. percben Molnár Zsolt tört be az újvárosi harmadba, lövését védte ugyan Kalnins, de a hazaiak nem tudták saját harmadukból kijuttatni a korongot, amit Hietemaki tett vissza a kapu előtt egyedül álló Molnárnak, aki nem is hibázta el a lehetőséget. A DAB sem maradt adós a válasszal, másfél perccel később Pavuk, Galanisz és Martine vezette rá a pakkot két brassói védőre, a nagyon szép akció végén Martine helyezte a játékszert a kapuba. Az eseménydús harmadban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mígnem Piszarenko távoli lövése kijött Kalninsról, újvárosi védők hiányában Virág Csanád szedte azt össze és vette vissza a vendégek előnyét. Ismét nem sok idő kellett ahhoz, hogy az újvárosiak egyenlítsenek, ezúttal Szappanosék álltak nagyon közel a gólhoz, de a helyzet kimaradt, a kontrából pedig Péter Róbert törhetett egyedül kapura és növelte kettőre a különbséget.

A második harmad jóval töredezettebb játékot és három darab támadóharmadban elkövetett szabálytalanságot hozott. Az elsőt Molnár követte el a 25. percben, ebből Pavuk tört be a brassói harmadba, szépen tette vissza a korongot Nagynak, aki egyből kapura is lőtte, a kipattanót pedig Galanisz kotorta be, ezzel viszonylag korán egyre zárkózott a DAB. Kisvártatva Gröschl is kiült a büntetőpadra, de csapata nélküle is szervezetten védekezett, ráadásul 20 másodperccel a hátrány letelte előtt Hietemaki is szabálytalankodott, így nem sokkal később újvárosi létszámfölénnyel folytatódott a játék. A legveszélyesebb helyzet azonban mégis Kalnins kapuja előtt alakult, Saluga szerzett korongot, Klouda követte a támadást középen a betett korong azonban felvágódott egy védő ütőjén, megpattant a kapuvason, majd éppen a kapu tetején lévő hálóban kötött ki. A DAB-ban minden korábbinál nagyobb szerepet kaptak a fiatalok, akik többnyire éltek is a lehetőséggel, egy alkalommal például Szepessy Máté szerzett korongot, a kapu elé érkező Gröschl pedig kis híján az egyenlítést is megszerezte a 19 éves csatár passzából.

Mindössze 12 másodperc telt a harmadik harmadból, amikor egy ritkán látható védelmi hibát használt ki a Brassó. A hazai játékosok nem értették meg egymást a kapu mögött, Saluga köszönte a passzt és az üresen álló Kloudához passzolt, aki hamar visszaállította a kétfás különbséget. A gól lehetőséget adott a vendégeknek arra, hogy stabil védekezésen alapuló nyugodt játékukat tudják játszani. Ez remekül működött is, egyrészt mert a megfogyatkozott DAB nem tudta azt a fizikai hokit produkálni, amelyet megszokhattunk tőle, másrészt a felforgatott sorok összjátéka is akadozott, harmadrészt pedig ha el is jutottak Polc kapujáig, játékuk kissé sematikus és kiszámítható volt. Mindez semmit nem von le a Brassó érdemeiből, amely amellett, hogy kiválóan ölte a játékot, kontrákból hatalmas helyzetekig is eljutott. Sokáig állta Kalnins a sarat, Petres, Klouda és Virág is elképesztő helyzetekben maradt vele szemben alul, de az 57. percben Mihály fonákjánál már ő is tehetetlen volt.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Rengeteg sérültünk és beteg játékosunk volt, így tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz hétfőn. Ez persze azt is jelentette, hogy a fiataljaink lehetőséget kaptak – megmondom őszintén Szepessy például mérkőzések óta kifejezetten lelkiismeretesen és jól teszi a dolgát. Egy gólos hátrányban kezdtük a harmadik harmadot, de egy rossz kezdéssel nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, onnan pedig már nem sikerült közelebb kerülni. Sajnálom, hogy megszakadt a hazai vereségünk, de ez a rövid kispad most ennyire volt elég. Péntekig remélhetően mindenki visszatér és teljes kerettel tudunk a Miskolc ellen pályára lépni.

Jerry Anderson (vezetőedző, Brassó): Úgy érzem végig jól koncentráltan játszottunk, csapatként dolgoztak a fiúk, szerencsére ma este a helyzetkihasználásunk is jó volt. Örülök, hogy a tabella első helyén álló csapattól távozhatunk három ponttal.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 700 néző. Játékvezetők: Haszonits, Wolf, Abonyi, Székely.
Kalnins: 85,3% (Sevela)
K
Polc: 95,5% (Fülöp)
Pozsgai, Hüffner, Somogyi, Papp, Szappanos
1
Filip, Obsut, Péter R., Saluga, Klouda
Martine, Nagy R., Kovács, Pavuk, Galanisz
2
Piszarenko, Hietamaki, Molnár, Mihály, Virág
Hruby, Erdélyi, Szepessy M., Gröschl, Kiss
3
Imecs, Nagy Cs., Fodor, Antal, Petres
Dörök, Magosi, Léránt
4
János, Bálint, Péter Zs., Márton
Donald MacLean, David Leger
E
Jerry Bjorn Andersson, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:26 BRA Molnár Hietamaki Piszarenko
1-1 05:50 DAB Martine Galanisz Pavuk
1-2 12:27 BRA Virág Piszarenko Mihály
1-3 13:57 BRA Péter R. Klouda Saluga
2-3 25:29 DAB PP Galanisz Nagy R. Pavuk
2-4 40:12 BRA Klouda Péter R. Saluga
2-5 56:43 BRA Mihály Virág Piszarenko
44 Kapura lövések száma 34
6 Kiállításpercek 6

A DAB–Brassó képei

   

A DAB–Brassó góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum