A tabellaelsőhöz látogat a Brassó

   

Mindkét csapat nagyon kemény héten van túl, a Brassó ez idő alatt két pontot gyűjtött a MOL Ligában, a DAB kilencet, hétfőn az dönthet, hogy melyikük tud jobban koncentrálni.

A hétvégén két meccset játszott a Brassó, mindkettőn pontot szerzett. Pénteken Debrecenben végig dominálták a játékot, több mint kétszer annyi kaput eltaláló lövésük volt, mint a hazaiaknak, 40 perc után 3-1-re vezettek, az utolsó húsz percben a DHK mégis egyenlíteni tudott, majd büntetőkkel a pluszpontot is elvitte. Szombaton Miskolcra tette át a székhelyét Jerry Andersson vezetőedző csapata, ahol többnyire a hazaiak játszottak fölényben, és bár a meccs hajrájában kettős emberelőnybe került a Brassó, nem tudták eldönteni a meccset. Érdekesség, hogy egyik meccsen sem sikerült értékesíteni egyetlen rávezetést sem a vendégeknek.

A DAB pénteken a Ferencvároshoz látogatott, ahol a második harmadban egy nagyon jól sikerült negyedóra alatt el is döntötték a három pont sorsát. Szombaton a HSC-t fogadta a csapat, és egy roppant élvezetes, hajtós mérkőzésen sikerült megszerezni a három pontot, ismét egy huszáros hajrának köszönhetően, hiszen három perccel a rendes játékidő vége előtt még döntetlen volt az állás. Mindkét csapat igen fáradt lehet már, hiszen a Brassó a rengeteg utazás mellett kedden játszott román bajnokit, míg a DAB ezekben a napokban szerda, péntek, szombat, hétfő ritmusban tolja. A dunaújvárosiak 17 meccs után 44 ponttal vezetik a tabellát, míg a Brassó eggyel kevesebb meccsen szerzett 28 pontjával a negyedik. Ha kikap, akkor kissé leszakad az élmezőny két 34 pontos csapatától, míg ha nyer, akkor tovább zárkózhat rájuk.

Mint ismeretes, a Dab.Docler egyelőre veretlen hazai pályán az idei szezonban, ám az ellenfelek közül éppen a Brassó állt a legközelebb a győzelem megszerzéséhez, amikor a MOL Liga első fordulójában hosszabbításig vitte a mérkőzést, annak ötödik percében Szappanos lőtte meg aznapi harmadik találatát, eldöntve ezzel a mérkőzést. Szintén emlékezetes volt a tavalyi elődöntő, amelynek során Piszarenkóék már az első dunaújvárosi meccsen nyerni tudtak, megalapozva ezzel a későbbi döntőbe jutást. Ha tehát van csapat, amely tudja, hogyan kell nyerni Dunaújvárosban, az mindenképpen a Brassó. Nem jó hír ugyanakkor a hazai szurkolóknak, hogy Azari Zsolt a szombati sérülése után ezt a mérkőzést biztosan kihagyja, míg Somogyi és Galanisz játékáról csak a meccset megelőzően döntenek.

Dab.Docler–Brassó 2-5

   

Elvesztette hazai veretlenségét az alaposan megfogyatkozott Dab.Docler, a nagyon okosan játszó és könnyű gólokat szerző Brassóval szemben.

A mérkőzésre nem csak Azari Zsoltot, de Peterdi Imrét és Mestyán Istvánt sem nevezte a DAB, amely így rengeteg fiatallal és 18 mezőnyjátékossal állt ki a mérkőzésre. Mindkét csapat kissé álmosan kezdte a mérkőzést, de aztán a Brassó érte el előbb az üzemi hőfokot, az 5. percben Molnár Zsolt tört be az újvárosi harmadba, lövését védte ugyan Kalnins, de a hazaiak nem tudták saját harmadukból kijuttatni a korongot, amit Hietemaki tett vissza a kapu előtt egyedül álló Molnárnak, aki nem is hibázta el a lehetőséget. A DAB sem maradt adós a válasszal, másfél perccel később Pavuk, Galanisz és Martine vezette rá a pakkot két brassói védőre, a nagyon szép akció végén Martine helyezte a játékszert a kapuba. Az eseménydús harmadban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mígnem Piszarenko távoli lövése kijött Kalninsról, újvárosi védők hiányában Virág Csanád szedte azt össze és vette vissza a vendégek előnyét. Ismét nem sok idő kellett ahhoz, hogy az újvárosiak egyenlítsenek, ezúttal Szappanosék álltak nagyon közel a gólhoz, de a helyzet kimaradt, a kontrából pedig Péter Róbert törhetett egyedül kapura és növelte kettőre a különbséget.

A második harmad jóval töredezettebb játékot és három darab támadóharmadban elkövetett szabálytalanságot hozott. Az elsőt Molnár követte el a 25. percben, ebből Pavuk tört be a brassói harmadba, szépen tette vissza a korongot Nagynak, aki egyből kapura is lőtte, a kipattanót pedig Galanisz kotorta be, ezzel viszonylag korán egyre zárkózott a DAB. Kisvártatva Gröschl is kiült a büntetőpadra, de csapata nélküle is szervezetten védekezett, ráadásul 20 másodperccel a hátrány letelte előtt Hietemaki is szabálytalankodott, így nem sokkal később újvárosi létszámfölénnyel folytatódott a játék. A legveszélyesebb helyzet azonban mégis Kalnins kapuja előtt alakult, Saluga szerzett korongot, Klouda követte a támadást középen a betett korong azonban felvágódott egy védő ütőjén, megpattant a kapuvason, majd éppen a kapu tetején lévő hálóban kötött ki. A DAB-ban minden korábbinál nagyobb szerepet kaptak a fiatalok, akik többnyire éltek is a lehetőséggel, egy alkalommal például Szepessy Máté szerzett korongot, a kapu elé érkező Gröschl pedig kis híján az egyenlítést is megszerezte a 19 éves csatár passzából.

Mindössze 12 másodperc telt a harmadik harmadból, amikor egy ritkán látható védelmi hibát használt ki a Brassó. A hazai játékosok nem értették meg egymást a kapu mögött, Saluga köszönte a passzt és az üresen álló Kloudához passzolt, aki hamar visszaállította a kétfás különbséget. A gól lehetőséget adott a vendégeknek arra, hogy stabil védekezésen alapuló nyugodt játékukat tudják játszani. Ez remekül működött is, egyrészt mert a megfogyatkozott DAB nem tudta azt a fizikai hokit produkálni, amelyet megszokhattunk tőle, másrészt a felforgatott sorok összjátéka is akadozott, harmadrészt pedig ha el is jutottak Polc kapujáig, játékuk kissé sematikus és kiszámítható volt. Mindez semmit nem von le a Brassó érdemeiből, amely amellett, hogy kiválóan ölte a játékot, kontrákból hatalmas helyzetekig is eljutott. Sokáig állta Kalnins a sarat, Petres, Klouda és Virág is elképesztő helyzetekben maradt vele szemben alul, de az 57. percben Mihály fonákjánál már ő is tehetetlen volt.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Rengeteg sérültünk és beteg játékosunk volt, így tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz hétfőn. Ez persze azt is jelentette, hogy a fiataljaink lehetőséget kaptak – megmondom őszintén Szepessy például mérkőzések óta kifejezetten lelkiismeretesen és jól teszi a dolgát. Egy gólos hátrányban kezdtük a harmadik harmadot, de egy rossz kezdéssel nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, onnan pedig már nem sikerült közelebb kerülni. Sajnálom, hogy megszakadt a hazai vereségünk, de ez a rövid kispad most ennyire volt elég. Péntekig remélhetően mindenki visszatér és teljes kerettel tudunk a Miskolc ellen pályára lépni.

Jerry Anderson (vezetőedző, Brassó): Úgy érzem végig jól koncentráltan játszottunk, csapatként dolgoztak a fiúk, szerencsére ma este a helyzetkihasználásunk is jó volt. Örülök, hogy a tabella első helyén álló csapattól távozhatunk három ponttal.

MOL Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 700 néző. Játékvezetők: Haszonits, Wolf, Abonyi, Székely.
Kalnins: 85,3% (Sevela)
K
Polc: 95,5% (Fülöp)
Pozsgai, Hüffner, Somogyi, Papp, Szappanos
1
Filip, Obsut, Péter R., Saluga, Klouda
Martine, Nagy R., Kovács, Pavuk, Galanisz
2
Piszarenko, Hietamaki, Molnár, Mihály, Virág
Hruby, Erdélyi, Szepessy M., Gröschl, Kiss
3
Imecs, Nagy Cs., Fodor, Antal, Petres
Dörök, Magosi, Léránt
4
János, Bálint, Péter Zs., Márton
Donald MacLean, David Leger
E
Jerry Bjorn Andersson, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:26 BRA Molnár Hietamaki Piszarenko
1-1 05:50 DAB Martine Galanisz Pavuk
1-2 12:27 BRA Virág Piszarenko Mihály
1-3 13:57 BRA Péter R. Klouda Saluga
2-3 25:29 DAB PP Galanisz Nagy R. Pavuk
2-4 40:12 BRA Klouda Péter R. Saluga
2-5 56:43 BRA Mihály Virág Piszarenko
44 Kapura lövések száma 34
6 Kiállításpercek 6

A DAB–Brassó képei

   

A DAB–Brassó góljai

 

Cimkék: , ,

Összes (56)

Utolsó hozzászólások

 1. DCs
    #51
  DCs,   

  @Bárd, @Klaci60: Nagyon furcsa volt az, hogy a szurkolás is megszűnt egy adott pillanatban (ilyent én még nem tapasztaltam Újvárosban). Úgy egyből. És a meccs még el sem volt dőlve...

  Írtam is Theutusnak, hogy mi történt, de nem tudta, mivel nem tartózkodott a helyszínen. Ilyen jó csapat s mégis kevés a szurker.

  Bezzeg, éveken keresztül csak álmodoztunk, hogy miyen jó lenne egy Dab szintű csapatnak szurkolni s azóta sem változott nagyon a kép, pedig voltak s biztos lesznek eredmények. Persze, írom mindezeket úgy, hogy nem vagyok ott folyton, tehát ne tessék lőni ha nem jól látom.

 2. Klaci60
    #52
  Klaci60,   

  @DCs: Valami hasonló érzés volt bennem is.

 3.   #53
  asdfghj,   

  Sajnos sokan kényszerültek elköltözni a városból.
  Az elmúlt 10 évben durván csökkent a lakosság, kb mint Ózd, 500 fő-/év.

 4. drFekGabLaj
    #54
  drFekGabLaj,   

  Na akkor "szurkolás" ügyben a tények:
  - először is nem 700-an voltunk, hanem kb. 320-an. Ezt pont onnan tudom, hogy a mi állószektorunkban voltunk kb. 100-an, a szomszéd állószektorban kb. 80-an, az ülőszektorokban összesen kb. 100-an és a kispadokon ült kb. 2 X 20 játékos. Szóval nagyjából 320-an voltunk kinn a meccsen.
  - szurkolás meg azért maradt abba, mer elég lehangoló egy 4000 fős csarnokban úgy dolbolni, hogy hol jobbról énekel veled 1-1 ember, hol meg balról, de egyszerre sosem szurkol 5-nél több.
  Uh: nekem az a véleményem, hogy nem egyszemélyes felnőttszórakoztató vállalat lévén, aki több nézőt akar, az majd lesszíves megjelenni, aki meg több dobot akar, az majd lesszíves az eszközöket a kezébe venni. Ennyi.

 5. drFekGabLaj
    #55
  drFekGabLaj,   

  @DCs: Na akkor "szurkolás" ügyben a tények:
  - először is nem 700-an voltunk, hanem kb. 320-an. Ezt pont onnan tudom, hogy a mi állószektorunkban voltunk kb. 100-an, a szomszéd állószektorban kb. 80-an, az ülőszektorokban összesen kb. 100-an és a kispadokon ült kb. 2 X 20 játékos. Szóval nagyjából 320-an voltunk kinn a meccsen.
  - szurkolás meg azért maradt abba, mer elég lehangoló egy 4000 fős csarnokban úgy dolbolni, hogy hol jobbról énekel veled 1-1 ember, hol meg balról, de egyszerre sosem szurkol 5-nél több.
  Uh: nekem az a véleményem, hogy nem egyszemélyes felnőttszórakoztató vállalat lévén, aki több nézőt akar, az majd lesszíves megjelenni, aki meg több dobot akar, az majd lesszíves az eszközöket a kezébe venni. Ennyi.

 6. drFekGabLaj
    #56
  drFekGabLaj,   

  @Klaci60: Na akkor "szurkolás" ügyben a tények:
  - először is nem 700-an voltunk, hanem kb. 320-an. Ezt pont onnan tudom, hogy a mi állószektorunkban voltunk kb. 100-an, a szomszéd állószektorban kb. 80-an, az ülőszektorokban összesen kb. 100-an és a kispadokon ült kb. 2 X 20 játékos. Szóval nagyjából 320-an voltunk kinn a meccsen.
  - szurkolás meg azért maradt abba, mer elég lehangoló egy 4000 fős csarnokban úgy dolbolni, hogy hol jobbról énekel veled 1-1 ember, hol meg balról, de egyszerre sosem szurkol 5-nél több.
  Uh: nekem az a véleményem, hogy nem egyszemélyes felnőttszórakoztató vállalat lévén, aki több nézőt akar, az majd lesszíves megjelenni, aki meg több dobot akar, az majd lesszíves az eszközöket a kezébe venni. Ennyi.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
CEHC 18:30 AVSOHC 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
U18 19:40 KMHUTE 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk