Sági Martin

   

Sági Martin, az U18-as válogatott csatára Dunaújvárosban, majd az UTE-ben nevelkedett, nyáron az EHC Linzbe igazolt.

Az U18-as tornán gólokat szerzett. Jól megy a játék? Mik a legfontosabb feladatok áprilisig az ifiválogatottnál?

Igen, jól sikerült számomra a torna. Próbáltam betartani az edzők kérését és a taktikákat, amiket az elmúlt években tanultunk. A tornán centert játszottam, pedig az igazi posztom a szélső, ezért eleinte tartottam a feladattól, mert más a dolgom és más helyeken kell lennem adott időkben. Így a torna után úgy érzem, hogy jól megoldottam a feladatot és szívesen lennék máskor is center. Most szerencsére elég jó formában vagyok, de még sokat kell fejlődnöm egyes területeken, mint például a gyorsaság és a védekezés. Még nagyon sok tenni valónk van a világbajnokságig, de van még rá időnk, és úgy gondolom, hogy már az augusztusi torna óta is fejlődtünk. A novemberi tornán több olyan játékos is lehetőséget kapott, aki még nem nagyon játszott ilyen szintű ellenfelekkel. Ezeken a  felkészülési tornákon ugyanis az eredmény másodlagos. Az ilyen meccsek lényege, hogy tapasztalatokat szerezzünk, fejlesszük a játékunkat és csökkentsük hiányosságainkat. Az edzőknek pedig ezek a  tornák mutatják meg azt, hogy kikre lehet  számítani a későbbiekben. Remélem, hogy áprilisra a vb-re összeáll egy igazi csapat, aki képes lesz felvenni a versenyt az ellenfeleinkkel.

Ebben a szezonban Linzben játszik, elégedett az új csapattal, jó döntés volt kimenni?

Magával a klubbal, a  hellyel abszolút meg vagyok elégedve, talán az U18-as csapatunk eddigi szereplése az, ami elszomorít. Az ificsapatunkkal sajnos sokat hibázunk, ami ilyen szinten már megbosszulja magát. Ennek ellenére szeretem a csapatot, nagyon normálisak és segítőkészek a csapattársaim, úgy érzem, hogy befogadtak és sikerült beilleszkednem. Szerintem sokkal több itt a lehetőség, és a környezet is modernebb, kulturáltabb, mint Magyarországon. Hétfőtől péntekig minden nap vannak edzéseink, heti 3-szor még reggel is. Az edzések nagyon tetszenek, mert változatosak, többnyire az U20-as csapattal edzhetek, ahol sokkal nagyobb a tempó. Szerencsére sok lehetőséget kapok az U20-as mérkőzéseken is. Szerintem jó döntés volt kijönni minden szempontból, már az elmúlt pár hónapban is fejlődtem és sok új dolgot tanultam. Talán az iskola az, ami a legnehezebb az egészben. Mivel az otthoni iskolám elég jó és szeretem, ezért nem akartam otthagyni, így magántanuló lettem, és félévente, vagy ahogy az időm engedi, vizsgázok a különböző tantárgyakból. Itt kint egyedül próbálok tanulni, az osztálytársak, egyes emberek és a család támogatásával. Sajnos a sok edzés és a heti 2-3 meccs mellett kevés idő jut a tanulásra, de minden erőmmel azon vagyok, hogy minél jobb jegyeket szerezzek.

Milyen további tervei vannak?

Az idei terveim közé tartozik természetesen az áprilisi vb-csapatba kerülés, és a lehető legjobb eredmény elérése a világbajnokságon. Idén még a klubcsapattal is dobogós helyezést szeretnék elérni. A későbbi terveim pedig, hogy minél hosszabb ideig maradjak Linzben, vagy esetleg ha sikerülne, akkor egy erősebb külföldi ligában szeretnék játszani.

Sagi Martin

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum